Ο κόσμος είναι ανυπόμονος. Βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα. Πάντοτε θα βρει το πρώτο και το δεύτερο και τρίτο κακό σου βράδυ και θα θεωρήσει πως έχει το πιο ασφαλές συμπέρασμα που θα σε χαρακτηρίζει.

Όσα καλά κι αν έχεις κάνει, το κακό θα γίνεται πάντοτε βούτυρο στο ψωμί του καθενός που θέλει να στέκεται στην αρνητική κατάσταση. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Και κάτι αντίστοιχο είχε αρχίσει ν' αντικρίζει φέτος ο Λαουτάρο Μαρτίνες στην Ίντερ. Η «ανομβρία» του μπροστά από την αντίπαλη εστία, είχε αρχίσει να δημιουργεί ψιθύρους. Και φυσικά όχι στο μεγαλύτερο κομμάτι της εξέδρας που τον λατρεύει, αλλά σε αυτή τη μειονότητα που πάντοτε θα υπάρχει και πάντοτε θα επιλέγει το «κράξιμο» από τη στήριξη ή την πιο λογική ματιά σε όσα συμβαίνουν μπροστά του.



Ο Λαουτάρο, το βράδυ της Τρίτης, στο 4-0 επί του Ερυθρού Αστέρα στο «Τζουσέπε Μεάτσα» πέτυχε ακόμα ένα γκολ και χάρισε ένα πέναλτι στον Ταρεμί για να τον βοηθήσει πνευματικά, από τη στιγμή εκείνος είχε ήδη γευτεί τη χαρά του σκοραρίσματος. Κι αμέσως, μέσα σε ελάχιστες μέρες, ο Αργεντινός επιθετικός έφτασε στα τρία τέρματα σε στα δυο πιο πρόσφατα παιχνίδια του. Και μάλιστα, σε αυτό της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League, είχε μπει με αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Στα πρώτα πέντε ματς της τρέχουσας ποδοσφαιρικής χρονιάς, ο διεθνής στράικερ είχε αποτύχει να βρει το δρόμο από τον οποίο θα έστελνε την μπάλα στο βάθος της αντίπαλης εστίας. Και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για έναν επιθετικό. Ψάχνει «τροφή» και δεν τη βρίσκει. Και το μυαλό ενός επιθετικού αρχίζει να θολώνει. Και η αυτοπεποίθησή του να μειώνεται, μέχρι τη στιγμή που θα δει το πλεκτό να κουνιέται από δική του προσπάθεια.
Κάπως έτσι, ο Λαουτάρο, εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της περσινής κατάκτησης του τίτλου της Serie A από τους «νερατζούρι», έφτασε να έχει ανάγκη τα ξεσπάσματα που πραγματοποίησε, τόσο το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ούντινε, όσο και τη βραδιά της Τρίτης στο Champions League.

Ο Αργεντινός επιθετικός έχει, πλέον, χριστεί σκόρερ σε 6 διαδοχικές σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με την Ίντερ.



Η «ντοπιέτα» κόντρα στην Ουντινέζε στο τελευταίο, χρονικά, ματς πρωταθλήματος τού έδωσε ώθηση, αλλά πολύ περισσότερο το έκανε ο Ντιέγκο Μιλίτο. Ο θρύλος του συλλόγου του Μιλάνο ήταν εκείνος που είχε προτείνει τον Λαουτάρο στο κλαμπ, πίσω στο 2018. Είχε μιλήσει στους Ζανέτι και Οσίλιο για τον παίκτη που του άρεσε όταν τον είχε παρακολουθήσει στη Racing Club. Και με 25 εκατομμύρια ευρώ, ο Μαρτίνες μετακινήθηκε στην Ιταλία, στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και έχει ήδη καταφέρει πολλά.

Ο σκόρερ του μεγάλου τελικού του Champions League στη Μαδρίτη, το 2010, είναι το πρότυπο του Λαουτάρο. Και φυσικά, ο τελευταίος ξέρει πόσα πολλά του χρωστά για την ευκαιρία που του έδωσε, έστω και με την απλή σύσταση που έκανε και το «βάρος» που του πρόσθεσε μια τέτοια… καλή κουβέντα προς την Ίντερ. Έπρεπε να κάνει τα πάντα για να τον δικαιώσει. Και το κάνει κάθε σεζόν. Ωστόσο, είχε φοβερή ανάγκη να δει τον Ντιέγκο Μιλίτο να τον περιμένει στη γραμμή του πλάγιου άουτ για να τον αγκαλιάσει και να του πει λίγα λόγια στήριξης και ψυχολογικής ανάτασης.



Τα καρέ από την ολιγόλεπτη συναναστροφή τους, πέρα από την τρομερή σχέση που έχουν, φανερώνει και τον τρόπο που ο Toro είχε ανάγκη κάποιον σαν τον Μιλίτο να του πει μερικά λόγια φροντίδας. Και κάποια στιγμή έσκυψε το κεφάλι και απλά τον άκουγε, σαν γιος που ήθελε τη συμβουλή του πατέρα, ο οποίος παράλληλα θα τον έθετε και προ των ευθυνών του, ώστε να τον δυναμώσει.



Λίγο νωρίτερα, είχε καταφέρει από την επιμονή του Ταρεμί να σκοράρει στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα και όταν δέκα λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι, ο Αργεντινός το άφησε στον συμπαίκτη του για να του προσφέρει την ευκαιρία να σκοράρει. «Αυτό δείχνει και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να σκέφτεται κάποιος για την ομάδα μας. Είμαστε οικογένεια και βοηθά ο ένας τον άλλον. Τον ευχαριστώ πολύ για την κίνηση που έκανε» δήλωσε ο Ιρανός επιθετικός.



Είναι πάντοτε ιδιαίτερο όταν υπογράφεις νέο συμβόλαιο με την ομάδα που σου αποδεικνύει πόσο σε πιστεύει και σε θέλει στο μέλλον της. Αυτό δείχνει και το συμφωνητικό που δεσμεύει τον Λαουτάρο με την Ίντερ από τον Αύγουστο, μέχρι και το 2029. Οι δύο πλευρές προχώρησαν σε επέκταση της κοινής τους διαδρομής. Αλλά κάθε φορά, αυτό «καλεί» τον κάθε παίκτη να δείξει άμεσα γιατί η διοίκηση του συλλόγου τον εμπιστεύθηκε. Και αυτό θέλει να βλέπει και ο κόσμος. Και γι' αυτό δεν «συγχωρεί» έναν κακό μήνα, όπως αυτόν που έκανε μέσα στον Σεπτέμβριο ο φορ των «νερατζουρι». Η κραυγή του «λύκου», όμως, ακούστηκε ξανά στο «Μεάτσα». Κι ας άργησε...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Είναι σαν τον Χάρι Πότερ! Μια, δυο, τρεις και φςςςς…»: Όσα είπαν οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου για τον τεράστιο Ινιέστα!

Όταν οι Μουτόμπο και Μούρνινγκ τρομοκρατούσαν το ΝCAA - Η μυθική συνύπαρξη δύο θρύλων του ΝΒΑ

Βόιτσεχ Σέζνι: Η πρόκληση της Μπαρτσελόνα ήταν αρκετή για να παρατήσει τη συνταξιοδότησή του!

Γιουσούφ Γιαζίτσι: Τούρκικο πολυεργαλείο για να… λύσει την «ερυθρόλευκη» επίθεση του Μεντιλίμπαρ!

Ο Ενκουκού γιορτάζει με μπαλόνια τη μεταγραφή του… μια σεζόν αργότερα

Ο Ουνάς άφησε πίσω τους εφιάλτες, σε ένα τουρνουά που αποτελεί όνειρο για πολλούς!

Ο Φεντερίκο Ντιμάρκο είναι ένας καλπάζων… interista tifoso!

Ντένις Τσερίσεφ: Η… ισπανική καρδιά, οι τραυματισμοί και οι γκολάρες στο Μουντιάλ του 2018!

Μικρέ, θαυματουργέ Γιαμάλ, τι άλλο θα καταφέρεις;

Τότο Σκιλάτσι: Ο άνθρωπος του ενός καλοκαιριού που άφησε… πίσω του τον Μαραντόνα