Αποφασισμένοι να αποδείξουν πως η ήττα και η κακή εμφάνιση της πρεμιέρας απέναντι στην Ισπανία ήταν απλώς μία άσχημη εμφάνιση είναι άπαντες στις τάξεις της εθνικής ομάδας μπάσκετ. Ο αγώνας απέναντι στη Γερμανία δίνει την ευκαιρία στους διεθνείς για μία νέα αρχή. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης παραδέχεται πως υπάρχει πίεση, αλλά δεν χάνει την εμπιστοσύνη του στους παίκτες του και περιμένει την αντίδρασή τους.

«Είναι ένας αγώνας κρίσιμος και για τις δύο ομάδες. Όχι μόνο για εμάς. Υπάρχει πίεση, αλλά πίεση υπάρχει σε όλα τα παιχνίδια όταν μιλάμε γι’ αυτό το επίπεδο. Το παν είναι να έχουμε ηρεμία και μέσα από τα παιχνίδια να αυξήσουμε την ταχύτητά μας σταδιακά και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Κώστα Τσαρτσαρή. «Μετά την απογοητευτική εμφάνιση της πρεμιέρας έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα που πρέπει να κερδίσουμε, γιατί είναι κλειδί για την πρόκριση. Έχουμε την εμπειρία και την ποιότητα να ξεπερνάμε μια ήττα και μια άσχημη εμφάνιση», επισήμανε ο πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού, που θα έχει πολλή δουλειά απέναντι στον Ντιρκ Νοβίτσκι, αλλά ξεκαθαρίζει πως ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς δεν είναι η μοναδική απειλή των αντιπάλων. «Η Γερμανία δεν είναι μόνο ο Νοβίτσκι. Είναι μια καλή ομάδα και η καλύτερη απόδειξη είναι το γεγονός ακριβώς ότι έχει φτάσει ως εδώ».

*Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης αποφάσισε να… αποχωριστεί το πλούσιο μαλλί του κι έτσι στον αγώνα με τη Γερμανία θα εμφανιστεί με νέο λουκ. Ελπίδα όλων είναι η κίνηση αυτή να φέρει γούρι.

Α’ Όμιλος

Ιράν-Λιθουανία 67-99
Κροατία-Ρωσία 85-78
Αργεντινή-Αυστραλία 17:15

Η επόμενη αγωνιστική (14/8):

Αυστραλία-Ιράν 6:15
Λιθουανία-Ρωσία 11:45
Αργεντινή-Κροατία 17:15

Β’ Όμιλος

Ελλάδα-Γερμανία 9:30
Κίνα-Ισπανία 11:45
Ανγκόλα-ΗΠΑ

Η επόμενη αγωνιστική (14/8):

Γερμανία-Ισπανία 4:00
Ανγκόλα-Κίνα 9:30
ΗΠΑ-Ελλάδα 15:00

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube