Ποιος είδε τον Άρη Λεμεσού και δεν... φοβήθηκε!

Με τον… ιστορικότερο τρόπο ξεκίνησε το ταξίδι των πρωταθλητών Κύπρου στον β' προκριματικό του Champions League, στην παρθενική τους δηλαδή συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με την ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι να διαλύει 6-2 εντός έδρας την Μπάτε Μπορίσοφ!

Μια... αδιανόητη εμφάνιση κόντρα σε μια πολύ έμπειρη ομάδα στις ευρωπαίκές διοργανώσεις, με τους Κύπριους να εξασφαλίζουν ουσιαστικά τη συμμετοχή τους σε ομίλους (στη «χειρότερη» σε εκείνη του Conference League) για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Οι γηπεδούχοι ήταν «καυτοί» από το ξεκίνημα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών γκολ, χάρη στην εκτέλεση πέναλτι του Γκομίς στο 17', το τελείωμα του Μπένγκτσον μέσα από την περιοχή στο 32', ενώ το 3-0 ήρθε από αυτογκόλ του Μπάνε στο 42'.








Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μπουν εκ νέου στο παιχνίδι. Μάλιστα, μείωσαν τόσο στο 48' με τον Κοντσεβόι, ενώ απάντησαν και στο 65' με τον Χαντάρκεβιτς (4-2) στο δεύτερο τέρμα του Γκομίς (60') στην αναμέτρηση. Παρόλα αυτά, ο Άρης είχε βαλθεί να τρελάνει κόσμο και ολοκλήρωσε ουσιαστικά την πρόκρισή του -που μόνο εάν έρθουν τα... πάνω-κάτω θα χαθεί- με τα τέρματα των Μόντνορ (83') και Στεπίνσκι (90'+1' πέναλτι).







Την ίδια ώρα, η Σέριφ πήρε προβάδισμα πρόκρισης υποδεχόμενη τη Μακάμπι Χάιφα, με την ομάδα του Κώστα Αποστολάκη -ο οποίος αγωνίστηκε βασικός για τη νέα του ομάδα- να επικρατεί 1-0. Σκόρερ για τους Μολδαβούς χρίστηκε ο Ταλάλ στο 28'.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube