Fight Club - Στα χαρακώματα

Ζιντάν-Ματεράτσι: Σιγά μην έγιναν και κολλητάρια…

Που τα πουλάτε, ρε, αυτά τα παραμύθια της Χαλιμάς; Πως καταφέρατε τόσοι άνθρωποι να καταπιείτε αμάσητη την «είδηση» ότι οι δυο τους βρέθηκαν στο λόμπι ξενοδοχείου του Μιλάνο και «αφού αντάλλαξαν μια ψυχρή χειραψία, στη συνέχεια συζήτησαν για αρκετή ώρα σε καλό κλίμα»;

Που τα πουλάτε, ρε, αυτά τα παραμύθια της Χαλιμάς; Πως καταφέρατε τόσοι άνθρωποι να καταπιείτε αμάσητη την «είδηση» ότι οι δυο τους βρέθηκαν στο λόμπι ξενοδοχείου του Μιλάνο και «αφού αντάλλαξαν μια ψυχρή χειραψία, στη συνέχεια συζήτησαν για αρκετή ώρα σε καλό κλίμα»;

Και σαν να μην έφτανε αυτό, συμπεράνατε κιόλας αβίαστα ότι «αποφάσισαν να θάψουν το τσεκούρι του πολέμου». Ο Ζιντάν. Με τον Ματεράτσι. Να θάψουν το τσεκούρι. Μάλιστα. Ααα... (επιτηδευμένο, μπάσο «τράβηγμα» φωνής, με σκοπό να δώσει έμφαση σ’ αυτό που το ακολουθεί) κυρίες και κύριοι μείνετε μαζί μας. Στη συνέχεια θα δείτε το επόμενο αποκλειστικό ρεπορτάζ μας: Πεινασμένο λιοντάρι συνομιλεί ευγενικά για τις θρεπτικές συνήθειες των ζώων με ακινητοποιημένη -ανάμεσα στα νύχια του- αντιλόπη. Και αμέσως μετά, ααα... αποκαλυπτικό βίντεο με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να βραβεύει σε ειδική τελετή τον Σέρχιο Γκοϊκοετσέα για το «πιο επιτυχημένο τάκλιν της περασμένης εκατονταετίας». Μην το χάσετε!

Μπορεί η αξία της χριστιανικής «συγχώρεσης» να είναι υψηλή, και στη συγκεκριμένη περίπτωση να κάνει ιδιαίτερο «γκελ», ωστόσο τα 4+ χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από το συμβάν έχουν σκιαγραφήσει τους πρωταγωνιστές του μάλλον ως «από δυο χωριά χωριάτες» τύπους, παρά ως δύο ανθρώπους που διατίθενται να τα βρουν και να το αφήσουν πίσω τους. Ο μεν «Ζιζού» έχει μιλήσει δημοσίως ελάχιστα για το περιστατικό, και πάντοτε με δυσμενείς αναφορές προς τον «κουτοπονηρο κουτουληθέντα», αφήνοντας το μυστήριο του ακριβούς διαλόγου να πλανάται για καιρό. Ο δε «Μάτριξ» απλώς έβγαλε λεφτά απ’ αυτό με διάφορους τρόπους, πρακτική η οποία το μόνο που μπορεί να κατάφερε είναι να εξοργίσει ακόμα περισσότερο τον Γάλλο.

Μετά απ’ όλα αυτά, έγιναν φιλαράκια λόγω μιας τυχαίας συνάντησης; Αποκλείεται. Στην πραγματικότητα, φυσιολογικό είναι κάτι τέτοιο να μην το επιθυμεί κανένας από τους δύο. Τότε γιατί έγινε; Μόνο ο Ζιντάν ξέρει. Αυτός έχει την πρωτοβουλία, αυτός αναμένεται να «χτυπήσει». Και μέσα στην αλγέρικη σκοτεινιά του μυαλού του έχει μεταμορφωθεί σε Roger «Verbal» Kint -τον πρωταγωνιστή στο «Usual Suspects»: Σταδιακά και μεθοδικά θα τους φλομώσει όλους στο ψέμα, θα τους αποπροσανατολίσει τελείως κι όταν έρθει η ώρα και βρει την κατάλληλη ευκαιρία θα στριμώξει τον Μάρκο σε μια γωνιά και θα ολοκληρώσει αυτό που άφησε στη μέση εκείνο το βράδυ, στο Olympiastadion του Βερολίνου.

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x