Πλέον ένας-ένας οι ποδοσφαιριστές αρχίζουν και μιλούν ανοιχτά για το ζήτημα του αγωνιστικούς προγράμματος. Τα ματς έχουν αυξηθεί αρκετά και οι οργανισμοί των παικτών καταπονούνται αρκετά. Πλέον αποτελεί θέμα υγείας, όπως τονίζει ο Βίλι Όρμπαν.

Ο αμυντικός της Λειψίας μίλησε πριν από την πρεμιέρα της ομάδας του στο Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης, εκφράζοντας την ανησυχία του για την υγεία των παικτών. Ο Ούγγρος ήρθε με αυτή τη δήλωση να ενισχύσει όσα είπε ο Ρόντρι, ο οποίος, μάλιστα, έκανε λόγο και για απεργία των ποδοσφαιριστών αν δεν σταματήσει αυτή η «τρέλα» με τα πολλά παιχνίδια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βίλι Όρμπαν:

«Ο Ρόντρι έχει δίκιο, είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια. Σήμερα ξεκινάει για εμάς το Champions League, ένα ταξίδι που ελπίζουμε να είναι μακρύ αλλά και να μην έχει άσχημο τέλος όσον αφορά την υγεία μας. Αγαπώ το ποδόσφαιρο, αγαπώ το Champions League, αγαπώ να παίζω για τη χώρα μου, την Ουγγαρία, μπροστά σε πλήθος κόσμου στη Βουδαπέστη, αγαπώ την Bundesliga. Με λίγα λόγια, αγαπώ τη δουλειά μου και απολαμβάνω το μεγάλο προνόμιο να μπορώ να μετατρέψω το χόμπι μου σε επάγγελμα.

Αλλά, η δουλειά μας απαιτεί σωματική προσπάθεια και κόπο και υπάρχουν φυσικά όρια. Διότι, παρόλο που η καρδιά μου θέλει όλο και περισσότερο ποδόσφαιρο, το σώμα μου δεν μπορεί να το αντέξει όλο αυτό. Κατά τη γνώμη μου, βρισκόμαστε πλέον σε ένα σημείο όπου θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνο για την υγεία μας.

Ο αριθμός των αγώνων για τους κορυφαίους παίκτες που παίζουν τακτικά στην εθνική ομάδα, παίζουν διεθνώς είναι απολύτως στα όριά του. Δεν μένει σχεδόν καθόλου περιθώριο για το σώμα να ανακάμψει. Και αυτό για να μην αναφερθούμε στην ψυχική υγεία. Αλλά φυσικά επηρεάζει έναν παίκτη όταν ταξιδεύει συνεχώς για να αποδώσει τον καλύτερο εαυτό του. Οι συνιστώσες προστίθενται. Όπως το γεγονός ότι η απόδοση μπορεί να μειωθεί και το αποτέλεσμα να μην είναι καλό.

Γι' αυτό πρέπει να συμφωνήσω με τον Ροντρί! τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά και εμείς οι παίκτες πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αυτή τη σεζόν. Γιατί δεν έχει σημασία πόσα εκατομμύρια κερδίζει κάποιος σε αυτό το άθλημα. Τα σωματικά όρια είναι πραγματικά και η υγεία πρέπει πάντα να έρχεται πρώτη
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube