Ελλάδα

Παναθηναϊκός: Ρεκόρ σε πρεμιέρα ο Γιουρτσεβέν

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν έγραψε... ιστορία στην πρώτη του εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το ντεμπούτο του Ομέρ Γιουρτσεβέν στην Stoiximan GBL συνδυάστηκε με νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR στην Καρδίτσα, αλλά και μια ιστορική επίδοση.

Ο Τούρκος σέντερ μάζεψε 13 ριμπάουντ, επίδοση που είναι η κορυφαία επίδοση των 24 τελευταίων χρόνων από παίκτη του Παναθηναϊκού AKTOR σε πρεμιέρα. Για να βρούμε την προηγούμενη, μεγαλύτερη επίδοση θα πρέπει να γυρίσουμε στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος 2000/01 όταν ο Ζέλικο Ρέμπρατσα μάζεψε 14 ριμπάουντ στην εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλείου με 92-69.

Το απόλυτο ρεκόρ, μεταξύ των παικτών του Παναθηναϊκού AKTOR στις πρεμιέρες του επαγγελματικού πρωταθλήματος, κρατάει από εκείνη της σεζόν 1993/94 ο Στόγιαν Βράνκοβιτς. Ο Δαλματός γίγαντας είχε 17 ριμπάουντ στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη. Η επίδοση στο ματς της Καρδίτσας ήταν η 7η με 13+ από παίκτη των «πράσινων» στην 1η αγωνιστική.

Οι κορυφαίες επιδόσεις
Παναθηναϊκός: Ρεκόρ 13 ετών σε πρεμιέρα ο Γιουρτσεβέν

Κορυφαία επίδοση τετραετίας για τον Παναθηναϊκό AKTOR

Με πρωταγωνιστή τον Ομέρ Γιούρτσεβεν και συμπαραστάτη τον Ντίνο Μήτογλου που είχε εννιά ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός AKTOR έφτασε σε μία συνολικά μεγάλη επίδοση, αφού τελείωσε το παιχνίδι με 54 ριμπάουντ. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση του στην τελευταία τετραετία αφού η προηγούμενη μεγαλύτερη του, ήταν εκείνη της 8ης Μαρτίου 2020 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό στο οποίο είχε 56 ριμπάουντ.

Αυτή ήταν η 22η επίδοση 54+ ριμπάουντ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, με τους «πράσινους» να έχουν τις επτά και παράλληλα τη μεγαλύτερη όλων. Ήταν εκείνη της 25ης Μαρτίου 2019, όταν στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels Collection καταγράφηκαν στη στατιστική του 63 ριμπάουντ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x