Fight Club - Στα χαρακώματα

ΟΣΦΠ: Έλεγχος προόδου 2010/11 (Part I)

Τίμια και καθαρά. Με τα συν τους και με τα πλην τους. Άλλωστε ο καθρέφτης του γηπέδου δεν λέει ποτέ ψέμματα για κανέναν. Με την υπογραφή του Fight Club.

Τίμια και καθαρά. Με τα συν τους και με τα πλην τους. Άλλωστε ο καθρέφτης του γηπέδου δεν λέει ποτέ ψέμματα για κανέναν.

Ούρκο Πάρντο - 5/10
Συν: Έγινε βασικός ξαφνικά και ολοκληρώνει τη σεζόν με θετικό πρόσημο ως προς τα τέρματα που έχει δεχτεί.
Πλην: Ασταθής, ευεπηρέαστος στο λάθος, μεταδίδει ανασφάλεια στην άμυνά του.

Βασίλης Τοροσίδης - 7/10
Συν: Στις καλές του μέρες ήταν επαρκής αμυντικά και πολύτιμος επιθετικά, ιδιαίτερα λόγω έφεσης στη «μπούκα» και την καλή σέντρα. Σημείωσε τρία γκολ.
Πλην: Πολλά νεύρα χωρίς λόγο, αρκετοί (βλαχο)τσαμπουκάδες, κάμποσες μέτριες μέρες.

Αβραάμ Παπαδόπουλος - 8,5/10
Συν: Η καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Μείωσε τα λάθη του, έβγαινε πρώτος στην μπάλα και βελτίωσε ιδιαίτερα τις τοποθετήσεις του.
Πλην: Λόγω ανελαστικότητας στο σώμα, τείνει ακόμα να πέφτει άγαρμπα πάνω στον αντίπαλο, «προκαλώντας» έτσι τον διαιτητή να σφυρίξει εναντίον του.

Όλοφ Μέλμπεργκ - 7/10
Συν: Εξακολουθεί να δεσπόζει και να καθοδηγεί την άμυνα. Οι τοποθετήσεις του είναι πάντα καίριες.
Πλην: Έδειξε λιγότερο συγκεντρωμένος από πέρυσι και σχετικά πιο επιρρεπής στο λάθος. Αν είχε στο πλάι του έναν παίκτη λιγότερο καλό από τον φετινό Αβραάμ, η ομάδα θα είχε δεχτεί περισσότερα τέρματα.

Ραούλ Μπράβο - 6/10
Συν: Η γνώση της θέσης του κεντρικού αμυντικού τον βοήθησε πολύ στις συγκλίσεις προς το κέντρο της περιοχής, οι οποίες κατέληξαν σε αντίστοιχα σημαντικά κοψίματα/διωξίματα της μπάλας.
Πλην: Παρότι σε καλή φυσική κατάσταση και γνώστης της τεχνικής του overlapping οι σέντρες και η γενική επιθετική του συνεισφορά είναι -και ήταν πάντα- κάτω του μετρίου.

Φρανσουά Μοδέστο - 7,5/10
Συν: Η ζωντανή απόδειξη ότι αν διαθέτεις ποδοσφαιρική οξυδέρκεια μπορείς να αντεπεξέλθεις με επάρκεια σε μία θέση που θεωρητικά α) δεν είναι η «ειδίκευσή» σου και β) δεν δείχνει να πολυταιριάζει με την φυσική σου «σπιρτάδα» ή τα αγωνιστικά σου χαρακτηριστικά.
Πλην: Ναι, εντάξει, δεν κάνει «τάκλιν θανάτου», ούτε αλλάζει το παιχνίδι με «30άρες» μπαλιές-διαβήτη. Αν όμως τα έκανε κι αυτά θα ήταν ο Εσιέν.

Αριέλ Ιμπαγάσα - 9/10
Συν: «Βλέπει γήπεδο» και εκμεταλλεύεται τον κανό χώρο τόσο καλά, που είναι λες και παρατηρεί το παιχνίδι από κάπου ψηλά στις κερκίδες, έχοντας πανοραμική θέα. Η στρατηγική απόφαση του Βαλβέρδε να τον μετακινήσει λίγο πιο πίσω για να αποφύγει τον συνωστισμό, τα στενά μαρκαρίσματα και τις πολλές κλωτσιές, καθόρισε τον αδιαμφισβήτητο MVP του φετινού πρωταθλητή.
Πλην: Αρκετά νεύρα, 8 κίτρινες (ρέκορντμαν της ομάδας) και μειωμένες φυσικές δυνάμεις λόγω ηλικίας.

Άλμπερτ Ριέρα - 7/10
Συν: Η κατανόηση του παιχνιδιού και η συμμετοχή του στην επιθετική ανάπτυξη που αντικατοπτρίζονται όχι μόνο στα έξι γκολ που πέτυχε και τις επτά ασιστ που μοίρασε, αλλά κυρίως στο ότι ήταν σχεδόν ανά πάσα στιγμή σε θέση να απειλήσει -είτε με σουτ είτε με τελική πάσα.
Πλην: Αστάθεια στην απόδοση, έλλειψη «έκρηξης», μερικός δισταγμός στην ντρίμπλα.

Νταβίντ Φουστέρ - 8/10
Συν: Το «λιπαντικό» που εξασφάλιζε την εύρυθμη λειτουργία της «μηχανής πρέσινγκ». Υπόδειγμα αλτρουισμού, αυταπάρνησης και προσπάθειας. Εν ολίγοις ο συμπαίκτης που όλοι προσεύχονται να έχουν κάποια στιγμή στο πλάι τους.
Πλην: Αδύναμος στα τζαρτζαρίσματα, δυσκολεύεται να ξεμαρκαριστεί και να συμμετάσχει στο παιχνίδι όταν βρίσκεται υπό στενή επιτήρηση.

Γιάννης Φετφατζίδης - 6,5/10
Συν: Για μια χρονιά στην οποία έκανε ξαφνικό άλμα καριέρας, τα αγωνιστικά δείγματα που έδωσε προοιωνίζονται λαμπρό μέλλον. Δυνατά του σημεία η κλειστή ντρίμπλα, η επιτάχυνση στα πρώτα 2-3 μέτρα με την μπάλα στα πόδια και ο «γειωμένος» χαρακτήρας του.
Πλην: Δύναμη στο σουτ, άσκοπα τρεξίματα, κενά διαστήματα, διάθεση κατάχρησης ντρίμπλας. Κλασικά θέματα απειρίας τα περισσότερα, που διορθώνονται με τον χρόνο και τα παιχνίδια.

Κέβιν Μιραλάς - 8/10
Συν: Ταχύτητα, τεχνική, ευελιξία, ευχέρεια στο σκοράρισμα και με τα δύο πόδια.
Πλην: Πολλές φορές εκβιάζει την ντρίμπλα με αποτέλεσμα να «κουτουλάει» πάνω στον αντίπαλο ή σουτάρει ενώ συμπαίκτης του βρίσκεται σε ευνοϊκότερη θέση από τον ίδιο.

Y.Γ. Θα ακολουθήσει την Πέμπτη το Part II, με τον «έλεγχο» των υπόλοιπων παικτών του ρόστερ.

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x