sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το ντέρμπι των «φτερών» για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και το βάρος που θα πέσει σε Πιερό και Ιωαννίδη

Τεράστια η δύναμη των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στις πτέρυγες, με παίκτες που τολμούν και από τα πόδια των οποίων κρίνονται παιχνίδια. Στη μέση, οι φορ που αποτελούν τα πιο «βαριά χαρτιά» για το γκολ.

Αν μη τι άλλο, είναι εκείνες οι θέσεις, οι χώροι και οι παίκτες στους οποίους οι Αλμέιδα και Αλόνσο στηρίζονται περισσότερο για τη διεκδίκηση του επιθυμητού αποτελέσματος. Και όπως έχει φανεί από την έναρξη της σεζόν μέχρι και αυτήν τη στιγμή, οι πτέρυγες παίζουν καθοριστικό ρόλο για την επίτευξη των γκολ για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Και έφτασε η στιγμή που ο Αργεντινός και ο Ουρουγουανός προπονητής που θα κοντραριστούν το βράδυ της Κυριακής (21:30, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, CosmoteSport 1 HD) στην OPAP Arena, θα επιχειρήσουν να… βγουν από πάνω. Και φυσικά η δουλειά τους κρίνεται και από τον τρόπο, που θα τους αντιμετωπίσουν οι πλάγιοι μπακ, αλλά τόσο οι «κιτρινόμαυροι», όσο και οι «πράσινοι» ξέρουν τι θα πρέπει να περιμένουν από τα «φτερά» τους…

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Η ποιότητα των «φτερών», ο Πιερό και ο Ιωαννίδης

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Η ποιότητα των «φτερών», ο Πιερό και ο Ιωαννίδης

Η βαρύτητα του Αλμέιδα σε Κοϊτά και Ελίασον


Η αλήθεια είναι πως ξεκινά μια κουβέντα που προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον. Και αυτό διότι οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, ο Ελίασον και ο Κοϊτά, προς το παρόν συνεργάζονται με τον Φραντζί Πιερό, αλλά θα έχουν την ευκαιρία να ψάξουν συνεργασίες και να τροφοδοτήσουν τον Αντονί Μαρσιάλ. Και αργότερα μέσα στη σεζόν να δουλέψουν περισσότερο με τον Λιβάι.

Οι Κοϊτά και Ελίασον δείχνουν να έχουν βγει από παρόμοιο ποδοσφαιρικό «καλούπι». Είναι ικανοί να πατήσουν περιοχή, να συγκλίνουν κεντρικά για να γίνουν απειλητικοί και είναι… ταμάμ για το γρήγορο, σύγχρονο ποδόσφαιρο των εκρηκτικών σπριντ στις πλευρές και των άμεσων μεταβιβάσεων προς τον φορ. Και αυτήν τη στιγμή, το πιο δυνατό «όπλο» είναι… ο αέρας. Εκεί που ο Πιερό έχει δείξει από το ντεμπούτο του κιόλας, πως μπορεί να γίνει κυρίαρχος.



Ο Κοϊτά έχει σκοράρει ήδη δυο φορές φέτος Stoiximan Super League, στις εξορμήσεις της ΑΕΚ σε Λιβαδειά και Βόλο, ενώ ο Ελίασον τον είχε συνοδεύσει στο σκοράρισμα στη Βοιωτία, σε ένα ματς που ήταν απόλυτα χαρακτηριστικό όσων μπορούν να κάνουν οι εξτρέμ της «Ένωσης» για να προκαλέσουν τη διαφορά.



Η ισχύς του Παναθηναϊκού με Πελίστρι και Τετέ


Από τις πιο ακριβές μεταγραφές του Παναθηναϊκού και από εκείνες που έκαναν το φετινό καλοκαίρι του «τριφυλλιού» ιδιαίτερο. Πρόκειται για τους δύο ποδοσφαιριστές που μαζί με ό,τι έκανε ο Φώτης Ιωαννίδης στη Γαλλία, στο πρώτο παιχνίδι με τη Λανς για την είσοδο στη League Phase του Conference League, σκόραραν στη φοβερή ρεβάνς της Αθήνας για συνεχίσουν οι «πράσινοι» το ευρωπαϊκό τους ταξίδι.



Οι Πελίστρι και Τετέ δεν χρειάζεται να αναφερθούν σε κάποια ιδιαίτερη κουβέντα για να ισχυριστεί κάποιος ότι είναι εκείνοι που κάνουν τη διαφορά στον Παναθηναϊκό. Και μπορεί ο Αράο στα χαφ να είναι… συγκινητικός -ναι, σε τέτοιο επίπεδο φτάνει η εικόνα του- μπορεί και ο Ουναΐ να έδειξε αμέσως όσα μπορεί να πετύχει, αλλά οι άνθρωποι στις πλευρές του «τριφυλλιού» είναι καθοριστικοί.



Παίρνουν προσπάθειες, ο Πελίστρι έχει τσαγανό -παίκτης της Γιουνάιτεντ γαρ- θα κάνει και μερικές κινήσεις παραπάνω, ενώ ο Τετέ των δυο γκολ στο πρωτάθλημα και των τεσσάρων συνολικά, ξέρει πώς να βοηθήσει και όταν θα πάει στο 10, με τον Ουρουγουανό στη μια πλευρά και (συνήθως) τον Μαντσίνι από την άλλη.



Ο Ιωαννίδης που το ψάχνει, ο Πιερό που αμέσως είπε… «καλώς σας βρήκα»!


Ο Φώτης Ιωαννίδης ακόμα δεν έχει σκοράρει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στη φετινή Stoiximan Super League. Και φυσικά λείπουν τα γκολ του από την ομάδα, αν και κάπως, κάποιος θα βρεθεί να βγει μπροστά. Όπως το έκανε και ο Φίλιπ Τζούριτσιτς απέναντι στον Πανσερραϊκό για να εξασφαλιστεί η νίκη ηρεμίας για τη συνέχιση της δουλειάς. Άλλωστε, ακόμα οι «πράσινοι» ψάχνουν τους τρόπους που θα χαρακτηρίζουν το παιχνίδι τους υπό την ηγεσία του Ντιέγκο Αλόνσο.



Ο Φώτης Ιωαννίδης προσφέρει σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού, εκτελώντας πάντοτε το πιο δύσκολο σκέλος, αυτό του να παίζει πλάτη προς την εστία και αρκετά μακριά από την περιοχή, αλλά δεν έχει βοηθηθεί για να ανοίξει λογαριασμό. Σε πλήρη αντίθεση, ο Πιερό έχει βρεθεί σε αρκετά ευνοϊκή περίσταση με το «καλησπέρα» στη Stoiximan Super League.

Έχει ήδη σκοράρει με τον αγαπημένο και καλύτερό του τρόπο, από… αέρος, το έκανε στο ντεμπούτο του όπου κλήθηκε την τελευταία στιγμή να καλύψει το κενό του Λιβάι με το που έφτασε η αποστολή της ΑΕΚ στο γήπεδο για το ματς με τον Βόλο. Και έδειξε και απέναντι στην Athens Kallithea ότι έχει και το ξεπέταγμα στο πρώτο δοκάρι και το σπριντ για να βρεθεί μπροστά από τον αμυντικό και φυσικά δεν θα χάσει εύκολα κεφαλιά. Και προς το παρόν, απόντος του Λιβάι και με τον Μαρσιάλ ανέτοιμο, ο Πιερό θα κληθεί να «χτυπήσει» την άμυνα του Παναθηναϊκού και να νικήσει τον Ντραγκόφσκι.

Δωρεάν μετακίνηση των φίλων του Παναθηναϊκού από την περιφέρεια για το ντέρμπι με Ολυμπιακό από την ΠΑΕ! Αθανασίου: Κράτησε έναν σημαντικό παίκτη, έστειλε μήνυμα στην αγορά ο Παναθηναϊκός με Τσέριν- Θέλει 7 βαθμούς στα 3 ματς Με Μάγκνουσον η αποστολή του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ - Εκτός ο Βαγιαννίδης! Κετσετζόγλου και Νικολογιάννης απαντούν: Οι 11άδες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού με πέντε παίκτες ο ένας από τον άλλον! Αλμέιδα: «Μεγάλη εκτίμηση για τον Αλόνσο, αφομοιώνει το στυλ παιχνιδιού του ο Παναθηναϊκός» Πατέρας για πρώτη φορά έγινε ο Πέτρος Μάνταλος Αποκαλυπτικός Ηλιόπουλος: «Είχα συνοδηγό τον Μαρινάκη, η ψυχούλα του ξέρει αν φοβήθηκε» - Τι είπε για τις μεταγραφές Ιωαννίδης: «Αν πάρουμε από κάθε παίκτη το 100%, δεν μπορεί να μας σταματήσει κάποια ομάδα στην Ελλάδα» Αλόνσο: «Ξέρω την ΑΕΚ και τι πρέπει να κάνουμε εμείς για τη νίκη»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x