Γενικά

Έκανε πρεμιέρα στην Ισπανία ο Σταματούρος

Τους πρώτους αγώνες του σε ένα ακόμα δυνατό διασυλλογικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του εξωτερικού έδωσε ο Γιώργος Σταματούρος.

Ο Γιώργος Σταματούρος πήρε μία «γεύση» από τη νέα εμπειρία του στην Ισπανία, αγωνιζόμενος στην εναρκτήρια αγωνιστική της Σούπερ Κατηγορίας πινγκ πονγκ με τη Σαν Χοσέπ-Σαν Τζόρντι. Στο ισόπαλο 3-3 σετ της νέας ομάδας του με το Πανεπιστήμιο του Μπούργος το Σάββατο σημείωσε 1 νίκη και 1 ήττα.

Ο 25χρονος Σταματούρος, παράλληλα με την παρουσία του στον Ολυμπιακό, έκανε φέτος τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, τέταρτο σταθμό στη διεθνή καριέρα του. Στη Γαλλία είχε αγωνιστεί για αρκετά χρόνια κι ακολούθως δοκίμασε τις δυνάμεις του στη Δανία και την Πολωνία.

Τέλη Σεπτεμβρίου άρχισε η σεζόν 2024-2025 στην ισπανική Λίγκα ανδρών με τη συμμετοχή 12 ομάδων. Το κλαμπ από την Ίμπιζα φιλοξένησε το Πανεπιστήμιο του Μπούργος με τον Σταματούρο να τοποθετείται πρώτος παίκτης. Στην τριάδα ήταν μαζί με τον Φράνκο Μεντίνα και τον Κιτ Τσουν.

Στο ντεμπούτο του, ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2021 κατέβαλε τον Ισπανό Ντανιέλ Μπερθόζα με 3-1 σετ. Στη συνέχεια, αντιμετώπισε τον Τσέχο Σιμόν Μπέλικ και ηττήθηκε με 3-0 σετ. Στο τέλος, ισοφάρισε σε 3-3.

ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Μπήκαμε, εξάλλου, στον μήνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων. Τα ελληνικά χρήματα θα εκπροσωπηθούν, ως γνωστόν, στο Λιντς της Αυστρίας (15-20/10) από τρεις αθλητές κι ισάριθμες αθλήτριες και, φυσικά, θα έχουν αγωνιστική παρουσία και στα διπλά.

Ξεχωρίζει η συνεργασία του Κωνσταντίνου Αγγελάκη στο διπλό ανδρών. Ο «χρυσός» Βαλκανιονίκης του απλού ανδρών θα έχει συμπαίκτη τον εξαιρετικό Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ, επίσης, αμυντικό, ο οποίος το καλοκαίρι στο Παρίσι πήρε μέρος στους τρίτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του.

Επίσης, στο διπλό ανδρών θα παίξουν μαζί ο Γιάννης Σγουρόπουλος κι ο Γιώργος Σταματούρος. Στο διπλό γυναικών, θα έχει και η πρώτη Βαλκανιονίκης του απλού γυναικών, η Τόλιου, εγνωσμένης αξίας παρτενέρ από το εξωτερικό. Θα συνεργαστεί με την Τουρκάλα επιθετικό, Σιμπέλ Αλτίνκαγια, που τον Ιούλιο ήταν παρούσα στο Ολυμπιακό τουρνουά του απλού. Το ελληνικό δίδυμο θα είναι η Μαλαματένια Παπαδημητρίου με την Ελισάβετ Τέρπου.

Στο διπλό μικτό συγκροτούν τα ελληνικά ζευγάρια ο Σγουρόπουλος με την Τέρπου, ο Αγγελάκης με την Τόλιου και μικτό ο Σταματούρος με την Παπαδημητρίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x