sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ήταν ακόμα αγέννητος: Τρεις Έλληνες πιτσιρικάδες που έκαναν ντεμπούτο… Μουζακίτη!

Με αφορμή την εξαιρετική εμφάνιση του Μουζακίτη στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό, το sport-fm.gr θυμάται άλλους τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές, που είχαν πράξει κάτι αντίστοιχο ως… πιτσιρικάδες!

Με τον Ολυμπιακό να προέρχεται από ένα σερί τριών αρνητικών αποτελεσμάτων και να έχει μπροστά του δύσκολα ματς πριν τη διακοπή του Οκτωβρίου, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να δώσει το βάπτισμα του πυρός στον Χρήστο Μουζακίτη στο ματς με τον Ατρόμητο.

Ο 17χρονος χαφ επιλέχτηκε στην αρχική ενδεκάδα των Πειραιωτών μαζί με τον συμπαίκτη του στην περσινή ομάδα, που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, Μπάμπη Κωστούλα, με τον νεαρό μέσο να μένει στο ματς μέχρι τη λήξη του αγώνα και να κάνει εξαιρετική εμφάνιση.

Ο Μουζακίτης αποτέλεσε έναν από τους πιο κινητικούς παίκτες των Πειραιωτών και είχε μία τρομερή ασίστ στο γκολ του Ελ Κααμπί, επιβεβαιώνοντας πως είναι ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους παίκτες στο ρόστερ του συλλόγου.

Με αφορμή, λοιπόν, το τρομερό ντεμπούτο του πιτσιρικά του Ολυμπιακού, το sport-fm.gr θυμήθηκε τρεις άλλους Έλληνες ποδοσφαιριστές, που είχαν συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο στο κοινό στο παρελθόν.

Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός, 2007)


Ίσως το ντεμπούτο για το οποίο έχουν γραφτεί οι περισσότερες αράδες. Στις 7 Ιανουαρίου 2007, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Αιγάλεω στο ΟΑΚΑ και ο Βίκτορ Μουνιόθ αποφασίζει να χρησιμοποιήσει στη βασική του ενδεκάδα έναν αμούστακο πιτσιρικά, που είχε υπογράψει πρόσφατα επαγγελματικό συμβόλαιο.

Το όνομα αυτού, Σωτήρης Νίνης, με τον ούτε 17 ετών μέσο να δικαιώνει στο έπακρο τον Ισπανό προπονητή, ανακατεύοντας σε πολλές περιπτώσεις την άμυνα του Αιγάλεω, που λύγισε με 1-0 στο τέλος με γκολ του Μάντζιου.



Ο Νίνης έγινε το πρόσωπο της χρονιάς για τους «πράσινους» σε μία δύσκολη σεζόν, που τους βρήκε να τερματίζουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας και να χάνουν το Κύπελλο από την ΑΕΛ.

Ο 34χρονος σήμερα ποδοσφαιριστής θα μετρούσε μέχρι το φινάλε της σεζόν 2006/07 τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 21 συμμετοχές, εξελισσόμενος σε βασικό στέλεχος της ομάδας τα επόμενα χρόνια.

Η καριέρα του, πάντως, αποδείχτηκε περιπετειώδης, με τον άλλοτε διεθνή χαφ να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών και να αλλάζει πολλές ομάδες σε Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο και Ισραήλ.

Γιώργος Βαγιαννίδης (Παναθηναϊκός, 2020)


Μπορεί πρόσφατα να έκλεισε μόλις τα 23 του χρόνια, ωστόσο ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού έχει ήδη καταγράψει πολλά χιλιόμετρα και αλλαγές στην καριέρα του.

Το ξεκίνημα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του Γιώργου Βαγιαννίδη γράφτηκε τη σεζόν 2019/20, με τον Γιώργο Δώνη να τον χρησιμοποιεί αρχικά για 27 λεπτά σε έναν νικηφόρο αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή και εν συνεχεία να του δίνει την ευκαιρία για το ντεμπούτο του ως βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος.

Ήταν στις 16 Φεβρουαρίου 2020, με το «τριφύλλι» να υποδέχεται τον Παναιτωλικό και τον 18χρονο τότε ποδοσφαιριστή να παίζει ως εξτρέμ και να… βγάζει μάτια!



Μέχρι να βγει το ημίχρονο, ο Βάγια είχε ανοίξει ήδη λογαριασμό όσον αφορά σε γκολ αλλά και ασίστ, σκοράροντας στο 23' για το 1-0 και σερβίροντας ακολούθως το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων στον Ζαχίντ.

Ο πολλά υποσχόμενος μπακ χαφ δεν θα φορούσε άλλη φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού εκείνη τη χρονιά και θα έφευγε λίγους μήνες αργότερα για την Ίντερ, με έναν δανεισμό στη Σιντ Τρούιντεν να ακολουθεί, πριν επαναπατριστεί για τους «πράσινους» το 2021.

Έκτοτε, και ενώ καθιερώθηκε αρχικά στη Β' ομάδα, ο Βαγιαννίδης δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω, μετρώντας δύο Κύπελλα (το ένα εκ των οποίων ήρθε με δικό του γκολ) και 73 συμμετοχές.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (ΑΕΚ, 2005)


Λίγοι θα θυμούνται, πιθανότατα, το 3-0 της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο Ελλάδας στις 26 Οκτωβρίου 2005.

Για έναν φέρελπι, τότε, στόπερ όμως, η ημερομηνία αυτή ήταν πολύ σημαντική. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, βλέπετε, είχε ντεμπουτάρει στα 17 του χρόνια με τη φανέλα της Ένωσης.

Μάλιστα, παρότι αμυντικός, είχε ανοίξει τον δρόμο για την άνετη νίκη-πρόκριση της ομάδας του, σκοράροντας με δυνατό σουτ μετά από επτά λεπτά αγώνα.



Ονειρεμένο ντεμπούτο για τον παλαίμαχο πλέον ποδοσφαιριστή, που θα έκανε στη συνέχεια υπομονή και… αγροτικό στη Β' Εθνική με τη Νίκη Βόλου, πριν επιστρέψει το επόμενο καλοκαίρι για να εδραιωθεί σταδιακά στην πρώτη ομάδα.

Οι υποσχέσεις που είχε αφήσει στους Ζωσιμάδες αποδείχτηκαν πραγματικές, με τον Παπασταθόπουλο να μετατρέπεται σε αμυντικό ευρωπαϊκού επιπέδου, παίζοντας ακολούθως σε Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία και Ισπανία, προτού αποσυρθεί πριν από μερικούς μήνες.

Στην ΑΕΚ, έγινε ο νεαρότερος αρχηγός της ομάδας στα 19 του και έπαιξε σε νεαρή ηλικία στο Champions League, όντας βασικός στο ιστορικό 1-0 επί της Μίλαν -που θα αποτελούσε, αργότερα, σταθμό της πλούσιας καριέρας του.

Ενδεικτικό εδώ να πούμε ότι όταν έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο ο Sokratis, ο Χρήστος Μουζακίτης, που αποτέλεσε την αφορμή για αυτό εδώ το κείμενο, δεν είχε καν γεννηθεί

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x