Stoiximan Super League

Stoiximan Super League: Δύσκολη έξοδος για ΑΕΚ, για το σερί ο Άρης

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα δοκιμάζεται στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, ενώ ο Άρης θέλει να διευρύνει το νικηφόρο σερί του μετά τις νίκες απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Ατρόμητος-Βόλος το ματς της ημέρας.

Ατρόμητος-Βόλος


Αυτή είναι η έβδομη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες και στις προηγούμενες έξι υπάρχει απόλυτη ισορροπία, με δύο νίκες για τον Ατρόμητο, δύο νίκες για τον Βόλο και δύο ισοπαλίες. Η ομάδα του Περιστερίου δεν είχε νίκη στα δύο πρώτα παιχνίδια της με τον Βόλο, στην συνέχεια έκανε δύο διαδοχικές και στα δύο τελευταία υπάρχει μια νίκη της ομάδας της Μαγνησίας και μια ισοπαλία με 1-1 την περσινή περίοδο.

Οι δύο νίκες του Βόλου στο Περιστέρι είναι με σκορ 2-0, ενώ ο Ατρόμητος έχει επικρατήσει με 1-0 και 2-1. Οι μεταξύ τους ισοπαλίες είναι με 0-0 και 1-1.

Στις 6 Οκτωβρίου 2019 ήταν η πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας τους για τη Super League, όπου ο Ατρόμητος επικράτησε με 3-2 εκτός έδρας χάρη στα γκολ των Ανδρούτσου (39’), Μανούσου (43’) και Γιακουμάκη (62’), ενώ για την ομάδα της Μαγνησίας είχε σκοράρει δύο φορές ο Τόρες (7’, 36’).

Στις περσινές αναμετρήσεις τους για το πρωτάθλημα και στις δύο έδρες υπήρξαν δύο ισοπαλίες και μια νίκη του Ατρομήτου στον Βόλο με 2-1 για την κανονική διάρκεια. Η ισοπαλία τους στα Stoiximan Playouts ήταν με 2-2 στη Μαγνησία.

Ισορροπία υπάρχει και στο σύνολο των αναμετρήσεων τους για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος, αφού σε 16 αναμετρήσεις έχουν από έξι νίκες και υπάρχουν και τέσσερις ισοπαλίες.

Παναιτωλικός-ΑΕΚ


Έπειτα από τέσσερις διαδοχικές νίκες της ΑΕΚ -στις τρεις από τις οποίες δεν δέχθηκε ούτε γκολ – η περσινή τους αναμέτρηση στο Αγρίνιο ολοκληρώθηκε με ισοπαλία (2-2).

Αυτή ήταν η πρώτη στην ισοπαλία στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής/Super League ανάμεσα στις δύο ομάδες. Υπήρχαν οκτώ νίκες τις ΑΕΚ και τρεις του Παναιτωλικού στις έντεκα προηγούμενες.

Στα επτά από τα δώδεκα έχουν σκοράρει και οι δύο, ενώ υπάρχουν τέσσερις νίκες της ΑΕΚ χωρίς να δεχθεί γκολ και δύο του Παναιτωλικού.

Η τελευταία νίκη του Παναιτωλικού στην έδρα του με την ΑΕΚ ήταν στις 24 Νοεμβρίου 2018 με 2-1 (26’, 51’ Καμαρά – 76’ Σιμόες), ενώ με το ίδιο σκορ είναι και η τελευταία νίκη της ομάδας του Αγρινίου σε εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Κιτρινόμαυρους, η οποία έγινε στο ΟΑΚΑ στις 16 Ιανουαρίου 2022.

Η ΑΕΚ το 2017-18 σημείωσε την ευρύτερη νίκη της στο Αγρίνιο, με σκορ 4-1. Οι Μπακατσέτας (6’), Χριστοδουλόπουλος (36’), Αραούχο (44’), Λόπες (61’) σκόραραν για τους Κιτρινόμαυρους, ενώ ο Μοράρ στο 68ο λεπτό μείωσε για τους γηπεδούχους.

Η πρώτη συνάντηση της ιστορίας τους είχε γίνει στο Αγρίνιο στις 4 Ιανουαρίου 1976, στην παρθενική χρονιά του Παναιτωλικού στην Α’ Εθνική και η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1. Ο Αλεξιαδης ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ της ομάδας του Αγρινίου, ενώ για την ΑΕΚ σκόραραν οι Δέδες (5’), Νικολάου (13’) και Παπαϊωάννου (43’).

Άρης-Λαμία


Την τρίτη της ισοπαλία στην έδρα του Άρη σε σύνολο επτά αναμετρήσεων πήρε η Λαμία στο περσινό παιχνίδι τους για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Όλες οι ισοπαλίες είναι με διαφορετικά σκορ, αφού η πρώτη ήταν με 1-1, η δεύτερη με 0-0 και η τελευταία με 2-2.

Στα τρία τελευταία παιχνίδια τους – ανεξάρτητα έδρας – σκοράρουν και οι δύο, κάτι που είναι αντίθετο με τις “συνήθειες” τους, αφού στα προηγούμενα επτά από τα έντεκα υπήρχε μόνο μια ομάδα που σημείωσε γκολ.

Ο Λορέν Μορόν έχει φτάσει ήδη τα τέσσερα τέρματα με αντίπαλο την Λαμία στις αναμετρήσεις και στις δύο έδρες. Στα τρία είναι ο Λουίς Πάλμα και ο Γιακούμπ Μπράμπετς.

Η νίκη του Άρη με 5-0 στις 8 Νοεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη είναι η ευρύτερη που έχει με αντίπαλο τη Λαμία, ενώ οι δύο από τις τρεις νίκες του είναι με 3-1.

Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στις 30 Αυγούστου 1995 στην έδρα της Λαμίας για τους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Άρη να επικρατεί με 1-0 χάρη στο γκολ του Νίκου Τσιαντάκη. Εκείνη τη σεζόν η ομάδα τη Φθιώτιδας αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Σάββατο 5 Οκτωβρίου
Ατρόμητος-Βόλος 18:30 (Novasports 2)
Παναιτωλικός-ΑΕΚ 19:30 (CosmoteSport 1)
Άρης-Λαμία 20:00 (Novasports Prime)

Κυριακή 6 Οκτωβρίου
Πανσερραϊκός-ΟΦΗ 16:00 (Novasports Prime)
Athens Kallithea-Αστέρας AKTOR 17:00 (CosmoteSport 1)
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 20:30 (Novasports Prime)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 20:30 (CosmoteSport 1)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Σάββατο 19 Οκτωβρίου
Βόλος-Πανσερραϊκός 17:00
Ατρόμητος-Παναιτωλικός 20:00
Λαμία-Αστέρας AKTOR 20:30

Κυριακή 20 Οκτωβρίου
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 16:00
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 18:00
Άρης-Athens Kallithea 20:00
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 20:30

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x