· Με τον Ολυμπιακό να προέρχεται από δύο ισοπαλίες, και οι δύο στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τη μία να είναι με τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι το αποψινό παιχνίδι του στη Σουηδία έχει μεγάλη σημασία, καθώς έπεται κι άλλο εκτός έδρας, την Κυριακή στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Διότι, άλλο είναι να κλείσεις αυτή την τετράδα με π.χ. μία νίκη και τρεις ισοπαλίες και άλλο να την κλείσεις με μία ήττα και τρεις ισοπαλίες.

· Αν δούμε την παράδοση, ο αγώνας με τη Μάλμε είναι εξαιρετικά δύσκολος για τον Ολυμπιακό, καθώς οι επισκέψεις του στην Σκανδιναβία κατά βάση ποτέ δεν ήταν ευχάριστες. Είτε αφορούσαν τις ήττες στη Σουηδία 0-2 από τη Μάλμε πριν 10 χρόνια και 0-1 από την Έστερ παλιότερα, είτε αφορούσαν τις ήττες στη Νορβηγία 1-5 από τη Ρόζενμποργκ και 2-3 από τη Μόλντε, παρότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προηγηθεί με 2-0! Ακόμη κι όταν έφεραν 1-1 στη Νορβηγία στη δεύτερη μάχη τους εκεί με τη Ρόζενμποργκ ήταν καταστροφή, αφού ισοφαριζόμενοι στο 88’ έχασαν την 3η θέση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τουλάχιστον ας επιβεβαιωθεί η παράδοση σε αυτό το τελευταίο κομμάτι και ας φέρει ο Ολυμπιακός ισοπαλία και στη δεύτερη μάχη του με τη Μάλμε στη Σουηδία!



· Θεωρητικά μία ισοπαλία δεν θα είναι κακό αποτέλεσμα, αλλά κρατάει τον Ολυμπιακό ζωντανό στη μάχη της πρόκρισης, έστω κι αν πιθανότατα θα έχει απομακρυνθεί από την προνομιούχο πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας. Μία νίκη θα είναι ιδανική και μία ήττα σίγουρα όχι το καλύτερο, τόσο από βαθμολογικής, όσο κι από πλευράς ψυχολογίας.

· Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός στην Σκανδιναβία έχει κερδίσει κόντρα στους…Βίκινγκ μόλις μία φορά, το 2008, στη Δανία, την άσημη τότε Νόρτζελαντ (2-0), και δη με μεγάλη δυσκολία, καθώς τα γκολ είχαν μπει στα τελευταία λεπτά. Αλλά πρέπει να πάμε πέντε χρόνια πίσω για να βρούμε ήττα του εκτός έδρας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, από ομάδα εκτός των σημαντικών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, αυτών που λέμε 10 κορυφαίων. Κι εκείνη η ήττα (1-3) από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι ήταν επειδή είχε μείνει με 10 παίκτες από το 55ο λεπτό λόγω αποβολής του Μπενζιά.

· Η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι Νο 15 στο ράνκινγκ της ΟΥΕΦΑ, ενώ η Σουηδία Νο 22. Βέβαια, αν είμαστε ρεαλιστές πρέπει να παραδεχθούμε ότι πριν την περσινή σεζόν που η Ελλάδα σάρωσε βαθμολογικά λόγω της κατάκτησης του Κόνφερενς Λιγκ από τον Ολυμπιακό, η Ελλάδα ήταν Νο 20 και η Σουηδία Νο 23…

· Εκεί που πραγματικά υπάρχει διαφορά είναι μεταξύ των δύο συλλόγων, καθώς ο Ολυμπιακός είναι Νο 44 στο ράνκινγκ της ΟΥΕΦΑ, ενώ η Μάλμε Νο 105. Όπως υπάρχει διαφορά, μεγάλη, και στην χρηματιστηριακή αξία τους. Με τον Ολυμπιακό στα 106 εκ. Ευρώ και τη Μάλμε στα 38 εκ. Ευρώ, με τους Σουηδούς, πάντως, να βάζουν στα ταμεία τους μέσα στο καλοκαίρι 15 εκ. Ευρώ με τις πωλήσεις των Νανάσι (ο έξω αριστερά που έβαλε τρία γκολ στον ΠΑΟΚ) στην Στρασμπούρ και του Κορνέλιους (πρώην Παναιτωλικού παρακαλώ!) στη Μαρσέιγ.



· Από την άλλη, έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, τη χημεία της ως ομάδα. Υπάρχει ένας προπονητής τρία χρόνια και το ρόστερ από πέρυσι ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει, πλην της προσθήκης ενός στόπερ (Ρόσλερ). Και το πόσο σημαντικό πράγμα για μία ομάδα είναι η χημεία φαίνεται κι από την επιλογή του Μεντιλίμπαρ να χρησιμοποιεί σε επίπεδο ενδεκάδας όσο το δυνατόν λιγότερες μεταγραφές ακόμη, μέχρι να προσαρμοστούν.

· Αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά, απόψε θα έχει ίδια σύνθεση με το 3-0 επί της Μπράγκα, δηλαδή μία μεταγραφή (Κοστίνια) και τον Μουζακίτη, που ήρθε από τη Β ομάδα. Ακόμη και με τον Λεβαδειακό μια μεταγραφή ξεκίνησε (Βέλντε), τον Νορβηγό τον οποίο πολλοί θα περίμεναν σήμερα στη Σουηδία, καθότι Σκανδιναβός (Νορβηγός), όμως ο Μεντιλίμπαρ είναι ακόμη επιφυλακτικός απέναντι του στα ευρωπαϊκά ματς και του έχει δώσει μόλις 14 λεπτά συμμετοχής, προφανώς λόγω τακτικής απειθαρχίας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube