Fight Club - Στα χαρακώματα

ΟΣΦΠ: Έλεγχος προόδου 2010/11 (Part II)

Όπως σας τάξαμε προχθές, ιδού και η -από πλευράς μας- αγωνιστική αποτίμηση των υπολοίπων, πλην «βασικών» παικτών, οι οποίοι πήραν μέρος στις φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, σύμφωνα με ό,τι έδειξαν στο γήπεδο στα λεπτά που αγωνίστηκαν.

Όπως σας τάξαμε προχθές, ιδού και η -από πλευράς μας- αγωνιστική αποτίμηση των υπολοίπων, πλην «βασικών» παικτών, οι οποίοι πήραν μέρος στις φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, σύμφωνα με ό,τι έδειξαν στο γήπεδο στα λεπτά που αγωνίστηκαν.

Ντουντού Σεαρένσε - 4/10
Συν: Το ότι ξέρουμε από την μέχρι τώρα παρουσία του ότι είναι ένας διαπιστωμένα εξαιρετικός κεντρικός μέσος, με αξιόλογες επιθετικές δυνατότητες και μέτριες ανασταλτικές.
Πλην: Παρών-απών όλη τη χρονιά, παρότι του δόθηκε μεγάλος χρόνος συμμετοχής (1381’). Δείχνει μόνιμα «βαρύς» και «θολωμένος», χωρίς κανείς να βάζει το χέρι του στη φωτιά αν γι’ αυτό φταίει ο πολύμηνος τραυματισμός του ή κάτι άλλο.

Μάρκο Πάντελιτς - 7,5/10
Συν: Έκανε ό,τι περιμέναμε, παρότι περιορίστηκε σε ρόλο αναπληρωματικού. Ο καλύτερος από τους παίκτες που διαθέτει η ομάδα εντός περιοχής.
Πλην: Σχετικά αργός στις αντιδράσεις του με την μπάλα στα πόδια εκτός περιοχής, αλλά ελάχιστες οι φορές που αυτό στοίχισε στην επιθετική ανάπτυξη.

Ραφίκ Τζεμπούρ - 7,5/10
Συν: Με πέντε γκολ και μία ασιστ σε 474 αγωνιστικά λεπτά, ο Αλγερινός «κούμπωσε» ιδανικά -και εντυπωσιακά γρήγορα- στο σύστημα του Βαλβέρδε, κυρίως λόγω τεχνικής και ομαδικότητας.
Πλην: Δεν έχει μάθει ακόμα να παίζει το πρέσινγκ όπως οι υπόλοιποι, αλλά αυτό είναι λογικό. Επίσης ψιλοταλαιπωρεί την μπάλα, αλλά... ποιος παίκτης με πίστη στην ατομική του τεχνική δεν το κάνει αραιά και που;

Ζαουάντ Ζαϊρί - 5,5/10
Συν: Στις καλές του σερβίρει την μπάλα στα πόδια των συμπαικτών του και ντριμπλάρει (περισσότερες από μία φορές) όποιον προσπαθεί να τον ανακόψει.
Πλην: Στις κακές του η ομάδα παίζει με 10 και αναγκάζεται να εφαρμόσει το transition από την επίθεση στην άμυνα ανά πάσα στιγμή.

Χοσέ Χολέμπας - 6/10
Συν: Προσπαθεί επί 90’, έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση και σπάνια βρίσκεται εκτός θέσης.
Πλην: Όπως ακριβώς και ο Μπράβο -και παρά τις συστάσεις που τον συνόδευαν- οι σέντρες του είναι κατά κανόνα άστοχες.

Ντένις Ρόμενταλ - 5/10
Συν: Πολύ ομαδικός, επειδή αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίον έχει διδαχτεί το ποδόσφαιρο. Επαρκής στις κοντινές μεταβιβάσεις και τα «ένα-δύο» και σέντρες άνω του μετρίου.
Πλην: Αστάθεια στην απόδοση, σποραδική απάθεια στο βλέμμα, δεν εκμεταλλεύεται πάντα την ταχύτητά του στο ένας μ’ έναν.

Μοϊσές Ουρτάδο - 4/10
Συν: Αυτό που ξέραμε και πριν έρθει. Ότι ήταν βασικός αμυντικός χαφ σε ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν επί χρόνια.
Πλην: Οι τραυματισμοί που είχε και η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού δεν δικαιολογούν το ότι δεν δοκιμάζει πάσα σε απόσταση μεγαλύτερη των πέντε μέτρων, ούτε ότι «ντρέπεται» να περάσει την σέντρα. Η επόμενη χρονιά θα δείξει.

Αντώνης Νικοπολίδης
Μια κατηγορία μόνος του εδώ και χρόνια. Respect και μόνο.

Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κώστας Μήτρογλου, Γιάννης Ποτουρίδης, Κρίστιαν Νέμεθ, Γιώργος Γκαλίτσιος, Μπάλαζ Μέγιερι.
Οι παίκτες με λίγο έως ελάχιστο (έως μηδενικό, στην περίπτωση του Μέγιερι) χρόνο συμμετοχής, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Θετικά ξεχώρισαν οι Μανιάτης, Ποτουρίδης και Μήτρογλου -λόγω Πανιωνίου, μια και στον ΟΣΦΠ αγωνίστηκς μόνο για 165’- ενώ αρνητικό ή έστω «στάσιμο» είναι το πρόσημο για Γ. Παπαδόπουλο, Νέμεθ και Γκαλίτσιο.

Y.Γ. Μπορείτε να ανατρέξετε στο Part I, πατώντας εδώ.

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x