Έτοιμος να... ξορκίσει το κακό της πρώτης «διαβολοβδομάδας» της σεζόν στη Euroleague είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός, ο οποίος απόψε (21:30, Novasports 5), αντιμετωπίζει στη Γαλλία την «πρωτάρα» Παρί, ενώ 48 ώρες αργότερα θα βρεθεί στη Μαδρίτη για το μεγάλο ραντεβού με τη Ρεάλ!

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, εκτός από το να μείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, θέλει να σπάσει και μια «κατάρα» που τη συνοδεύει και κρατά από τη σεζόν 2016/17. Τότε το «τριφύλλι» είχε ξεκινήσει τη σεζόν με προπονητή τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος είχε παραιτηθεί έπειτα από μια, ήττα από τον Ολυμπιακό, με τον Καταλανό τεχνικό να αναλαμβάνει τα ηνία σε μια κρίσιμη στιγμή.

Στις δυο πρώτες αγωνιστικές της Euroleague, ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει της Ζάλγκιρις στο ΟΑΚΑ με σκορ 84-76, ενώ στη συνέχεια ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα 81-77.

Η έλευση του Πασκουάλ στον «πράσινο» πάγκο, είχε ως παρθενική... δοκιμασία την πρώτη «διαβολοβδομάδα» εκείνης της σεζόν στη Euroleague, με ματς κόντρα σε Μπάμπεργκ στη Γερμανία και Ερυθρό Αστέρα στην Αθήνα.

Έτσι στις 26 Οκτωβρίου του 2016 ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την «Brose Arena» και μάλιστα με τρομερή ανατροπή. Συγκεκριμένα οι «πράσινοι» βρέθηκαν τρία λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης να χάνουν 83-73, όμως με ένα επικό επί μέρους σερί 11-0, έκαναν το comeback και πήραν τη νίκη (83-84) με τον Νικ Καλάθη να σκοράρει στην τελευταία επίθεση του «τριφυλλιού».



Σχεδόν 24 ώρες αργότερα ο Παναθηναϊκός, φιλοξένησε στο κλειστό του ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα του μετέπειτα προπονητή των «πρασίνων», Ντέγιαν Ράντονιτς. Το συγκεκριμένο ματς διεξήχθη στις 28 Οκτωβρίου, με το «τριφύλλι» να παίρνει μια άνετη, σχετικά νίκη με σκορ 70-59, φτάνοντας το ρεκόρ τους στο 3-1.



Θυμίζουμε ότι την περασμένη σεζόν ο Παναθηναϊκός στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν στη Euroleague ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρ με σκορ 83-69 για την 3η αγωνιστική, ενώ δυο ημέρες αργότερα, υπέστη ήττα-σοκ στο ΟΑΚΑ από τη Μακάμπι, στην παράταση με σκορ 86-81.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube