Πάει να «μαγειρέψει» πριν… πεινάσει η Μπασκόνια.

Ο Ντάριους Τόμπσον αποτελεί –ίσως- τη μεγαλύτερη αποκάλυψη στη φετινή Ευρωλίγκα. Οι εμφανίσεις του Αμερικανού με το ιταλικό διαβατήριο γκαρντ είναι άκρως εντυπωσιακές και έτσι συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της διοργάνωσης.

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα «noticiasdealava.eus», οι Βάσκοι έχουν κάνει ήδη την πρώτη κρούση στον Τόμπσον, ώστε οι δύο πλευρές να επεκτείνουν πρόωρα τη συνεργασία τους. Το περασμένο καλοκαίρι, ο 27χρονος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με την Μπασκόνια. Ωστόσο, στο τέλος της τρέχουσας σεζόν οι δύο πλευρές έχουν οψιόν να το «σπάσουν».

Μάλιστα, υπάρχει και ρήτρα αποδέσμευσης τόσο για ευρωπαϊκή ομάδα, όσο και για το ΝΒΑ και το ποσό σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι εφικτό να το καλύψουν αρκετοί.

Φυσικά και η ομάδα του Τζοάν Πενιαρόγια θέλει να κρατήσει τον παίκτη, ο οποίος απάντησε ότι θα συζητήσει για το μέλλον του ξανά στο τέλος της σεζόν.

Από την πλευρά της, η Μπασκόνια προτίθεται να αυξήσει σημαντικά τις αποδοχές του Αμερικανού, προκειμένου να τον πείσει να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Φέτος, στην Ευρωλίγκα ο Τόμπσον είχε κατά μέσο όρο 12,6 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 6,7 ασίστ, ενώ στο πρωτάθλημα Ισπανίας μετράει αντίστοιχα 9,2 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube