sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τελικά είναι Big 5 ή Big 4;

Θα μπορέσει ο Άρης να κεφαλαιοποιήσει τις νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και να μπει… σφήνα στους διεκδικητές του τίτλου, δίνοντας επιτέλους την οριστική απάντηση σε αυτό το ερώτημα;

Ένα από τα χρόνια ερωτήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πόσοι «μεγάλοι» υπάρχουν. Άλλοτε οι BIG είναι 4 και άλλοτε 5. Κάποιοι εντάσσουν τον Άρη σε αυτό, διότι διαθέτει αφενός ιστορία και αφετέρου μια μεγάλη οπαδική βάση.

Από την άλλη, κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν αποτελεί μέλος του, αφού το μέγεθός του δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό του περσινού πρωταθλητή και συντοπίτη ΠΑΟΚ, καθώς, φυσικά και με αυτό των ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Εξαιτίας, όμως, της εντυπωσιακής εκκίνησης, που έχουν κάνει οι «κίτρινοι» στη φετινή Stoiximan Super League, το ερώτημα αυτό τείνει να επανέλθει στην κουβέντα και μάλιστα, να δοθεί ενδεχομένως και μια απάντηση! Ο Άρης με τις δύο νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ δηλώνει «παρών» και είναι έτοιμος να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε αδράνεια των περσινών τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου και να μπει σφήνα.

Άλλωστε, οι διεκδικητές και φέτος 4 θα παραμείνουν, καθώς στα playoffs θα συμμετάσχουν, όχι 6 ομάδες, όπως πέρυσι, αλλά οι τέσσερις πρώτες της κανονικής διάρκειας. Και η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι είναι ικανή να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό και να μπει σφήνα.



Όχι γιατί ξαφνικά έγινε καλύτερη ομάδα από τις υπόλοιπες, αλλά επειδή δείχνει ότι μπορεί να τις ανταγωνιστεί. Κάτι το οποίο συνειδητοποιεί και ο ίδιος ο σύλλογος. Ο Άρης έπαιξε σε δύο ντέρμπι με στόχο να κερδίσει. Τα κατάφερε χάρη στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών και την ικανότητα του προπονητή του. Χρειάστηκε φυσικά και την τύχη με το μέρος του, αλλά αυτό δεν μπορεί να αναιρέσει τις τεράστιες νίκες, που πέτυχε.

Ωστόσο, τα δύο ματς αυτά ανήκουν, πλέον, στο παρελθόν και οι Θεσσαλονικείς οφείλουν να κεφαλαιοποιήσουν τις νίκες αυτές, κάνοντας ανάλογες εμφανίσεις με όλους τους αντιπάλους και όχι μόνο απέναντι στους «μεγάλους». Θα είναι μεγάλο πισωγύρισμα αν ο Άρης δεν καταφέρει να επικρατήσει την επόμενη αγωνιστική της Λαμίας στο «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς δεν είναι οι μεγάλες νίκες, που σε εδραιώνουν, αλλά η σταθερότητα. Σίγουρα οι νίκες στα ντέρμπι είναι σημαντικές. Προσφέρουν δόξα και χαρά. Όλα αυτά, όμως, είναι εφήμερα και τελειώνουν γρήγορα. Χρειάζονται σταθερά βήματα, υπομονή και εκτός των άλλων αδιάκοπη δίψα για διάκριση από σύσσωμο τον οργανισμό. Παίκτες, τεχνικό επιτελείο, διοίκηση και φυσικά φιλάθλους.

Stoiximan Super League: Τελικά είναι Big 5 ή Big 4;

Χρέος, λοιπόν, έχουν φυσικά και οι φίλαθλοι της ομάδας. Οφείλουν σε πρώτο στάδιο να δίνουν το «παρών» στο γήπεδο σε όλα τα ματς και όχι μόνο στα ντέρμπι. Να δείξουν και οι ίδιοι με τη σειρά τους πως δεν αρκεί απλά η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό ή στον ΠΑΟΚ, αλλά ίδιας σημασίας είναι και αυτή κόντρα στη Λαμία, την Athens Kallithea και ούτω καθεξής. Άλλωστε, τρεις βαθμούς δίνει η μία, τρεις και η άλλη. Πέρυσι οι «κίτρινοι» είχαν κατά μέσο όρο 6.390 φιλάθλους σε κάθε ματς. Φέτος είναι στο χέρι του κόσμου να αυξήσει αυτόν τον αριθμό.

Η ομάδα τους τούς χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, καθώς βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Ένα σταυροδρόμι, που αν ο Άρης ακολουθήσει τη σωστή πορεία, μπορεί να γιγαντωθεί. Να αποδείξει πως ανήκει στους «μεγάλους» και πως οι νίκες αυτές δεν ήταν απλά ένα πυροτέχνημα. Και φυσικά, αν τα καταφέρει, θα μας δώσει ο ίδιος την απάντηση, βάζοντας ταφόπλακα μια για πάντα στο ερώτημα αν, τελικά, είναι Big 5 ή στο Big 4.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x