EuroCup ήταν και… πάει για τον Προμηθέα.

Η φετινή προσπάθεια των Πατρινων ολοκληρώθηκε και τυπικά για την ομάδα του Μάκη Γιατρά, που γνώρισε την ήττα από την τουρκική Μπούρσασπορ στην Πάτρα με 100-75, παίζοντας όμως με τους νεαρούς παίκτες του ρόστερ, όπως οι Τανούλης, Μπαζίνας, Κουρουπάκης και Βασιλείου.

Τα τελευταία ονόματα είναι και το πραγματικό κέρδος για τον Προμηθέα, καθώς εν μέσω πολλών ατυχιών και με το σύνολο να έχει πληγεί καταλυτικά από τον κορωνοϊό, ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να δώσει εμπειρίες στο νέο «αίμα», μην έχοντας ελπίδες πρόκρισης από τον όμιλο.

Οι Πατρινοί ολοκλήρωσαν τελικά τη φετινή διαδικασία στο 2-8, έχοντας αποκλειστεί εδώ και καιρό. Πρώτοι σκόρερ οι Λούντζης και Μίλερ που είχαν από 16 πόντους.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά η Μπούρσασπορ κατάφερε να πάρει τα ηνία στην πρωτοπορία του σκορ καθώς με αιχμή του δόρατος τον Κάντζι, που δεν είχε… αντίπαλο στη ρακέτα, προηγήθηκε 7-2, ενώ «άχαστος» ήταν ο Τουρέν που με δικούς του έξι πόντους έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια τιμή (8-19). Οι Πατρινοί έδειξαν αντίδραση με τη λήξη της περιόδου και με καλάθια των Λούντζη, Αγκμπελίς και Γκάρετ έκλεισαν το δεκάλεπτο στο -4 (21-25).

Ανάλογα ανταγωνιστικός ήταν ο Προμηθέας και στην έναρξη της δεύτερης περιόδου και μάλιστα με ένα σουτ του Αγκμπελίς από τα 4 μέτρα, έφερε το ματς για πρώτη φορά σε ισορροπία (30-30), κάτι που «έσπασε» άμεσα με τρίποντη βόμβα ο Νιούμαν (30-33). Η διαφορά δεν άργησε να επανέλθει σε διψήφια επίπεδα, καθώς ο Κάντζι έγραψε το 33-43, με το ημίχρονο να κλείνει στο 35-48, χάρη στο τρίποντο του Πίτερς.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν αντέχει σε κριτική. Ο Μάκης Γιατράς απολύτως λογικά έδωσε χρόνο συμμετοχής στα νεαρά παιδιά, στα οποία επενδύει πολλά ο Προμηθέας τα τελευταία χρόνια, την ίδια στιγμή οι Τούρκοι δεν είχαν κάποια διάθεση να πατήσουν «φρένο», φορτώνοντας συνεχώς τη ρακέτα με πάσες στον Κάντζι, ενώ και ο Πίτερς ήταν «καυτός» ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 5/7 τρίποντα.

Το τελικό σκορ 75-100 ήταν και ο «επίλογος» της φετινής προσπάθειας του Προμηθέα.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 35-48, 57-77, 75-100



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube