Nations League

Ζαγοράκης: «Ο κόσμος ξαναερωτεύεται την Εθνική» - Το σχόλιο του Νιόπλια

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Νίκος Νιόπλιας μίλησαν στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» για τις μεγάλες νίκες της Εθνικής.

Μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Ζαγοράκης είπε:

«Το έχω βιώσει αυτό όταν έφυγα από τον ΠΑΟΚ, καθώς είχε χάσει τη ζωή του ο Παναγιώτης Κατσούρης. Είναι σοκαριστική η απώλεια ενός ανθρώπου. Σε λιγότερο από 24 ώρες οι διεθνείς μας έπρεπε να διαχειριστούν το χειρότερο πράγμα που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Γιατί τα παιδιά αυτά με τον Γιώργο έκαναν προπονήσεις μαζί, αγωνιζόντουσαν μαζί, ήταν στα δωμάτια μαζί και γενικώς περνούσαν τις περισσότερες ώρες της ημέρας μαζί. Και κατάφεραν να αγγίξουν το τέλειο στο αγωνιστικό κομμάτι και να πάρουν ένα τεράστιο διπλό στο Γουέμπλεϊ απέναντι στην Αγγλία. Η εικόνα που μας μεταφέρθηκε ήταν άκρως συγκινητική και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και όλο το τιμ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Στα δύο παιχνίδια με Αγγλία και Ιρλανδία τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τον συμπαίκτη τους. Πιστεύω, ότι θα έρθουν κι άλλες μεγάλες νίκες στο μέλλον. Όταν έχεις παιχνίδια συνεχόμενα μπορείς να ξεπεράσεις καταστάσεις, αλλά σαν αυτό με τον θάνατο του Μπάλντοκ είναι πολύ δύσκολο.

Τα σημάδια βελτίωσης της Εθνικής μας φαίνονται στα αποτελέσματα. Με το μυαλό στον Μπάλντοκ οι διεθνείς μας θα πετύχουν ακόμα περισσότερα πράγματα. Το σκορ στο Γουέμπλεϊ μας αδικεί βάση της εικόνας που είχαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Σε καμία περίπτωση το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με την Αγγλία δεν είναι εύκολο και δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε φαβορί.

Η Εθνική θα πρέπει να έχει διάρκεια και πιστεύω ότι ο κόσμος θα την αγαπήσει και θα την ερωτευτεί ξανά. Πάντα τα καλά αποτελέσματα προσελκύουν τον κόσμο. Οι διεθνείς μας θα κουβαλούν πάντα μέσα τους τον Μπάλντοκ. Ο Γιοβάνοβιτς είναι ένας προπονητής που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα και ήμουν σίγουρος ότι θα οδηγήσει την Εθνική σε επιτυχίες. Το ίδιο είχε γίνει και με τον Σάντος
».

Ο Νίκος Νιόπλιας ανέφερε:

«Από την πλευρά μου θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Μπάλντοκ. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και κατάφεραν να πάρουν ένα ιστορικό διπλό στο Γουέμπλεϊ. Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό που πέτυχαν την στιγmή που μία μέρα πριν μάθαιναν την σοκαριστική είδηση της απώλειας του συμπαίκτη τους. Οι Άγγλοι έρχονται στο ΟΑΚΑ μόνο για ένα αποτέλεσμα και το βλέπουν ως τελικό γιατί σε διαφορετικό αποτέλεσμα θα χάσουν την πρωτιά στον όμιλο.

Στο ματς με την Ιρλανδία για 35 λεπτά παίξαμε εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κάνουμε βήματα προόδου και μην ξεχνάμε με τον Πογέτ στον πάγκο για ένα χαμένο πέναλτι δεν πήγαμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας. Τέσσερα χρόνια είναι η ίδια ομάδα, έχουν δέσει όλοι μαζί κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο και στα αποτελέσματα.

Όποιος προπονητής πήγαινε ήταν τυχερός γιατί δεν χρειαζόταν να κάνει αλλαγές. Για μένα πάντα επειδή ήμουν χρόνια σε εθνικές ομάδες θέλει 4 έως έξι χρόνια για να ωριμάσεις και να πετύχεις. Αυτά τα παιδιά όπως και ο προπονητής δεν είναι μέσα στην τοξικότητα την δικιά μας. Μόνο ο Μάνταλος και ο Μασούρας δεν έχουν παίξει στο εξωτερικό.

Είμαστε καλή ομάδα και βαδίζουμε στον σωστό δρόμο. Ο Γιοβάνοβιτς είναι ένας προπονητής που είναι αποδεκτός από όλους γιατί στους προηγούμενους σε κάθε κλήση παικτών είχαμε διάφορα και γράφονταν διάφορα. Θα έρθουν και δύσκολες μέρες και εκεί θα πρέπει ο κόσμος να στηρίξει γιατί πολλά χρόνια η Εθνική μας απουσιάζει από μία μεγάλη διοργάνωση. Αλλά όταν βλέπει προσπάθεια είναι εκεί
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x