Γενικά

Τοπαλίδης και Χατζηγιάννης οι Πανελλήνιοι Πρωταθλητές στο PCC

Τι έγινε στον πρώτο πανελλήνιο αγώνα τυφεκίου διαμετρήματος 9 χιλιοστών για αποστάσεις έως 100 μέτρων

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Σκοπευτήριο Κορίνθου ο πρώτος Πανελλήνιος αγώνας PCC, του τυφεκίου διαμετρήματος 9 χιλιοστών για αποστάσεις έως 100 μέτρων. Πρόκειται για ένα αγώνισμα που στην Ελλάδα ξεκίνησε φέτος με μια καθυστέρηση περίπου 5-6 ετών σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

Στο όπλο αυτό υπάρχουν δύο κατηγορίες, η optics στην οποία τα τυφέκια έχουν οπτικό βοήθημα ερυθράς κουκκίδας (red dot), άρα οι αθλητές έχουν σημαντικό πλεονέκτημα γρήγορης σκόπευσης και η κατηγορία με σταθερά σκοπευτικά (iron sights).

Στο αγωνιστικό κομμάτι στην κατηγορία optics πρώτος κατετάγη ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ο οποίος συνέχισε τις εκπληκτικές του εμφανίσεις και έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της σκοποβολής όντας ο πρώτος Πανελληνιονίκης στο PCC. Δεύτερος ήρθε ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων σκοπευτών επωμιζόμενων όπλων ο Γιώργος Φιλίππου. Κοινό χαρακτηριστικό των δύο πρώτων στην κατηγορία αυτή το τυφέκιο Schmeisser με το οπτικό βοήθημα της Aimpoint. Τρίτος στην κατάταξη ήρθε ο νεαρός και φέρελπις Νίκος Σπάτουλας από την Κέρκυρα. Στο νησί των Φαιάκων φαίνεται ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά αφού αρκετοί ήταν οι σκοπευτές από το νησί με καλή παρουσία. Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις των Βογινδρούκα Κωνσταντίνου από τις Σέρρες, Δούλα Βασίλη και Κανδύλη Δημήτρη, σκοπευτών με μεγάλη εμπειρία στο πιστόλι που κατέλαβαν την τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Τοπαλίδης και Χατζηγιάννης οι Πανελλήνιοι Πρωταθλητές στο PCC

Στην υποκατηγορία senior πρώτος ήταν ο Λάζαρος Πολιτάκης, δεύτερος ο Αλέξανδρος Χάμλατζης και τρίτος ο Όλεγκ Πρόσβιροφ.

Τοπαλίδης και Χατζηγιάννης οι Πανελλήνιοι Πρωταθλητές στο PCC

Αξιοπρόσεκτη παρουσία είχαν οι Μανέτα Φωτεινή, Οικονόμου Παρασκευή και Χατζηκίδη Όλγα που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στις γυναίκες.

Τοπαλίδης και Χατζηγιάννης οι Πανελλήνιοι Πρωταθλητές στο PCC

Στην κατηγορία σταθερών σκοπευτικών ο Γιάννης Τοπαλίδης κατάφερε να κερδίσει σε έναν πολύ αμφίρροπο αγώνα με εναλλαγές μέχρι και δύο στάδια πριν το τέλος και να στεφθεί Πανελληνιονίκης και στο PCC μετά το λειόκανο. Το πόσο μεγάλη ήταν η νίκη αυτή φαίνεται από το γεγονός ότι δεύτερος ήταν ο Φάνης Σηφάκης και τρίτος ο Γιάννης Κουλέτσης, σκοπευτές τεράστιας εμπειρίας με πρόσφατη συμμετοχή στο Παγκόσμιο τυφεκίου που έγινε προ μηνός στη Φινλανδία και που έφεραν σημαντικές διακρίσεις.

Το PCC φαίνεται να τυγχάνει αποδοχής από μεγάλη μερίδα σκοπευτών πρακτικής σκοποβολής, ενώ Εθνική ομάδα θα συμμετέχει στο πρώτο Παγκόσμιο της Τσεχίας τον ερχόμενο Μάιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x