Αν και η φετινή σεζόν ξεκίνησε ιδανικά για τη Ρεάλ, με την κατάκτηση του ισπανικού Σούπερ Καπ, τα αποτελέσματα στην πορεία έφεραν τα πρώτα… σύννεφα πάνω από τη Μαδρίτη.

Εκείνος, λοιπόν, για τον οποίο χτυπάει η «καμπάνα» είναι ο Τσους Ματέο. Έπειτα από οκτώ χρόνια ως μέλος του τεχνικού επιτελείου της «βασίλισσας», η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε το φετινό καλοκαίρι να του δώσει τα… κλειδιά του πάγκου μετά την αποχώρηση του Πάμπλο Λάσο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη «Marca» ο 53χρονος κόουτς συγκεντρώνει τα πρώτα σημάδια αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Ο χρόνος κυλάει εις βάρος του».

Αφορμή για τα πρώτα σοβαρά «σύννεφα» γύρω από τον Τσους Ματέο αποτέλεσε η πρόσφατη ήττα από την Μπασκόνια για τη Liga Endesa. Στο μεταξύ, αναγνωρίζεται στον κόουτς της «βασίλισσας» ότι το τελευταίο διάστημα πορεύεται με τέσσερις σημαντικές απουσίες (Χάνγκα, Γουίλιαμς-Γκος, Ρούντι και Ράντολφ), που δυσκολεύουν το έργο του.

Ωστόσο, εκείνο που του πιστώνεται περισσότερο είναι τα ανεπιτυχή αποτελέσματα της Ρεάλ απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους στην Ευρωλίγκα, όπως ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα στο Clasico, ενώ και η μη προσδοκώμενη απόδοση των νέων αποκτημάτων, όπως Μάριο Χεζόνια, Πετρ Κορνελί, Τζάναν Μούσα, αλλά και η επιστροφή του Σέρχι Ροντρίγκεθ.

Όπως και να ‘χει, πλέον ο Τσους Ματέο είναι αναγκασμένος να δίνει… εξετάσεις για το αν αξίζει να βρίσκεται στον πάγκο της «βασίλισσας», ειδάλλως η διοίκηση θα προχωρήσει στην αντικατάστασή του…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube