Έξι γκολ σε 330 λεπτά συμμετοχής την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Πρώτο χατ-τρικ με την μπλε φανέλα, το βράδυ της Τρίτης, απέναντι στην αδύναμη Μπάροου. Στιγμές που του δίνουν αυτοπεποίθηση, προσφέρουν αποτελέσματα στην Τσέλσι, επιτρέπουν τις μέρες ηρεμίας για τη συνέχιση της δουλειάς από τον Έντσο Μαρέσκα και που καθιστούν τον Κριστόφ Ενκουνκού μια εξαιρετική εσωτερική μεταγραφή.

Ο Γάλλος επιθετικός την περασμένη σεζόν, όταν πλέον μετακόμισε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έχοντας φυσικά κλείσει τη μεταγραφή αρκετούς μήνες νωρίτερα, είδε την ατυχία να του χτυπά ξανά και ξανά την πόρτα. Είχε προηγηθεί και η ζημιά στα τέλη του 2022, όπου έχασε δυόμιση μήνες δράσης και αναγκάστηκε ν’ απουσιάσει από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.



Όταν ενσωματώθηκε στην Τσέλσι, η… ευλογημένη, όπως τη θεωρούσε, μεταγραφή του, αποδείχθηκε ένας πρόσκαιρος εφιάλτης. Ζημιά στο γόνατο από τις αρχές Αυγούστου έως τις 20 Νοεμβρίου, έπειτα ξανά εκτός μέχρι τα Χριστούγεννα λόγω φυσικής κατάστασης, μετά ταλαιπωρήθηκε πάλι από το ισχίο και τον Αχίλλειο τένοντα.



Συνολικά απουσίασε 242 μέρες στην πρώτη του αγωνιστική περίοδο ως μέλος της Τσέλσι! Ήταν ένα από τα πολλά προβλήματα που έπρεπε ν’ αντιμετωπίσει ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, με τον Ενκουνκού να μένει ξανά και ξανά εκτός πλάνων, να προσπαθεί να δουλέψει και τα προβλήματά του να μην έχουν τελειωμό. Γι’ αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εκείνον να συνδυάσει τη νέα αρχή της ομάδας, με τον Έντσο Μαρέσκα στον πάγκο, με τη δική του, νέα αρχή στο κλαμπ της αγγλικής πρωτεύουσας.

Και τα μπαλόνια… άρχισαν να φουσκώνουν ξανά, για να γιορτάσει τη μεταγραφή του, έστω και αργοπορημένα. Και πλέον έφτασε να έχει σκοράρει 6 φορές την τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά, έχοντας φυσικά και το νικητήριο γκολ στο Μπόρνμουθ, αλλά και τα δυο τέρματα στα παιχνίδια με τη Σερβέτ στα Playoffs του Conference League τον Αύγουστο.



Για την αναγέννηση ενός ποδοσφαιριστή μετρούν πολλά. Ακόμα και το κλίμα στο εσωτερικό του συλλόγου. Ακόμα και η αίσθηση που αφήνει σε κάποιον η δουλειά που γίνεται και το πόσο κοντά ή όχι βρίσκεται ένας προπονητής στους ποδοσφαιριστές του. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν συνέβαινε πέρυσι με τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Ποτσετίνο μήπως και κατάφερνε να ισιώσει αυτό το… «μπλε καράβι» που πήγαινε και χτυπούσε στα βράχια, ανάμεσα από τα οποία περνούσε ψάχνοντας να βρει ήρεμα νερά.

«Πέρυσι δεν ήταν έτσι, δεν είχαμε κάνει τέτοιο ξεκίνημα. Τώρα θέλουμε να το διασκεδάζουμε και να συνεχίσουμε έτσι. Θέλουμε όλοι να κάνουμε τους οπαδούς μας χαρούμενους» είπε χαρακτηριστικά ο Ενκουνκού λίγο μετά το παιχνίδι με την Μπάροου. Εκεί όπου πριν από το πρώτο του τέρμα, η Τσέλσι κράτησε την κατοχή για 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, κάνοντας 48 μεταβιβάσεις, μέχρι τη λόμπα του Φέλιξ για τον Γάλλο. Και λίγο αργότερα, ήρθε και το γκολ με το τακουνάκι. Και στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε και η δικαίωση για το πρέσινγκ για το λάθος του αντίπαλου γκολκίπερ.



Θα προλάβει να γυρίσει το κεφάλι να δει τις τοποθετήσεις των αντίπαλων αμυντικών. Θα προσέξει την παγίδα του οφσάιντ. Θα επιταχύνει την κατάλληλη στιγμή για να βρεθεί πρώτος στην μπάλα στην περιοχή και να πάρει το γύρισμα στο σωστό σημείο. Είναι ταχυδυναμικός και εκρηκτικός. Και ο ενθουσιασμός που κατάφερε να διατηρήσει από την περσινή σεζόν για τη μεταγραφή του, βγαίνει τώρα στο γήπεδο μαζί με τη δύναμη που του επιτρέπει να έχει η σωματική του υγεία.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube