Αυτός είναι ο Βόλος για τη σεζόν 2024-25! Η ομάδα της Θεσσαλίας έμαθε από το... πάθημά της την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όταν και βρέθηκε να παλεύει για την παραμονή της, την οποία εξασφάλισε στο τελικό στάδιο της χρονιάς. Οι Βολιώτες αποφάσισαν να αλλάξουν τακτική και έκαναν μερικές σπουδαίες κινήσεις, στοχεύοντας σε μία καλύτερη πορεία, χωρίς ανησυχία για υποβιβασμό και με στόχο την όσο το δυνατόν ψηλότερη κατάταξη.

Η αρχή έγινε με τον προπονητή, αφού ο Χρήστος Κόντης, που αποχαιρέτησε λίγο πριν το φινάλε της προηγούμενης σεζόν για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, αντικαταστάθηκε από έναν ακόμη Ισπανό τεχνικό, τον Χοακίν Γκόμεθ. Ο 37χρονος υπήρξε βοηθός του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, στην Αλ Καντσιάχ και είναι ανερχόμενος, έχοντας δουλέψει σε διάφορα πόστα, αν και δεν διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία ως πρώτος προπονητής.



Μεταγραφικά, οι Θεσσαλοί εντυπωσίασαν με μερικές από τις κινήσεις τους. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήταν η πιο ξεχωριστή από αυτές, με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μία διετία στον ΑΠΟΕΛ, έτσι ώστε να αναλάβει ουσιαστικά το δημιουργικό κομμάτι του Βόλοι.

Οι «ηχηρές» κινήσεις δεν σταματούν εκεί, αφού ο σύλλογος πρόσθεσε στο ρόστερ του τον Πέδρο Κόντε, ο οποίος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους επιθετικούς του πρωταθλήματος όταν δεν ταλαιπωρείται από τραυματισμούς. Εξαιρετική κίνηση και αυτή του Όμρι Άλτμαν, του επίσης ικανότατου μεσοεπιθετικού που έχει περάσει για δύο χρόνια και από τον Παναθηναϊκό.



Τέλος, εμπειρία στην αμυντική γραμμή θα προσθέσει η απόκτηση του εξαιρετικού στόπερ Νεμάνια Μίλετιτς, ενώ πολύ αξιόλογη κίνηση ήταν η απόκτηση ως ελεύθερου του Γιασίν-Αμίν Ασεχνούν, ο οποίος πέρυσι ξεχώρισε στο διάστημα που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας.

Την περασμένη σεζόν, o Βόλος τερμάτισε τρίτος από το τέλος στη βαθμολογία των playouts, στα οποία μάλιστα μπήκε ως προτελευταίος. Μετά από τη σεζόν 2022-23, όταν και η ομάδα μπήκε στην πρώτη εξάδα, αυτή η πορεία ήταν ένα μεγάλο πισωγύρισμα, κάτι το οποίο κατάλαβαν οι άνθρωποι του συλλόγου, προσπαθώντας να το διορθώσουν με τις ποιοτικές κινήσεις που έγιναν.

Όσον αφορά στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στην προετοιμασία, ο Βόλος έχει δείξει μία αρκετά ασταθή εικόνα. Στην Ιταλία, κατόρθωσε να βάλει 16 γκολ στην ερασιτεχνική Ταρτζιάνο, ενώ έκανε εντυπωσιακή νίκη 1-0 κόντρα στη Σαλερνιτάνα. Ακολούθησε μία «τριάρα» από τη Φροζινόνε, μία ισοπαλία (2-2) με τον Παναιτωλικό, μία ήττα 1-0 από τη Λαμία και μία νίκη σε τοπικό ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου (1-0).

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ



Ήρθαν: Λούκας Βιγιαφάνιες (ΑΠΟΕΛ), Νεμάνια Μίλετιτς (Ομόνοια), Όμρι Άλτμαν (δανεικός από Χάποελ Τελ Αβίβ), Νίκος Δόσης (Τάμπορ Σεζάνα), Πέδρο Κόντε (ΠΑΣ Γιάννινα), Μαρκ Κόζστα (Τορπέντο Μόσχας), Παύλος Κορρέα (Ανόρθωση), Θανάσης Τριανταφύλλου (Αιολικός), Ίαν Σμέουλερς (Εξέλσιορ), Τζούνιορ Μεντιέτα (Σάνταουν), Γιασίν-Αμίν Ασεχνούν (Βέιλε).

Έφυγαν: Νικολάι Άλχο (Αστέρας Τρίπολης), Χουάν Μανουέλ Γκαρσία (Νιούελς), Κωνσταντίνος Καραγιάννης (Ολυμπιακός Λευκωσίας), Ιβάν Κόστιτς (Λαμία), Παναγιώτης Καλαμπούκας (Ορέστης Ορεστιάδας), Λούκα Ράσιτς (Ελεύθερος), Καλίν Ποπέσκου (Ελεύθερος), Ζαν Μπαριέντος (Λάρισα), Παναγιώτης Μωραΐτης (Λάρισα), Χρήστος Σιέλης (Παναιτωλικός), Αλεξίς Τρουιγέ (λήξη δανεισμού από Παναθηναϊκό).



Συν: Το πλεονέκτημα της ομάδας σε σχέση με την περασμένη σεζόν είναι ξεκάθαρο. Η διοίκηση έμαθε από τις περσινές δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Βόλος και αποφάσισε να ενισχύσει το ρόστερ με πολύ ποιοτικές λύσεις, έτσι ώστε όχι μόνο η ομάδα να μην κινδυνεύσει, αλλά να κοιτάξει και τις θέσεις 5-8. Παίκτες όπως ο Βιγιαφάνιες, ο Κόντε, ο Άλτμαν, ο Μίλετιτς δεν υπάρχουν σε πολλά ρόστερ των ομάδων εκτός Big-5, επομένως οι Θεσσαλοί αναμένονται βελτιωμένοι. Συν τοις άλλοις, η περσινή άσχημη πορεία είναι δύσκολο να επαναληφθεί, αφού γενικά ο Βόλος στην παρουσία του στη Stoiximan Super League σπανίως κινδυνεύει τόσο πολύ με υποβιβασμό.

Πλην: Το βασικό ερωτηματικό σε σχέση με τον Βόλο της νέας σεζόν είναι ο προπονητής του. Ο Χοακίν Γκόμεθ δεν είναι ιδιαίτερα έμπειρος ως head coach, καθώς έχει αναλάβει τον ρόλο αυτό ελάχιστες φορές στην καριέρα του. Μέχρι στιγμής, έχει δουλέψει αρκετά χρόνια ως βοηθός, αλλά και σε πόστα όπως τεχνικός των ακαδημιών. Η πορεία των Θεσσαλών, που επέλεξαν γι' ακόμη μία φορά το ιβηρικό μοντέλο, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί ο Ισπανός προπονητής.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Σιαμπάνης, Σμέουλερς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Μίλετιτς - Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Βιγιαφάνιες - Ασεχνούν, Άλτμαν, Κόντε

Προπονητής: Χοακίν Γκόμεθ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το απόλυτο φέτος αποχαιρέτησε από νωρίς

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι δίχως ελαφρυντικά!

Τι διαφορετικό περιμένουμε από τους 14 της Σούπερ Λίγκας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Οι ομάδες «ξηλώθηκαν»: Αυτές είναι 20 πιο ακριβές μεταγραφές του φετινού πρωταθλήματος

Χωρίς ματς από το 2020: Η εθνική ομάδα της Ερυθραίας δεν αγωνίζεται από φόβο μην το σκάσουν οι παίκτες!

Φαινόμενο Γκιόκερες: Έχει υψηλότερο ratio στο σκοράρισμα από Εμπαπέ, Χάαλαντ και Κέιν!

Χρήστος Τζόλης: Ένα «όπλο» στα χέρια του Γιοβάνοβιτς που είναι έτοιμο να… εκπυρσοκροτήσει!

«Κακό» το αριστερό πόδι του Ιωαννίδη; Καλύτερα να το ξανασκεφτούμε…

Χτίζει μενταλιτέ με γκολάρες και έχει τα φόντα να πάει ψηλά: Τα σημεία από το διπλό της Ελλάδας στην Ιρλανδία!

Ο Κάρμο βρήκε με την Ανγκόλα τον απαιτούμενο ρυθμό και ετοιμάζεται να κυριαρχήσει ξανά σε Ελλάδα και Ευρώπη!