Τη συμμετοχή του στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας έχει την ευκαιρία να «κλειδώσει» απόψε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Πανθρακικό (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Η διαφορά που χωρίζει τους «πράσινους» με τους Ακρίτες είναι εννιά βαθμοί και αν αποδράσουν με το… τρίποντο από την Κομοτηνή, τότε αυτή θα αυξηθεί στους δώδεκα και πολύ δύσκολα θα καλυφθεί.

Την ίδια ώρα, η δεύτερη θέση απέχει οχτώ βαθμούς και μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είναι ανοιχτό αυτή να μειωθεί και να δώσει πιο πολλές πιθανότητες στο «τριφύλλι» να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν.

Για αυτό τον λόγο οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου καλούνται να πραγματοποιήσουν μία εμφάνιση ανάλογη με εκείνη της προηγούμενης Κυριακής, που δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον ΠΑΟΚ και τον περιόρισαν σε ρόλο «κομπάρσου» στο ματς της Λεωφόρου.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Έλληνας προπονητής αναμένεται να παρατάξει με σύστημα 4-4-2 την ομάδα του. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καπίνο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχεις τους Σπυρόπουλο, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ και Νάνο.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Λαγός, με εσωτερικούς μέσους τον Πράνιτς και τον Ζέκα. Ελεύθερο ρόλο θα έχει ο Αμπέντ (ή ο Ατζαγκού),ενώ ο Κλωναρίδης και ο Καρέλης θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Ταμπάκης, Μαρινάκης, Χουχούμης, Δώνης, Αναστασόπουλος, Ντίνας και Πέτριτς. Εκτός έμειναν οι Μέντες, Μπαϊράμι, Μπεργκ και Τριανταφυλλόπουλο.

Προϊστορία

Ο Πανθρακικός δεν έχει χάσει από τον Παναθηναϊκό στις τρεις τελευταίες συναντήσεις τους και στις δύο έδρες (δύο νίκες, μία ισοπαλία). Ως γηπεδούχος, έχει μόνο την περσινή νίκη και δύο ήττες.

Στα τελευταία τρία ματς στην Κομοτηνή
Ημερομηνίας Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

15/09/12 Πανθρακικός Παναθηναϊκός 1-0 (83' Παπαδόπουλος)
13/09/09 Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 0-1 (79΄ Λέτο)
11/01/09 Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 1-3 (5' Πόνσε - 24' Σαλπιγγίδης, 63' Μάντζιος, 94' Ζιλμπέρτο)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube