Ο Ομάρ Μαρμούς τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει και εκπληρώνει με ταχύτατους ρυθμούς τα πιο τρελά του όνειρα. Στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν ο Αιγύπτιος τα έχει… σπάσει στην κυριολεξία σε Γερμανία και Ευρώπη, αναγκάζοντας με το έτσι θέλω να κάνει τους πάντες να μιλούν για το νέο «regen» του Μοχάμεντ Σαλάχ και δικαίως.
Μέσα σε μόλις 26 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις ο Μαρμούς σκόραρε συνολικά 20 γκολ, ενώ κατάφερε να μοιράσει και 14 ασίστ. Έτσι χωρίς δυσκολία έγινε το αδιαμφισβήτητο αστέρι της Bundesliga και του Europa League. Σχεδόν όλα τα «μεγαθήρια» της Ευρώπης έκαναν ουρά έξω από τα γραφεία της Άιντραχτ για να μπορέσουν να πείσουν τους «αετούς», αλλά και τον ίδιο τον Αιγύπτιο, να υπογράψει στην ομάδα τους.
Νικήτρια σε αυτόν τον αγώνα δρόμου αναδείχθηκε η Μάντσεστερ Σίτι, με τους «πολίτες» να καταβάλουν στην Άιντραχτ ένα ποσό ύψους 75 εκατομμυρίων ξεχειλίζοντας τους τα ταμεία. Αναμενόμενο ήταν οι φίλαθλοι της ομάδας να μην μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους για τη νέα μεταγραφική «βόμβα» που πραγματοποίησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Βέβαια θα πρέπει να είναι ακόμη συγκρατημένοι, καθώς από την… κατάρα των «αετών» δεν έχει καταφέρει να γλιτώσει κανείς.
Την τελευταία 6ετία οι ποδοσφαιριστές που πωλούνται από τη Φρανκφούρτη αποχωρούν με μυθικά ποσά (και δε οι επιθετικοί), αλλά στην πραγματικότητα κανένας εξ αυτών δεν έχει καταφέρει να… στεριώσει παρά τα καράβια εκατομμυρίων τα οποία οι ομάδες επενδύουν πάνω τους και η ιστορία το αποδεικνύει αυτό ακράδαντα.
Το πιο πρόσφατο και… πανάκριβο παράδειγμα που έχουμε είναι αυτό του Ράνταλ Κόλο Μουανί και τα 95 εκατομμύρια που δαπάνησε η Παρί Σεν Ζερμέν για να τον κάνει δικό της. Ο Γάλλος με τον «αετό» στο στήθος ήταν πραγματικά εξαιρετικός, δεν είναι δηλαδή ότι οι Παριζιάνοι τρελάθηκαν μία μέρα και πλήρωσαν το βάρος του σε χρυσό.
Ο Μουανί σε 50 εμφανίσεις με την Άιντραχτ σκόραρε 26 τέρματα και μοίρασε άλλες 17 ασίστ, εκτοξεύοντας στα ύψη τη χρηματιστηριακή του αξία. Από αυτά τα… όργια ξεγελάστηκε και η Παρί, η οποία ήθελε ταυτόχρονα να δυναμώσει το γαλλικό της στοιχείο στο ρόστερ και στο τέλος την πάτησε, καθώς 1,5 χρόνο μετά τον έστειλε δανεικό στη Γιουβέντους, για να μην πιάνει χώρο στον πάγκο.
Ακόμα πιο τραγική ιστορία είναι αυτή του Λούκα Γιόβιτς και της Ρεάλ Μαδρίτης. Η «Βασίλισσα» ήθελε να βρει έναν ποδοσφαιριστή για τα ρεπό του Μπενζεμά. Ο Γιόβιτς έκανε τέρατα στη Φρανκφούρτη, ειδικά τη σεζόν 2018/19 η οποία και του χάρισε τη μεταγραφή στη Μαδρίτη.
Τότε ήταν που σε 48 εμφανίσεις σκόραρε 27 φορές, ενώ είχε και επτά ασίστ, με αποκορύφωμα μία αναμέτρηση με την Φορτούνα Ντίσελντορφ που πέτυχε μόνος του πέντε γκολ. Πόσο λάθος μπορεί να πάει αυτό; Σκέφτηκαν στη Ρεάλ βλέποντας τα νούμερα αυτά και τον αγόρασαν Η απάντηση όμως ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αρνητική βέβαια.
Με τη λευκή φανέλα της «Βασίλισσας» ο Σέρβος πέτυχε μόλις τρία τέρματα, με την Ρεάλ ουσιαστικά να πετάει στον κάδο των απορριμμάτων τα 60 εκατομμύρια που έβγαλε από τα ταμεία της για να τον υπογράψει. Το θέμα είναι πως από τότε ο Γιόβιτς δεν κατάφερε ποτέ να ορθοποδήσει καθώς πλέον έχει αρχίσει να γυροφέρνει σε ομάδες της Ιταλίας, που εν τέλει καμία δεν θέλει να τον κρατήσει.
Τελευταίος στη λίστα που έφυγε επίσης με ένα αμύθητο ποσό είναι ο Σεμπαστιάν Αλέ. Ο Αφρικανός μαζί με τον Γιόβιτς πραγματοποίησαν μαγευτικές εμφανίσεις και έδειχναν πως η ποιότητα τους μπορεί να διαλύσει την οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα. Σε αυτό ακριβώς πόνταρε και η Γουέστ Χαμ που με 50 εκατομμύρια θεώρησε πως έλυσε το πρόβλημα στην επίθεση της. Δυστυχώς για εκείνη γελάστηκε.
Σε 54 εμφανίσεις σκόραρε μόλις 14 φορές, με τον Αλέ να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στα «πρέπει» της Premier League. Τα «σφυριά» δύο σεζόν μετά τη μεταγραφή του τον πούλησαν με λιγότερο από τα μισά χρήματα στον Άγιαξ για να συμμαζέψουν τουλάχιστον τα σπασμένα μίας καταστροφικής μεταγραφής.
Φωτεινή εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα ίσως και να είναι ο Αντρέ Σίλβα, καθώς τον πρώτο καιρό ήταν αρκετά τίμιος με τη φανέλα της Λειψίας, αλλά αυτό κράτησε μία, με το ζόρι δύο σεζόν και πλέον οι «ταύροι» ψάχνουν τρόπο να τον ξεφορτωθούν.
Είναι ξεκάθαρο πως το «μότο» της Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν πρέπει να είναι «Δημιουργούμε επιθετικούς που σπέρνουν τον τρόμο», διότι πιο ταιριαστό μοιάζει το «Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο οι επιστροφές δεν γίνονται αποδεκτές»…