Δεν έφταναν τα μεγάλα ζόρια της ΠΑΕ ΑΕΚ και η αδυναμία (λόγω της μη συμπαράστασης των… μετόχων της) ν’ ανταποκριθεί σε πλήθος οφειλών.

Ήρθε και μια ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών να τρομοκρατήσει προσωρινά (και άσκοπα) τους φίλους της.

Κι αυτό διότι ναι μεν η «Ένωση» συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου, ωστόσο το ποσό των περίπου 103 εκατ. που εμφανίζεται να χρωστά, αφορά χρέη προ άρθρου 44 -ενώ δεν υπολογίζει και τα… ισάριθμα (44 εκατ.) που της έχουν επιδικαστεί από τον Ψωμιάδη.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσό που -βάσει της λίστας του Υπουργείου- χρωστά η «Ένωση» στο Δημόσιο (103.237.196,37 ευρώ) αναλύεται σε δύο σκέλη: 78.867.188,47 ευρώ βασικές οφειλές και 24.370.007,90 προσαυξήσεις. Σ’ αυτά, ωστόσο, δεν υπολογίζονται οι μειώσεις μετά την υπαγωγή στο άρθρο 44, αλλά ούτε και οφειλές για τις οποίες εκκρεμούν δίκες (υπάρχει σχετική υποσημείωση στη λίστα). Απλά το Δημόσιο -μέχρι να του αποπληρωθούν τελείως τα ρυθμισμένα- συνεχίζει να εμφανίζει την αρχική οφειλή.

Ακόμα, λοιπόν και στο ενδεχόμενο η ΑΕΚ να μη δικαιωθεί σε καμία από τις δίκες (με κυριότερη φυσικά αυτή κατά της οικογένειας Ψωμιάδη, απ’ την οποία της έχουν ήδη επιδικαστεί χωρίς τους τόκους 44 εκατ. ευρώ), θα πρέπει να αποπληρώσει -όπως κάνει κανονικότατα μέχρι σήμερα- το 5% του βασικού χρέους (78 εκατ.) που προέβλεπε το άρθρο 44: Ήτοι, περίπου 3,9 εκατ. ευρώ.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.