Το τριήμερο 25-27 Οκτωβρίου διεξήχθη στο Καλβισάνο ο Εθνικός αγώνας πρακτικής σκοποβολής με λειόκανο της Ιταλίας, υπό την αιγίδα της Benelli, που ήταν ταυτόχρονα και το τελευταίο Grand Prix του έτους. Στον αγώνα συμμετείχαν 250 σκοπευτές από όλο τον κόσμο αφού οι Ιταλοί είναι γνωστοί και τους όμορφα στημένους και τεχνικούς αγώνες που διοργανώνουν.

Η ελληνική ομάδα στην κατηγορία Modified αποτελούμενη από τους Χατζηγιάννη, Φιλίππου, Τοπαλίδη και Φαρμάκη πέτυχε για ακόμα μια χρονιά σπουδαία διάκριση αφού κατάφερε να κερδίσει τους διοργανωτές Ιταλούς και να πάρει το χρυσό μετάλλιο, ενώ την τριτη θέση πήραν οι σκληροτράχηλοι Ουκρανοί.



Εκτός από το ομαδικό όμως οι Έλληνες σκοπευτές πέτυχαν διακρίσεις και σε ατομικό επίπεδο με πρώτο και καλύτερο τον Μιχάλη Χατζηγιάννη ο οποίος πήρε με άνεση το χρυσό πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση που τον έφερε στην κορυφή όλων των κατηγοριών, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ιταλό Σγκαμπάτο και στη τρίτη θέση τον Γιώργο Φιλίππου που κέρδισε στη μάχη του βάθρου τον Τσέχο Μπούρες, ενώ την πέμπτη θέση πήρε ο έτερος Ιταλός Αλεσσι , την έκτη ο Ουκρανός Ταρασόφ και την έβδομη ο Γιάννης Τοπαλίδης, με όγδοο τον Ιταλό Μπερτέλι.



Στους σενιορ της κατηγορίας Modified για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Τοπαλίδης πήρε το χρυσό μετάλλιο ,αφήνοντας δεύτερο τον Ιταλό Γκαλιμπερτι και τρίτο τον Βέλγο Μαρσάλ.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του νέου μέλους της ομαδας του Θανάση Φαρμάκη ο οποίος κατέλαβε την 21η θέση, και αποκόμισε εμπειρίες ώστε να έχει ανοδική πορεία στο μέλλον.



Στην Open η Πολωνία κυριάρχησε, αφού ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μάρτσιν Ταουσιέβιτς πήρε το χρυσό, με δεύτερο τον Ιταλό Φορλάνι και τρίτο τον έτερο Πολωνό Νιεβιαντόμσκι δείχνοντας την μεθοδική δουλειά που κάνει τα τελευταία χρόνια η ομοσπονδία τους.

Στην Standard το χρυσό κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολιβέιρα ,το ασημένιο ο Ιταλός Μανασσέρο και το χάλκινο ο Άγγλος Κένι.

Τέλος στη Standard Manual ο Πολωνός Σκαλάσκι πήρε το χρυσό αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση τους Ιταλούς Πασίνι και Σαρτόρι.

Οι Έλληνες διεθνείς επιστρέφοντας, θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το Ευρωπαϊκό λειόκανου, που θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο στην Ουγγαρία, ευελπιστώντας πως θα καταφέρουν να πραγματοποιηθούν κάποιοι αγώνες στην χώρα μας, για να μπορέσουν να αποκτήσουν ρυθμό ώστε να συνεχίσουν τα εντυπωσιακά απότελέσματα που έχουν τα τελευταία χρόνια

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πρώτη εξάδα η Μαδέση στην Under 11 στην Πρίστινα, πέρασαν στο ταμπλό των «16» Μαδέσης, Κοσμάς, Σαρικάκη

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Κωφών: Ένα χάλκινο μετάλλιο στα ζευγάρια U18

Καθοριστικός για την Μπογκόρια ο Γκιώνης στο φετινό ξεκίνημά του στην πολωνική Λίγκα

Σούπερ θέαμα σε κορυφαία ελληνική «μονομαχία» για την πολωνική Λίγκα - Νίκη Σγουρόπουλου επί Αγγελάκη στα πέντε σετ

Οι θέσεις των Ελλήνων αθλητών στο world ranking μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ απλού

Ξανά Κατσαρής στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ

Ιμάν Κελίφ: «Σύντομα θα μπω στον κόσμο της επαγγελματικής πυγμαχίας, έχω πολλές προτάσεις» - Τα δεδομένα ενόψει 2028

Διαγνώστηκε με ανίατη μορφή καρκίνου ο έξι φορές ολυμπιονίκης της ποδηλασίας, Κρις Χόι

Πετρούνιας στον bwinΣΠΟΡ FM: «Ο αθλητισμός αρέσει στα παιδιά, αλλά πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι να τα προπονούν σωστά»

O Πορτογάλος Πέδρο Μούρα νέος πρόεδρος της ETTU