sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα συγχαρητήρια στο Βικελίδης έγιναν… απόλυση του Ράσταβατς!

Ο Αστέρας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 4 βαθμούς απέναντι σε Παναθηναϊκό-Άρη, με την ομάδα να παίρνει, ωστόσο, μια δίχως λογική απόφαση, απολύοντας τον Μίλαν Ράσταβατς την 3η αγωνιστική!

Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο… Ατάκα που λέμε και γράφουμε συχνά, αλλά ταιριάζει ταμάμ στην παράλογη απόφαση του Asteras AKTOR να βάλει τέλος στη συνεργασία της με τον Μίλαν Ράσταβατς.

Ο Σέρβος προπονητής ενημερώθηκε πως θα λυθεί το συμβόλαιό του, το οποίο είχε ισχύ ως το φινάλε της σεζόν. Και απολύεται μετά από τρεις αγωνιστικές, έχοντας νικήσει στην πρεμιέρα τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και με ισοπαλία στο Κλεάνθης Βικελίδης κόντρα στον Άρη. Ναι, έκανε και μια άσχημη ήττα εντός έδρας από τον Βόλο, αλλά τους (θεωρητικά κυκλωμένους) βαθμούς αυτούς τους βρήκε στην πρώτη αγωνιστική!

Η δικαιολογία ήταν ότι το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα δεν ταιριάζει με το ρόστερ της. Όπως και το γεγονός πως έχει να κερδίσει εδώ και καιρό στην Τρίπολη, κάτι που απομακρύνει τον κόσμο από το γήπεδο. Τον κόσμο που είναι δεδομένα μακριά από την ομάδα χρόνια τώρα και κάθε φορά βλέπουμε από 800 έως 1200 άτομα να βρίσκονται διάσπαρτα στις κερκίδες του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».



Ο Μίλαν Ράσταβατς απολύθηκε για να έρθει ο Ρόμπι Κιν, ο οποίος θεωρείται ως μια μεγάλη ευκαιρία. Μπορεί να αποδειχτεί τέτοια, κανείς δεν λέει το αντίθετο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η απόφαση αποχώρησης του Σέρβου έχει λογική και το timing είναι το σωστό. Πόσω, μάλιστα, η συμπεριφορά των Αρκάδων προς το πρόσωπο ενός ανθρώπου, που όταν του ζήτησαν να επιστρέψει για να επαναφέρει την ομάδα στις ράγες μετά τη θλιβερή επιλογή του Ηρακλή Μεταξά, ο ίδιος δέχτηκε με προθυμία και έκανε στην άκρη τις προτάσεις που είχε στα χέρια του. Τόσο από Ελλάδα, όσο και από εξωτερικό.

Το ρόστερ διαμορφώθηκε πλήρως από τον Ράσταβατς και τώρα καλείται ένας άλλος άνθρωπος να το διαχειριστεί. Οι ψίθυροι που ακούγονταν περί απομάκρυνσης μετά από αρνητικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, εξαφανίστηκαν από το άψογο κοουτσάρισμα του Σέρβου και το διπλό στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου δόθηκε πριμ 50 χιλιάδων ευρώ, όπως είχατε ενημερωθεί, και όχι όπως… διέρρεαν από την ομάδα ότι θα δοθεί μετά από ενδεχόμενη νίκη στον Βόλο.

Η άσχημη εικόνα και ήττα με τον Βόλο στην Τρίπολη έφερε τον εκνευρισμό της διοίκησης, αλλά η εικόνα και το αποτέλεσμα μέσα στο Βικελίδης, ήταν τέτοια που έφεραν τα συγχαρητήρια των αφεντικών στον Ράσταβατς. Τελικά, δύο μέρες μετά αποφάσισαν να κάνουν ραντεβού με τον Κιν και την τρίτη να το ανακοινώσουν στον Σέρβο. Τα συγχαρητήρια έγιναν απόλυση σε 72 ώρες.

Ακόμα και αγωνιστικά να το πάμε, μπορεί κανείς να δει τα στατιστικά των τριών αγώνων. Μιλάμε για 3/3 αγωνιστικές που οι Αρκάδες είχαν μεγαλύτερο αριθμό xGoals από τους αντιπάλους τους, δείγμα της ποιότητας των ευκαιριών τους και ότι μόνο τυχαία δεν ήρθαν τα αποτέλεσμα, αλλά μέσα από σκληρή δουλειά. Ακόμα και στην άσχημη και εκτός προγράμματος ήττα από τον Βόλο, ο Αστέρας ηττήθηκε από μια φάση αντιπάλου που είχε xGoals στο ματς 0.4, ενώ οι ίδιοι είχαν πάνω από 1, μετρώντας 20 τελικές και 13 κόρνερ σε ολοκληρωτική κυριαρχία.



Δεν σας φτάνουν αυτά; Ας δούμε και τα νούμερα της περασμένης σεζόν. Μια χρονιά με τα καλά της και τα… περίεργα της, όπου και Αρκάδες δεν μπήκαν στην εξάδα αλλά είχαν καλύτερους αριθμούς στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες από την 6η Λαμία. Ξεχνάνε μάλλον τις διαιτησίες για τις οποίες φώναζαν.

40+ γκολ της περασμένης αγωνιστικής περιόδου είχαν χρόνια να τα δουν στην Τρίπολη, πάντως!

Η ιδέα της αποχώρησης του προπονητή είχε ζυμωθεί από τα φιλικά. Αστείο τουλάχιστον… Ακόμα και πέρυσι προς το φινάλε της σεζόν που υπήρξαν παράπονα, καλύτερα να μην αναφερθούμε εκτενώς. Λες και τα playouts είχαν σημασία για τους «κιτρινομπλέ».

Υπήρξε, πάντως και το φαινόμενο… ακαδημίες. Παίκτες από τα τμήματα υποδομής να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Χωρίς να υπάρχουν έτοιμοι ποδοσφαιριστές για να προσφέρουν αυτήν τη στιγμή και για αυτό υπήρξε και η δημιουργία άλλωστε της Β ομάδας. Άλλωστε στη νίκη της πρεμιέρα οι «μεγάλοι» ήταν καλοί και στην ήττα της δεύτερης αγωνιστικής είχαμε τους μικρούς που δεν παίζουν!

Για να μην ξεχάσουμε και τις μεταγραφές. Ναι, όλες από τον Ράσταβατς έγιναν. Ο ίδιος, βέβαια, είχε εισηγηθεί την παραμονή του πρώτου σκόρερ Μιριτέλο, αλλά η αγορά δεν πραγματοποιήθηκε για έναν σέντερ φορ που σε λίγα χρόνια θα έφευγε με πώληση ρεκόρ. Ίσα ίσα που τα μισά περίπου από αυτά που έδιναν για την αγορά του Αργεντινού, δόθηκαν τελικά στον Άνταμ. Συν την επιμονή των ανθρώπων της ομάδας να μην δώσουν συμβόλαιο στη σημαία του συλλόγου, τον Χουάν Μουνάφο. Ναι, ήρθε παίκτης στη θέση του και μάλιστα, εξαιρετικός όπως ο Μούμο, αλλά στη σημαία σου δεν φέρεσαι έτσι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x