sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι σκάουτερ του Big-5 σκίζουν τα πτυχία τους: Οι παίκτες των μικρομεσαίων που ξεχωρίζουν στην έναρξη του πρωταθλήματος!

Το μισό κομμάτι του πρώτου γύρου της Stoiximan Super League έχει πλέον ολοκληρωθεί και ορισμένοι ποδοσφαιριστές των «μικρομεσαίων» ομάδων έχουν… εκθέσει για τα καλά τους σκάουτερ του Big-5!

Η εκκίνηση της φετινής Stoiximan Super League, τουλάχιστον ως προς τις επτά πρώτες αγωνιστικές, μας έχει προϊδεάσει για ένα πρωτάθλημα, το οποίο μέχρι το τέλος θα μας επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις και… κάμποση δόση αγωνίας! Οι 14 ομάδες μπορεί να μην έχουν ακόμη «δέσει», αρκετές από αυτές έχουν ήδη προχωρήσει σε αλλαγή στην τεχνική τους ηγεσία, ενώ άλλες έχουν προβληματίσει με την απόδοσή τούς.

Σε αυτά τα 49 πρώτα ματς, που έχουν διεξαχθεί, ωστόσο, έχουν ξεχωρίσει και ορισμένοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν ανήκουν στο επονομαζόμενο Big-5, αλλά δεδομένα στο μέλλον θα μπορούσαν να απασχολήσουν κάποια από τις ομάδες του συγκεκριμένου «μπλοκ».

To sport-fm.gr επικεντρώθηκε σε 5 συγκεκριμένους παίκτες των «μικρομεσαίων» ομάδων, οι οποίοι έχουν μπει με… φόρα στο φετινό πρωτάθλημα, ξεκινώντας την απόσβεση και προβληματίζοντας τα τμήματα σκάουτινγκ των «μεγάλων», που δεν τους εντόπισαν.

Τιάγκο Νους (ΟΦΗ)


Ξεκινάμε με τον πρώτο ποδοσφαιριστή που ξεχώρισε. Ο λόγος για τον Τιάγκο Νους, ο οποίος από την αρχή της θητείας του στον ΟΦΗ έχει τραβήξει επάνω του τα βλέμματα. Πρόκειται για έναν βραχύσωμο Αργεντινό εξτρέμ, ο οποίος μόλις στα 23 του χρόνια έχει αγωνιστεί σε 60 ματς με τη φανέλα της Αρχεντίνος Τζούνιορ από την οποία ήρθε ως δανεικός. Τρομερό αριστερό πόδι, με το οποίο από την αρχή της σεζόν έχει συνδράμει σε επτά γκολ της κρητικής ομάδας, μετρώντας τρία γκολ (τα δυο στο Κύπελλο) και τέσσερις ασίστ.

Ο Νους έχει χρησιμοποιηθεί από τον Τραϊανό Δέλλα σε όλα τα ματς του ΟΦΗ μέχρι στιγμής, με κορυφαία του εμφάνιση αυτή κόντρα στον Πανσερραϊκό στην αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής, όπου μοίρασε μια ασίστ, σκόραρε, κέρδισε το νικητήριο πέναλτι, ενώ συμμετείχε στις επτά από τις εννέα τελικές προς την εστία, που κατέγραψε η ομάδα του.

Με τον μισό πρώτο γύρο να έχει πραγματοποιηθεί, ο Τιάγκο Νους θα απασχολήσει αρκετά, πολλές από τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, αν και εφόσον συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό.


Ζούνιορ Μεντιέτα (ΝΠΣ Βόλος)


Από την Κρήτη ανεβαίνουμε πιο… βόρεια! Πάμε στον Βόλο και συγκεκριμένα στον Ζούνιορ Μεντιέτα. Aκόμη ένας Αργεντινός που ήρθε στη χώρα μας να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη χώρα μπορεί να παράγει τρομερούς ποδοσφαιριστές, με πολύ μεγάλο ταλέντο, με το οποίο υπερτονίζεται η ομορφιά, αλλά και η απλότητα του αθλήματος.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής αποτελεί ένα εργαλείο για την ομάδα της Μαγνησίας. Πολυθεσίτης, με εξαιρετικές τοποθετήσεις και πλήρη αντίληψη των χώρων του γηπέδου.

Πολύ έμπειρος με γεμάτες χρονιές στο πρωτάθλημα Αργεντινής, κυρίως με τη φανέλα της Λανούς, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του αγωνίζεται στην Ευρώπη, αφού η μοναδική του, εκτός Αργεντινής, εξόρμηση, ήταν στη Νότια Αφρική.

Ο Μεντιέτα έχει εντυπωσιάσει με την ως τώρα παρουσία του στον Βόλο, μετρώντας τρία γκολ σε επτά ματς πρωταθλήματος, ενώ είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ομάδας που έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα στην καριέρα τού.


Μοαμέντ Σαλίμ Φαρές-Χέφτε Μπετανκόρ (Πανσερραϊκός)


Από τη Μαγνησία βαδίζουμε στις Σέρρες για να συναντήσουμε ένα «παλιό» και ένα νέο μεταγραφικό απόκτημα του Πανσερραϊκού. Στη δεύτερη της σεζόν στη Stoiximan Super League η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει ξεκινήσει καλά, ωστόσο έχει δυο πολύ σημαντικά «κέρδη».

Το πρώτο ακούει στο όνομα του Χεφτέ Μπετανκόρ. Ο Ισπανός στράικερ μπορεί να αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2024 και να συνεισέφερε στην εξαιρετική πορεία της ομάδας στο δεύτερο μισό της προηγούμενης σεζόν, όμως η εκκίνησή του στη νέα Stoiximan Super League είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή.

Από την 1η μέχρι και την 7η αγωνιστική ο Πανσερραϊκός έχει πετύχει εννέα τέρματα. Ο Μπετανκόρ έχει αγωνιστεί σε όλα ως βασικός και έχει βρει δίχτυα τέσσερις φορές, ενώ αν συνυπολογίσουμε και την αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας Βetsson ο Ισπανός στράικερ μετρά πέντε γκολ, αφού παραβίασε την εστία και τις ΑΕΛ. Στα 31 του χρόνια ο Μπετανκόρ έχει αναπτύξει ένα αρκετά «βαρύ» βιογραφικό στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και με την παρουσία του στον Πανσερραϊκό, δείχνει ότι μπορεί να κάνει καλύτερα από τον καθένα στο ρόστερ τη δουλειά του σκόρερ.



Ο νέος και κυριολεκτικά… ωραίος στον Πανσερραϊκό, είναι ο Μοαμέντ Σαλίμ Φαρές! Ποδοσφαιριστής γεμάτος εμπειρίες από το πρωτάθλημα της Serie A, αφού έχει αγωνιστεί σε Ελλάς Βερόνα, Σπαλ, Τζένοα, Τορίνο, Μπρέσια και Λάτσιο, από την οποία αποκτήθηκε με τη μορφή του δανεισμού.

Σε μια εξαιρετικά ποδοσφαιρική ηλικία, καθώς είναι μόνο 28 ετών, ο Φαρές αγωνίζεται κυρίως σε ρόλο αριστερού μπακ-χαφ και ήδη έχει σημειώσει ένα γκολ, ενώ έχει μοιράσει και δυο ασίστ.

Εκτός από τον Τομάς, που έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση των στατικών φάσεων και ο Αλγερινός, φέρνει εις πέρας τη συγκεκριμένη δουλειά, ενώ δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι είναι πολυτέλεια για τον Πανσερραϊκό, αφού έχει κατακτήσει και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την Αλγερία το 2019.

Stoiximan Super League: Τα «διαμαντάκια» των μικρομεσαίων που λάμπουν στο πρωτάθλημα

Σαμπά Ντιμπά (Athens Kallithea FC)


To σκάουτινγκ του sport-fm.gr ολοκληρώνεται στην περιοχή της Καλλιθέας, ή καλύτερα στο «Aπόστολος Νικολαΐδης» στο οποίο και εδρεύει φέτος η νεοφώτιστη ομάδα.

Η επιστροφή, λοιπόν, της ομάδας των δυτικών προαστίων στη Stoiximan Super League, επέφερε και την αναβάθμιση του ρόστερ, με 16 νέους ποδοσφαιριστές να φορούν τη φανέλα της. Ένας από αυτούς, είναι και ο Σαμπά Ντιμπά!

Ο 20χρονος Σενεγαλέζος, αποτελεί σημαντικό «γρανάζι» στην ποδοσφαιρική μηχανή που έχει δημιουργήσει ο Μάσιμο Ντονάτι, αφού έχει καταγράψει συνολικά 526 λεπτά συμμετοχής, ήτοι 7/7 ματς της Stoiximan Super League.

Μικρή καριέρα, αλλά πολύ ποιοτική, αφού ο Ντιμπά, έχει αγωνιστεί στις καλύτερες ομάδες της Σενεγάλης και το καλοκαίρι του 2022 αποκτήθηκε από τη Σερβέτ η οποία με τη σειρά της τον παραχώρησε δανεικό στην Athens Kallithea. H σωματοδομή του παραπέμπει σε έναν σέντερ φορ, ή ακόμη και σε έναν επιβλητικό κεντρικό αμυντικό, όμως στο γήπεδο αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ και ενίοτε ως κεντρικός μέσος.

Τα νούμερα του στα επτά πρώτα ματς του φετινού πρωταθλήματος είναι εντυπωσιακά. Μετρά 31,9 επαφές με την μπάλα ανά παιχνίδι, είναι ακριβής στις μεταβιβάσεις του με ποσοστό επιτυχίας 68%, ενώ σε κάθε ματς που έχει αγωνιστεί έχει κάνει τουλάχιστον δύο κλεψίματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και κυρίως προς την αντίπαλη περιοχή.

Αρκετά «καθαρός» ως αμυντικός μέσος, αφού έχει μια φορά αντικρύσει κίτρινη κάρτα στο πρωτάθλημα, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός πως το κορυφαίο του ματς το έχει πραγματοποιήσει κόντρα στον Παναθηναϊκό, απέναντι δηλαδή σε μια ομάδα με άκρως ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς. Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι ο Ντιμπά, μπορεί υπό συνθήκες να χρησιμοποιηθεί και στα άκρα και να κυκλοφορεί την μπάλα κάθετα.

Stoiximan Super League: Τα «διαμαντάκια» των μικρομεσαίων που λάμπουν στο πρωτάθλημα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x