Παλαιότερες

Μας το πετούν κατάμουτρα... (SportDay / Πάνος Παναγιωτόπουλος)

«Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες». Ενας στίχος που εδώ και χρόνια έχει πάψει να εξεγείρει, να προκαλεί, να εκνευρίζει. Πολύ απλά γιατί αυτό το «κάποτε» δεν ισχύει πλέον. Εδώ και χρόνια μας το πετούν κατάμουτρα ότι είμαστε μαλάκες.

Εβλεπα χθες το μότο του ΑΝΤ1, όταν ανέφερε τα μειωμένα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων στη δημοσκόπηση που παρουσίαζε. «Μεγάλη η πιθανότητα αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης». Σωστή πρόβλεψη, με μία μικρή παράλειψη. Της λέξης «αυτοδύναμης» μεταξύ των λέξεων «σχηματισμού» και «κυβέρνησης».

Το ίδιο παλιό κόλπο που χρησιμοποιούν εδώ και δύο δεκαετίες τα κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία για να εγείρουν φοβικά σύνδρομα. Τις προοπτικές της ακυβερνησίας, των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων, της οικονομικής και της κοινωνικής κατάρρευσης. Προκειμένου την ώρα που φτάνουμε μπροστά στην κάλπη να νιώσουμε περίπου ως εθνικοί μειοδότες σε περίπτωση που δεν ψηφίσουμε τις αφεντιές τους. «Πού πας, βρε προδότη Ελληνα, να ρίξεις την ψήφο σου; Τι θα γίνει η Ελλάδα αν δεν βγούμε εμείς; Ή έστω οι «απέναντι»; Ακυβέρνητη θα μείνει;».

Υπάρχουν φυσικά κι άλλοι τρόποι για να μας το πετάξουν κατάμουτρα ότι είμαστε (μαλάκες). Γιατί μπορεί σε ποσοστό 80% να φταίει η σημερινή κυβέρνηση ή γενικώς οι κυβερνήσεις για την τραγωδία των πυρκαγιών, αλλά ταυτόχρονα σε ποσοστό κοντά στο 50% φταίει το «οργανωμένο σχέδιο κατά της Ελλάδας». Ο ένας στους δύο συμφώνησε στη θεωρία συνωμοσίας, αυτό μας είπε η έρευνα.

Μα, γίναμε πλέον τόσο πολλοί (οι μαλάκες); Τα κατάφεραν; Αν ναι, φυσικά και δεν φταίνε για τις πυρκαγιές αυτοί που μας κυβερνούν χρόνια τώρα. Είναι τόσο δύσκολο το εγχείρημα να αποβλακώσεις έναν ολόκληρο λαό, που δεν μπορεί κάποιες ικανότητες θα διαθέτεις. Ικανότητες που φυσικά και αρκούν (και μάλιστα με το να κουνήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι) για να αντιμετωπίσεις «οργανωμένα σχέδια κατά της Ελλάδας», σαν και αυτά που έτυχαν πρόσφατα στον «πολέμαρχο» πρωθυπουργό ή είχαν συμβεί -σε διαφορετική κλίμακα- στους προκατόχους του.

Τελικά γίναμε ή δεν γίναμε; Αν ήξερα πώς ακριβώς διατύπωσε το ερώτημα η εταιρεία που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση, θα σας απαντούσα με σιγουριά. Στην πιθανή ερώτηση «ποιος ευθύνεται για τις πυρκαγιές;», η απάντηση «οργανωμένο σχέδιο» ασφαλώς και δικαιώνει αυτούς που πιστεύουν ότι είμαστε. Ως λαός και ως μονάδες. Αν, αντίθετα, η ερώτηση ήταν «θεωρείτε ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο που οδήγησε στην τραγωδία;», ασφαλώς και δεν είμαστε ακόμα -σε τέτοιο βαθμό-, αλλά μας το πετούν κατάμουτρα ότι είμαστε. Μονά-ζυγά δικά τους. Ή έτσι νομίζουν, τουλάχιστον...


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x