Τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια των παικτών του εξήρε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά την άνετη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Οπάβα, καθώς παρά τα οικονομικά προβλήματα στην ομάδα παραμένουν συνεπείς στο καθήκον.

«Στην αρχή της χρονιάς είχαμε δηλώσει πως η ομάδα θα εξελίσσεται. αυτό είναι ξεκάθαρο ανεξάρτητα από τα προβλήματα. Θεωρώ πως η ποιότητα των χαρακτήρων που έχουμε στην ομάδα μας κι όχι μόνο των πρωταγωνιστών είναι τέτοια που τους κάνει ν' αντιδρούν εξαιρετικά πρώτα σεβόμενοι τον εαυτό τους και μετά την ομάδα που υπηρετούν. Ο Τέπιτς το Σάββατο δεν έπαιξε καθόλου. Όπως μου είπε αυτό είχε να του συμβεί από το 2009 και το Final Fourτου Βερολίνου. Σήμερα όμως ήταν εδώ και με την ίδια θέληση και το ίδιο πάθος αγωνίστηκε κανονικά. Το ίδιο ισχύει και για τον Τσόχλα. Υπάρχουν χαρακτήρες που μπορούν ν' ανεβάσουν την ομάδα. Αυτό φαίνεται στην εικόνα της ομάδας και της δίνει επιπλέον περιθώρια εξέλιξης», τόνισε.

«Είχαμε δύο στόχους σήμερα. Αρχικά να κερδίσουμε κι έπειτα να μην έχουμε τραυματισμούς. Κάναμε πολύ καλή δουλειά σε άμυνα κι επίθεση και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά και πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια θέληση», πρόσθεσε.

Για το ντεμπούτο του Τζόντρε Τζέφερσον είπε: «Ο Τζέφερσον έχει κάνει μια καριέρα στην Ευρώπη. Ξέρουμε τι παίκτη πήραμε. Μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα και το έδειξε και σήμερα. Νομίζω πως θα μας στηρίξει στο δύσκολο κομμάτι της σεζόν που έρχεται από δω και πέρα. Ότι εικόνα είχε στις προπονήσεις αυτήν είχε και σήμερα στο παιχνίδι. Είναι αρκετά συνεπής».

Αναφορικά με την εικόνα των παικτών που αγωνίστηκαν σήμερα τόνισε: «Οι παίκτες που είναι στο ρόστερ μας υπολογίζονται όλοι. Οι συνθήκες αλλάζουν και μεταβάλλονται πολύ εύκολα. Τα παιδιά ξέρουν πως παίζουν σε μια μεγάλη ομάδα και γνωρίζουν πως όταν χρειαστεί θα τα δώσουν όλα και θα βγούνε μπροστά. Αυτό μας κρατάει και σαν ομάδα».

Τέλος, για τον σημαντικότερο στόχο της ομάδας είπε: «Θεωρητικά είναι η παρουσία μας σ' ένα τελικό κυπέλλου μετά από 20 χρόνια. Αυτή νομίζω πως είναι η μεγαλύτερη φιλοδοξία μας. Γενικά όμως όλοι θέλουμε να πετύχουμε πολλά σε όποια διοργάνωση αγωνιζόμαστε. Κι οι 3 στόχοι είναι σημαντικοί για εμάς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να συνεχίσουμε να είμαστε μέσα σε όλα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.