Stoiximan Super League

Νο10: «Τα πρόστυχα τα… μπλε εσώρουχά σου»

Ηθελημένο (όπως φάνηκε) ή κατά λάθος (όπως είπε ο ίδιος), το… ξεβράκωμά του στο ματς με τον Παναθηναϊκό είναι μία εικόνα… όσο να πεις, πρωτότυπη για τα ελληνικά -ποδοσφαιρικά- δεδομένα. Ο Κώστας Μήτρογλου -και τα γκολ του…- είναι ο κύριος λόγος που ο Πανιώνιος θα είναι και του χρόνου… σαλονάτος, αλλά ο πανηγυρισμός του στo ματς της 19ης αγωνιστικής, είναι ο λόγος της πρόκλησης αλυσιδωτών αντιδράσεων, σε… τετραπλό ταμπλό και δικαίως μπαίνει στο Top-10 των στιγμών του φετινού πρωταθλήματος.

Το www.sport-fm.gr μετράει αντίστροφα τις 10 πιο χαρακτηριστικές στιγμές του πρωταθλήματος.

Ηθελημένο (όπως φάνηκε) ή κατά λάθος (όπως είπε ο ίδιος), το… ξεβράκωμά του στο ματς με τον Παναθηναϊκό είναι μία εικόνα… όσο να πεις, πρωτότυπη για τα ελληνικά -ποδοσφαιρικά- δεδομένα.

Ο Κώστας Μήτρογλου -και τα γκολ του…- είναι ο κύριος λόγος που ο Πανιώνιος θα είναι και του χρόνου… σαλονάτος, αλλά ο πανηγυρισμός του στo ματς της 19ης αγωνιστικής, είναι ο λόγος της πρόκλησης αλυσιδωτών αντιδράσεων, σε… τετραπλό ταμπλό και δικαίως μπαίνει στο Top-10 των στιγμών του φετινού πρωταθλήματος.

Του Νίκου Ράλλη

Έφτυσε… αίμα για να τον αποκτήσει! Αλλά χαλάλι του… Η απόκτησή του Κώστα Μήτρογλου, με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό, αποδείχθηκε μία από τις πιο σωστές μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον Πανιώνιο.

Χωρίς αυτόν, πιθανότατα, τώρα, να είχαν βγάλει… μαντήλια στη Νέα Σμύρνη, για το «αντίο» στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους…

Μέχρι τη 17η αγωνιστική, οι «κυανέρυθροι» είχαν πετύχει, συνολικά, εννέα γκολ, έχοντας τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος!

Από τη 18η αγωνιστική, όταν και ανέβαλε δράση ο «πιστολέρο», το «μάτωμα» των αντίπαλων διχτυών δεν έχει τελειωμό! Η ομάδα της Νέας Σμύρνης πέτυχε 16 γκολ με τον Μήτρογλου στο ρόστερ της, με τα μισά από αυτά (οκτώ) να έχουν τη «σφραγίδα» του! Και φυσικά, τα γκολ του με την κυανέρυθρη φανέλα «μεταφράζονται» και σε πολύτιμους βαθμούς.

Ωστόσο, ένα από τα τέρματά του 23χρονου και τον πανηγυρισμό του, θα τον θυμούνται για καιρό στη Νέα Σμύρνη κι όχι μόνο…

19η αγωνιστική… Ο Μήτρογλου έχει ανοίξει, ήδη, «λογαριασμό» με τη φανέλα του Πανιωνίου, στο ντεμπούτο του, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», κόντρα στον Άρη. Σκοράροντας, μάλιστα, δύο φορές, στο πολύ μεγάλο «διπλό» της νέας του ομάδας (2-0).

Τώρα, οι Νεοσμυρνιώτες υποδέχονται τον Παναθηναϊκό, που είναι πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και φυσικά, γερά ακόμη στο «κόλπο» της διατήρησης των «σκήπτρων» στην Ελλάδα.

Πριν το ματς, το -ρητορικό- ερώτημα των ΜΜΕ είναι το εξής: Πως θα πανηγυρίσει ο Μήτρογλου αν σκοράρει κόντρα στο τριφύλλι»;

Ο ίδιος δηλώνει ότι τα… πιστόλια τα βγάζει μόνο για χάρη του Ολυμπιακού, αλλά υπόσχεται ότι κάτι θα σκεφτεί…

Στο 49ο λεπτό του παιχνιδιού σκοράρει για τρίτη φορά σε δεύτερο συνεχόμενο ματς. Ανοίγει το σκορ και τρέχει προς τους οργανωμένους οπαδούς του Πανιωνίου! Η κάμερα εστιάζει πάνω του… Για λίγα δευτερόλεπτα γυρνάει στην… on fire εξέδρα, αλλά όταν κεντράρει και πάλι πάνω στον Μήτρογλου, αυτός… τα έχει πετάξει όλα!

Ο 23χρονος έχει κατεβάσει το σορτσάκι του μέχρι τα γόνατα, έχει βγάλει την μπλούζα του και πανηγυρίζει έξαλλα στην αγκαλιά των οπαδών του Πανιωνίου, στο «πέταλο».



Ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να ισοφαρίσει με τον Σισέ, αλλά μέχρι εκεί. Η «ζημιά» θα γίνει, τελικά, για τους «πράσινους», που θα μείνουν στο -7 από τον Ολυμπιακό, με τον Μήτρογλου να προκαλεί… τετραπλή αντίδραση: 1) οργή στους οπαδούς του Παναθηναϊκού για τον πανηγυρισμό του, 2) ανείπωτη χαρά στους φίλους του Ολυμπιακού, 3) «μπάσιμο» στην καρδιά των «κυανέρυθρων» -απ’ όπου δεν θα βγει ποτέ- και 4) «κράξιμο» από τα ΜΜΕ.

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή. Ο Μήτρογλου θα κληθεί στην Ευελπίδων, ενώπιον του αθλητικού εισαγγελέα, για να απολογηθεί για τον πανηγυρισμό του. Θα υποστηρίξει ότι δεν είχε σκοπό να κατεβάσει το σορτσάκι του, αλλά αυτό συνέβη όταν πήδηξε πάνω από τις διαφημιστικές πινακίδες. Μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη αν προκάλεσε άθελα του με την ενέργεια αυτή. Ο εισαγγελέας θα πειστεί από την απολογία του και ο «πιστολέρο» δεν θα τιμωρηθεί…

*Τη Μεγάλη Τετάρτη 20/04 η επόμενη θέση της αντίστροφης μέτρησης των κορυφαίων στιγμών του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x