Κινηματογράφος

Στις πρεμιέρες της εβδομάδας το αντίπαλο δέος της «Επιστροφής», το «Spotlight: Όλα στο Φως»

Όλες οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας.

Τρεις μέρες πριν την απονομή των φετινών βραβείων Όσκαρ, κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα η ταινία που είναι υποψήφια για έξι βασικά αγαλματάκια και έχει κερδίσει τους κριτικούς των περισσότερων Ενώσεων στις ΗΠΑ.

Αναφερόμαστε στο δημιούργημα του Τομ Μακάρθι, το «Spotlight: Όλα στο Φως». Ξεχωρίζει, επίσης, η επιστροφή του Κωνσταντίνου Γιάνναρη με «Το Ξύπνημα της Άνοιξης», καθώς και η κωμωδία «Πρακτοράτζα» με τον Σάσα Μπάρον Κοέν. Από εκεί και πέρα το μενού στις σημερινές κινηματογραφικές πρεμιέρες περιλαμβάνει ένα κροατικό δράμα, μία ταινία τρόμου και μία περιπέτεια.

Spotlight: Όλα στο Φως
Aμερικανική δραματική ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Το φιλμ παρουσιάζει τον Μάρτι Μπάρον- διευθυντή της «Boston Globe» το 2001- να αναθέτει στην Spotlight, μια ειδική ομάδα ρεπόρτερ της εφημερίδας, να διερευνήσει την υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς της τοπικής αρχιεπισκοπής. Αρχίζοντας την έρευνα, οι τέσσερις δημοσιογράφοι ανακαλύπτουν πως έχουν μπροστά τους ένα τεράστιο, ανεξέλεγκτων συνεπειών σκάνδαλο.



Το Ξύπνημα της Άνοιξης
Eλληνική δραματική ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη. Σε αυτήν την ταινία ο γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης πραγματεύεται την ιστορία πέντε εφήβων,του νεο-γκάνγκστερ Αλέξανδρου, της τολμηρής Ιωάννας, του ιδεολόγου Χρήστου και των αδελφιών Εμίρ-Άρη οι οποίοι φτιάχνουν μια συμμορία που λατρεύει τα όπλα και φλερτάρει με το νιχιλισμό. Οι νεαροί πρωταγωνιστές μέσα στα σκοτεινά δωμάτια της ανάκρισης ξετυλίγουν τη βουτηγμένη στο αίμα δράση μιας ετερόκλητης παρέας.



Πρακτοράτζα
Κωμωδία σεσκηνοθεσία Λουί Λετεριέ με τους: Σάσα ΜπάρονΚοέν, ΜαρκΣτρονγκ, Πενέλοπε Κρουζ και ΊσλαΦίσερ. Ο Νόμπι είναι ένας χούλιγκαν που ζει στο Γκρίμσμπι της Βόρειας Αγγλίας μαζί με την πολυμελή οικογένειά του. Μαθαίνοντας ότι ο χαμένος εδώ και δεκαετίες αδελφός του βρίσκεται στο Λονδίνο, ο ανεκδιήγητος πάτερ φαμίλιας ταξιδεύει στην πρωτεύουσα, μπλέκοντας άθελά του σε ένα θανάσιμο κατασκοπικό παιχνίδι.



Καυτός Ήλιος
Δραματική ταινία, η επίσημη πρόταση των Κροάτων για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Σκηνοθετεί ο ΝτάλιμπορΜάτανιτς. Το φιλμ μας μεταφέρει στο 1991,στο 2001 και στο 2011 και σε τρεις ερωτικές ιστορίες ανάμεσα σε έναν Κροάτη και μια Σέρβα, πάντα στη σκιά του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου πολέμου.
https://www.youtube.com/watch?v=QJSFEset21U

Το Δάσος
Aμερικανική ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία Τζέισον Ζάντα με τους: ΝάταλιΝτόρμερ, ΤέιλορΚίνι, ΓιουκιγιόσιΟζάουα. Η Σάρα ταξιδεύει από τις ΗΠΑ στο γιαπωνέζικο Δάσος των Αυτοκτονιών, αναζητώντας τη δίδυμη αδελφή της.



Θεοί της Αιγύπτου
Ταινία περιπέτειας από τον Ελληνοαυστραλό σκηνοθέτη, Άλεξ Πρόγιας. Στο αρχαίο βασίλειο της Αιγύπτου θεοί και θνητοί ζουν σε μια αρμονική συνύπαρξη, μέχρι που ο καταχθόνιος Σετ υφαρπάζει το θρόνο και βυθίζει τα πάντα στο χάος. Για να τον σταματήσει, ο απλός θνητός Μπεκ ζητά τη βοήθεια του θεού Ώρου. Πρωταγωνιστούν οι: Τζέραρντ Μπάτλερ, Νικολάι Κόστερ - Βαλντάου, Μπρέντον Τουέιτις, Έλοντι Γιάνγκ.



Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Πανούτσου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x