Champions League

Υποκλίθηκε στην… πριγκίπισσα Μονακό η Μπαρτσελόνα!

Ιδανική εκκίνηση στο νέο Champions League για τη Μονακό, η οποία εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Γκαρθία στο 11’ και λύγισε με 2-1 την Μπαρτσελόνα.

H Μπαρτσελόνα είχε να χάσει στη φετινή σεζόν εδώ και… ενάμιση μήνα. Από τη Μονακό, εντός έδρας, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 σε φιλικό. Τότε, η γιούχα ήταν έντονη για τον Χάνζι Φλικ και τους ποδοσφαιριστές του στο «Μονζουίκ». Σήμερα, οι Καταλανοί έχασαν ξανά από τους Μονεγάσκους, αυτή τη φορά στο Πριγκιπάτο με 2-1. Βέβαια, αυτή η ήττα πόνεσε ασφαλώς περισσότερο αφού ήταν για την πρεμιέρα της League Phase του Champions League.

Ακόμη πιο φοβερό; Το γεγονός πως η Μονακό σε επίσημο ματς κερδίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της την Μπαρτσελόνα. Δεν ήταν πολλά, βέβαια, τα προηγούμενα παιχνίδια τους, μόλις δύο τη σεζόν 93/94 ξανά στο Champions League!

To παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους και με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους φιλοξενούμενους. Σε φάση build-up οι «μπλαουγκράνα» το παράκαναν, με τον Τερ Στέγκεν να έχει δύο επιλογές στα πλάγια αλλά να διαλέγει την… τρίτη! Κάκιστη πάσα προς τον -υπό πίεση- Ερίκ Γκαρθία, ο Μιναμίνο έκλεψε και ο στόπερ των Καταλανών αναγκάστηκε να τον ανατρέψει, βλέποντας την κόκκινη κάρτα στο 11ο λεπτό.



Πέντε λεπτά αργότερα δε, οι Μονεγάσκοι μετέτρεψαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα σε προβάδισμα, με τον Ακλιούς να σκοράρει με τρομερή προσπάθεια και σουτ στο ντεμπούτο του στ’ αστέρια. Το γκολ αυτό έδωσε έξτρα ψυχολογία στους γηπεδούχους, οι οποίοι έφτιαχναν τη μία τελική μετά την άλλη, αλλά δεν έβρισκαν δεύτερο γκολ και το πλήρωσαν. Ήταν το 28ο λεπτό, με τον Γιαμάλ να κάνει ωραίο σόλο και υπέροχο τελείωμα στην κίνηση για να εκτελέσει τον Κον για την ισοφάριση (1-1). Μάλιστα, στα… καπάκια ο Μπαλντέ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για να γράψει την ανατροπή, αλλά έκανε φοβερό τσαφ και έχασε τεράστια ευκαιρία.






Το σκορ έμεινε ως είχε μέχρι την ανάπαυλα… Ο ρυθμός, όμως, ήταν καταιγιστικός και στο δεύτερο, με την Μονακό να ψάχνει με κάθε τρόπο το προβάδισμα και να πέφτει πάνω στον Τερ Στέγκεν. Την ίδια ώρα, η Μπαρτσελόνα ψαχνόταν στην κόντρα αλλά δεν είχε την ουσία και είδε τους γηπεδούχους με τον Βάντερσον να απειλούν στο 57’.

Η Μονακό συνέχιζε να πιέζει και τελικά κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 71ο λεπτό. Ο Βάντερσον έκανε την κάθετη και έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Καταλανών που έπαιζε υπερβολικά ψηλά, με τον Ιλενικενά να εκτελεί και τον Τερ Στέγκεν να μην μπορεί να το βγάλει. Το 2-1 ήταν γεγονός και οι Μονεγάσκοι δεν έμειναν σε αυτό, αφού συνέχιζαν να ψάχνουν και τρίτο γκολ.



Ο Μπαλογκάν λίγο έλειψε να σκοράρει και αυτός στο 81’, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Ωστόσο, πήρε πίσω την απόφασή του μετά από εξέταση της φάσης στο on field review. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων η Μπαρτσελόνα κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και την ευκαιρία να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Φευ… Ο Ραφίνια το σπατάλησε, αφού η εκτέλεσή του ήταν κακή και το 2-1 παρέμεινε ως το φινάλε, με την Μονακό να επιστρέφει στο Champions League με νίκη μετά από πέντε χρόνια!


ΜΟΝΑΚΟ: Κεν, Βάντερσον (89' Ελεμπί), Κέρερ, Σαλισού, Σινγκό, Καμαρά (46' Γκολοβίν), Ζακάρια, Ακλιούς, Μιναμίνο (70' Ενρίκε), Μπεν Σεγκίρ (70' Μπαλογκάν), Εμπολό (59' Ιλενικενά).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Κουμπαρσί (79' Τόρες), Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μπαλντέ (88' Φάτι), Κασάδο, Έρικ Γκαρθία, Γιαμάλ, Πέδρι, Ραφίνια, Λεβαντόβσκι (80' Μάρτιν Λάνγκρεο).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x