H κορυφαία αγωνιστική ποδηλατική διοργάνωση στην Ελλάδα, ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 2 ως τις 6 Απριλίου (παρουσίαση των ομάδων την 1η Απριλίου), και ήδη εντάχθηκε στο επίσημο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (UCI) για το 2025.

Μετά την άριστη αξιολόγηση που πήρε ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος 2024 από την UCI, έχει ήδη επέλθει συμφωνία με την Οργανωτική Επιτροπή Cycling Greece, για διεξαγωγή του Αγώνα σε σταθερή ημερομηνία κάθε χρόνο, γεγονός που θα βοηθήσει και στη διεθνή καταξίωση του Αγώνα.



«Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας αποτελεί μία από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις του Υπουργείου μας. Θέλουμε να βάλουμε τον αθλητισμό στη ζωή ολοένα και περισσότερων πολιτών και το ποδήλατο είναι πέρα από ένα θεαματικό άθλημα και ένα μέσο άσκησης, μετακίνησης και ψυχαγωγίας.

Βασική επιδίωξη της Cycling Greece είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου, κυρίως των νέων παιδιών ώστε να αγαπήσουν το ποδήλατο και ως μέσο άσκησης και μετακίνησης!

Κοινός μας στόχος η αναβάθμιση της διοργάνωσης, γι’ αυτό και θέτουμε κάθε χρόνο τον πήχη ψηλότερα!», δήλωσε σχετικά με την ανακοίνωση των ημερομηνιών του Γύρου για το 2025 ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

?

Σημαντικό βάρος θα δοθεί φέτος και στις Παράλληλες Δράσεις, που θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες με στόχο την εμπέδωση της κουλτούρας του ποδηλάτου στον πληθυσμό.
Στο μεταξύ οι φίλοι του θεαματικού αγωνίσματος της ποδηλασίας δρόμου ετοιμάζονται για τα 5 θεαματικά ετάπ, για τα οποία σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

«Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας αποτελεί μία από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις του Υπουργείου μας. Θέλουμε να βάλουμε τον αθλητισμό στη ζωή ολοένα και περισσότερων πολιτών και το ποδήλατο είναι πέρα από ένα θεαματικό άθλημα και ένα μέσο άθλησης, μετακίνησης και ψυχαγωγίας.
Βασική επιδίωξη της Οργανωτικής Επιτροπής, Cycling Greece είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου , κυρίως των νέων παιδιών ώστε να αγαπήσουν το ποδήλατο και ως μέσο άθλησης αλλά και μεταφοράς . Επιδιωκουμε να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο τη διοργάνωση βάζοντας τον πήχη κάθε χρόνο και ψηλότερα και σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε σύμμαχοι», δήλωσε σχετικά με την ανακοίνωση των ημερομηνιών του Γύρου για το 2025 ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube