Με χατ-τρικ του Άιζακ Πράις η Βόρειος Ιρλανδία διέσυρε τη Βουλγαρία με 5-0 για τον 3o όμιλο της 3ης κατηγορίας του Nations League, σε ένα παιχνίδι, που εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο από το πρώτο μέρος.

Οι γηπεδούχοι πέρασαν στην κορυφή του ομίλου με επτά βαθμούς εκμεταλλευόμενοι την γκέλα των Λευκορώσων, που ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με το Λουξεμβούργο και στο επόμενο ματς την υποδέχονται στην έδρα τους. Το ματς μέχρι το 32ο λεπτό είχε τελειώσει, αφού με τα δύο γκολ του άσου της Σταντάρ Λιέγης και ένα αυτογκόλ του Μίτοφ το ματς είχε τελειώσει. Μοιραίος ο Κίριλ Ντεσπόντοφ με χαμένο πέναλτι και δοκάρι, έχασε την ευκαιρία να δώσει ελπίδες στην ομάδα του. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πράις στο 81' και ο Μαγκίνις στο 89' διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Την ίδια ώρα στο Ζαλαεγκερζέγκ, στην Ουγγαρία, η Λευκορωσία απέτυχε να κάμψει την αντίσταση του Λουξεμβούργου, με αποτέλεσμα να πέσει από την πρώτη θέση. Ο Γκρομίκο έχασε πέναλτι για την Λευκορωσία. Ο Πολιτέβιτς έκανε το 1-0 στο 54', αλλά ο Ζέρσον Ροντρίγκες έκανε τη ζημιά, αφού ισοφάρισε σε 1-1 στέλνοντας τώρα τη Λευκορωσία να παίξει με μειονέκτημα την πρωτιά απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία, εκτός έδρας.

Η βαθμολογία του ομίλου:

Βόρειος Ιρλανδία 7
Λευκορωσία 6
Βουλγαρία 5
Λουξεμβούργο 2

Άλλη μια απογοητευτική εμφάνιση για την Κύπρο για τον 2ο όμιλο της 3ης κατηγορίας, αφού ηττήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από το Κόσοβο με 3-0. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι Κοσοβάροι άνοιξαν το σκορ με τον Ραχμάνι, ενώ στο 52' ο Κρασνίκι διαμόρφωσε το 2-0 για την γηπεδούχο. Ο Εμίρ Σαχίτι του Αμβούργου έκλεισε το σκορ με 3-0 και πλέον το Κόσοβο πάει να παίξει τις λιγοστές ελπίδες για πρωτιά με την Ρουμανία.

Η Ρουμανία πέτυχε το τέσσερα στα τέσσερα με αντίπαλο την Λιθουανία, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ με ένα πέναλτι νωρίς στο παιχνίδι. Στο 7' ο Κούτσις έκανε το 1-0 για την γηπεδούχο, όμως ο Ραζβάν Μαρίν ήταν επίσης εύστοχος από την άσπρη βούλα για το 1-1 έντεκα λεπτά αργότερα. Τη νίκη στους Ρουμάνους με 2-1 χάρισε ο Ντράγκους στο 55' και πλέον οι Ρουμάνοι υποδέχονται στο επόμενο ματς το Κόσοβο.

Η βαθμολογία του ομίλου:

Ρουμανία 12
Κόσοβο 9
Κύπρος 3
Λιθουανία 0

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube