1353 ημέρες, 193 εβδομάδες και 2 ημέρες, 32.472 ώρες, 1.948.320 λεπτά, 116.899.200 δευτερόλεπτα… Τόσος καιρός έπρεπε να περάσει από το να βρει ξανά δίχτυα με τη φανέλα του Asteras AKTOR ο Παναγιώτης Τζίμας.

Ο 23χρονος ανδρώθηκε στις ακαδημίες των Αρκάδων και πήρε την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα. Οι εμφανίσεις του και το ταλέντο που διαθέτει, ήταν αρκετά για να του εξασφαλίσουν το καλοκαίρι του 2021 μια μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Δυστυχώς για τον ίδιο, δεν μπόρεσε ποτέ να κερδίσει την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα και αναλώθηκε κυρίως σε παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ Β και δύο δανεισμούς στον ΠΑΣ.

Φέτος το καλοκαίρι, μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Μίλαν Ράσταβατς, ο Παναγιώτης Τζίμας επέστρεψε στο σπίτι του. Έψαξε να βρει τον κατάλληλο χώρο και χρόνο, περίμενε καρτερικά τις ευκαιρίες του και τελικά βρήκε δίχτυα στο κατάλληλο σημείο.



Το παιχνίδι των «κιτρινομπλέ» στην Καβάλα ήταν οριακό και φαινόταν πως θα οδηγούνταν στα πέναλτι. Ο 23χρονος, όμως, έδωσε τη λύση. Στο 115’ του νοκ-άουτ ματς για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson, ο Τζίμας με άπιαστο πλασέ στην κίνηση μετά τη σέντρα του Καλτσά, κατάφερε να γίνει ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του γηπέδου που νίκησε τον Αστρά.

Έγραψε το 1-0, πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του και πανηγύρισε παρέα με τον πάγκο. Ένα γκολ χρυσάφι που γλίτωσε τον Αστέρα από… νέες περιπέτειες και τους χάρισε την πρόκριση στους «16», όπου θα αντιμετωπίσουν τη Ζάκυνθο σε διπλά ματς.

Μετά από 3 χρόνια, 8 μήνες και 14 ημέρες από την τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα, χαρίζοντας εκ νέου το «διπλό» στους Αρκάδες στο ματς με τον ΟΦΗ (0-1) στις 26/01/2021, ο Τζίμας βγήκε και πάλι μπροστά, φωνάζοντας παρών.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube