Ευχάριστα νέα από… Ιταλία μεριά και την Ουντινέζε για το δανεισμό του Στιβ Μπέλεκ περιμένουν σήμερα στην ΑΕΚ.

Αισιοδοξία και για την απόκτηση των Χουάν Κάλα και Χοσέ Κάρλος, μετά τις βελτιωμένες προτάσεις που θα τους γίνουν.

«Δεν έχω κρούση από την ΑΕΚ, αλλά δεν την αποκλείω εφόσον εκδηλώσει ενδιαφέρον», δηλώνει ο Νταβίντ Ματέος στη «SportDay».

Σήμερα η απάντηση για Μπέλεκ

Την απάντηση της Ουντινέζε περιμένει η ΑΕΚ για την οριστικοποίηση του δανεισμού του Στιβ Μπέλεκ. Οι Ιταλοί δεν απάντησαν-όπως αναμενόταν-χθες, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» δεν ανησυχούν και αισιοδοξούν πως σήμερα θα ακούσουν το «si» από τη γειτονική χώρα. Η «Ένωση» θα καταβάλει ως… ενοίκιο 80.000 ευρώ στην Ουντινέζε και αντίστοιχο ποσό θα δώσει στον 18χρονο Καμερουνέζο φορ, ενώ στη συμφωνία θα προβλέπεται και ποινή 100.000 ευρώ εφόσον ο πρώην άσος του Πανθρακικού δεν συμπληρώσει 20 συμμετοχές.

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του Αλέξις Αλάρ, η έκρυθμη κατάσταση στη χώρα και η οικονομική κρίση τον εμπόδισαν να αποδεχτεί την πρόταση της ΑΕΚ. Δεν αποκλείεται μετά από αυτή την εξέλιξη να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για τον Κίνι, παρότι έχει πρόταση από τη Ράγιο Βαγεκάνο, που ανέβηκε στην Primera Division.

Βελτιωμένη πρόταση σε Κάλα και Κάρλος

Με βελτιωμένες προτάσεις θα επανέλθει η ΑΕΚ στις διαπραγματεύσεις με τον Χουάν Κάλα και τον Χοσέ Κάρλος για να ολοκληρωθεί η συμφωνία με αμφότερους, μιας και ήδη έχει εξασφαλιστεί η έγκριση της Σεβίλλης για τον ετήσιο δανεισμό του πρώτου και την αποδέσμευση του δευτέρου.

Για τον 22χρονο αμυντικό η «Ένωση» θα ανέβει από τις 180 στις 250 χιλ. ευρώ ετησίως, προσεγγίζοντας το κασέ που έχει στην ισπανική ομάδα και είναι 300 χιλ. ευρώ. Όσο για τον 24χρονο μεσοεπιθετικό, μετά το «όχι» που απάντησε στις 150 χιλ. ευρώ, οι «κιτρινόμαυροι» θα προσφέρουν 180 χιλ. ευρώ, τη στιγμή που ο παίκτης λάμβανε από το σύλλογο της Ανδαλουσίας 220 χιλ. ευρώ.

Έτσι, παρότι δεν θα καλυφθούν και πάλι πλήρως οι απαιτήσεις των παικτών, η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών θα είναι πολύ μικρή κι εκτιμάται πως μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί.

Ματέος: «Δεν αποκλείω την ΑΕΚ, αλλά δεν έχω κρούση»

Ο Νταβίντ Ματέος ψάχνει ομάδα, αφού ο Ζοσέ Μουρίνιο φαίνεται πως δεν θα τον πάρει ούτε στην προετοιμασία της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή η εξέλιξη επανέφερε στο προσκήνιο του όνομα του νεαρού Ισπανού για την ΑΕΚ, ωστόσο ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως η «Ένωση» δεν του έχει χτυπήσει ξανά την πόρτα. «Ψάχνω ομάδα, γιατί βλέπω ότι με τις μεταγραφές που γίνονται δεν θα έχω ευκαιρίες. Είμαι απογοητευμένος, γιατί μου είχαν πει πως με υπολογίζουν και είχα ενθουσιαστεί», δήλωσε στη «SportDay» ο 24χρονος στόπερ και πρόσθεσε:

«Δεν ξέρω αν η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για νέο δανεισμό μου. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες της Primera Division, αλλά και μιας από το εξωτερικό. Θα επιλέξω την καλύτερη πρόταση, αγωνιστικά και οικονομικά, και εννοείται πως δεν αποκλείω την ΑΕΚ αν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά δεν έχω δεχτεί κρούση».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.