Stoiximan Super League

Νο 6: Μισή ντουζίνα… απαντήσεις!

Ο θόρυβος από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη είχε αρχίσει να… κάθεται αλλά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν ήταν με το μέρος του Ολυμπιακoύ, άσχετα με το αν πλέον απέμενε μόνο η μαθηματική επισφράγιση του τίτλου.

Το sport-fm.gr μετράει αντίστροφα τις 10 πιο χαρακτηριστικές στιγμές του πρωταθλήματος.

Ο θόρυβος από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη είχε αρχίσει να… κάθεται αλλά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού, άσχετα με το αν πλέον απέμενε μόνο η μαθηματική επισφράγιση του τίτλου.

Γράφει ο Παναγιώτης Βανός

Με μία ματιά στο πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών της Σούπερ Λίγκας, έβλεπε κανείς ότι για τους «ερυθρόλευκους» ακολουθούσαν δύο ντέρμπι. Κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τα οποία είχαν τον χαρακτήρα… «match ball»! Το πρώτο στην Τούμπα συνοδεύτηκε με ήττα 2-1 από τον «δικέφαλο του Βορρά» που λίγο καιρό νωρίτερα είχε αποκλείσει τους Πειραιώτες από το Κύπελλο.

Γκρίνια δεν το λες αλλά μία μικρή απογοήτευση έκανε την εμφάνισή της στις τάξει των φίλων της ομάδας. Όχι τόσο για την ήττα αλλά για το γεγονός ότι η δεύτερη παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της ομάδας δεν είχε, ακόμα, συνοδευτεί από μία πειστική εμφάνιση σε ντέρμπι.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο ματς της 27ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» εκτός από τον τίτλο – που θα κατακτούσαν και μαθηματικά- θα μπορούσαν να δώσουν και την απάντησή τους.

Και το έκαναν με τον πιο εμφατικό τρόπο. Τα τέρματα των Τζεμπούρ (2΄, 61΄), Μέλμπεργκ (7΄), Φουστέρ (20΄), Μιραλάς (68΄), Χολέμπας (71΄) διαμόρφωσαν το τελικό 6-0 με τους Πειραιώτες να αποκομίζουν κάτι παραπάνω από μία νίκη-τίτλου.



Ανέκτησαν το δικαίωμα να υποστηρίζουν ότι είναι η καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα. Υπενθύμισαν ότι με τον Βαλβέρδε στον πάγκο μπορούν, στην καλή τους βραδιά, να παίξουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και να… ισοπεδώσουν μέσα στο Καραϊσκάκη τον αντίπαλό τους. Και τέλος, έβγαλαν από πάνω τους την… ρετσινιά των κακών εμφανίσεων στα ντέρμπι.

Η θριαμβευτική νίκη επί της ΑΕΚ ήρθε για τον Ολυμπιακό στο καλύτερο χρονικά σημείο καθώς τα έξι γκολ σήμαναν και μισή ντουζίνα απαντήσεις από τους παίκτες και τον προπονητή των «ερυθρολεύκων» για όλα όσα προηγήθηκαν, ακούστηκαν και έτειναν να παγιωθούν στο μυαλό του φίλαθλου κόσμου.

Νο 7: Μια του Ντούσαν, δυο του Ντούσαν…

Νο 8: Η επιστροφή του «Καπετάνιου»

Νο 9: Ο «καυτός» Ντιόπ

Νο10: «Τα πρόστυχα τα… μπλε εσώρουχά σου»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x