Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Σούπερ Κροατία, υπέταξε και τη Ρωσία!

Τι κι αν της λείπουν πολλοί σημαντικοί παίκτες (βλ. Γκίριτσεκ, Βούιτσιτς, Κασούν κ.α); Η εθνική ομάδα της Κροατίας παρουσιάζεται πιο σοβαρή και πιο αποφασισμένη από ποτέ σε αυτό το ολυμπιακό τουρνουά. Η ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα έκανε το δύο στα δύο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς μετά την Αυστραλία στην πρεμιέρα, υπέταξε για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου και τη Ρωσία με 85-78. Η «χρβάτσκα» πήρε τα ηνία του αγώνα στην τρίτη περίοδο φτάνοντας την υπέρ της διαφορά μέχρι και το +13 και διατήρησε την πρωτοπορία μέχρι το τέλος, αν και οι πρωταθλητές Ευρώπης πλησίασαν με τρίποντο του Κριάπα στο -5 (79-74) στο 1:37 πριν το τέλος. Το τρίποντο του Ζόραν Πλάνινιτς στην επόμενη επίθεση «έκοψε» τα πόδια των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ και χάρισε τη νίκη στην Κροατία

Τι κι αν της λείπουν πολλοί σημαντικοί παίκτες (βλ. Γκίριτσεκ, Βούιτσιτς, Κασούν κ.α); Η εθνική ομάδα της Κροατίας παρουσιάζεται πιο σοβαρή και πιο αποφασισμένη από ποτέ σε αυτό το ολυμπιακό τουρνουά. Η ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα έκανε το δύο στα δύο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς μετά την Αυστραλία στην πρεμιέρα, υπέταξε για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου και τη Ρωσία με 85-78. Η «χρβάτσκα» πήρε τα ηνία του αγώνα στην τρίτη περίοδο φτάνοντας την υπέρ της διαφορά μέχρι και το +13 και διατήρησε την πρωτοπορία μέχρι το τέλος, αν και οι πρωταθλητές Ευρώπης πλησίασαν με τρίποντο του Κριάπα στο -5 (79-74) στο 1:37 πριν το τέλος. Το τρίποντο του Ζόραν Πλάνινιτς στην επόμενη επίθεση «έκοψε» τα πόδια των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ και χάρισε τη νίκη στην Κροατία. Οι Μάρκο Πόποβιτς και Ζόραν Πλάνινιτς με 22 και 20 πόντους αντίστοιχα ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, που είχαν 8/15 τρίποντα, ενώ ο Αντρέι Κιριλένκο με 18 πόντους διασώθηκε για την «αρκούδα».

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 26-19, 18-15, 25-27

Κροατία: Πόποβιτς 22, Πλάνινιτς 20, Μπάρατς 12, Τόμας 9, Ούκιτς 7, Πρκατσιν 5, Λόντσαρ 4, Κους 2, Μπάνιτς 2, Νίτσεβιτς 2, Ρόζιτς.

Ρωσία: Κιριλένκο 18, Μπίκοφ 15, Κριάπα 14, Σαβρασένκο 10, Μοργκούνοφ 9, Χόλντεν 5, Μόνια 3, Πασούτιν 2, Κέιρου 2, Βορόντσεβιτς, Σαμοϊλένκο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x