Stoiximan Super League

ΑΕΚ-Μπριζ: Με στόχο τη συνέχεια στη βελτίωση η «Ένωση» - Ανεπίσημο ντεμπούτο για Μπρινιόλι

Δυνατό και... μαραθώνιο φιλικό δίνει στο Βέλγιο απέναντι στην Μπριζ η ΑΕΚ το μεσημέρι του Σαββάτου (6/7, 15:00). Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα και το ανεπίσημο ντεμπούτο του Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Το τρίτο της φιλικό δίνει η ΑΕΚ.

Η «Ένωση», η οποία αυτήν την περίοδο πραγματοποιεί στο Μπουργκ-Χάαμσταντ της Ολλανδίας το δεύτερο μέρος του βασικού σταδίου προετοιμασίας της, θα μεταβεί στο Βέλγιο. Εκεί όπου το μεσημέρι του Σαββάτου (6/7) θα αντιμετωπίσει στις 15:00 ώρα Ελλάδος την Κλαμπ Μπριζ στις υπερσύγχρονες εγκαστάσεις του προπονητικού κέντρου των Βέλγων.

Άλλο ένα… μαραθώνιο τεστ για τους «κιτρινόμαυρους», κόντρα σε ακόμα έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο (τον πιο δυνατό, θεωρητικά, μέχρι στιγμής).

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1 HD και ραδιοφωνικά από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ θα υπάρχει live ενημέρωση από το sport-fm.gr.

Η χρονική διάρκεια, λοιπόν, του φιλικού θα είναι 120' (ύστερα από μια μικρή διαφοροποίηση, καθώς αρχικά ήταν προγραμματισμένο για τρία 45λεπτα). Συγκεκριμένα, θα διεξαχθεί σε δύο ημίχρονα των 45 λεπτών και ένα ενδιάμεσο μέρος μισής ώρας, με τα διαλείμματα μεταξύ των ημιχρόνων να είναι 15 λεπτών.

Αντίπαλος της «Ένωσης» η πρωταθλήτρια Βελγίου, η οποία στις 26 Μαΐου πανηγύρισε το 19ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Υπενθυμίζεται, δε, ότι απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στην προημιτελική φάση του Europa Conference League. Στον πάγκο της συνεχίζει ο Νίκι Χάιεν, ο οποίος στο φινάλε της σεζόν ανέλαβε χρέη υπηρεσιακού προπονητή. Φυσικά, πριν από λίγες μέρες μετακόμισε στις τάξεις της και ο «δικός μας» Χρήστος Τζόλης (έναντι 6,5 εκτα. ευρώ)!

Η Μπριζ άρχισε την προετοιμασία της στις 21 Ιουνίου, ενώ οι υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα ξεκινούν στις 20 Ιουλίου. Το περασμένο Σάββατο (29/6), δε, έδωσε το πρώτο της φιλικό και με μια νεανική σύνθεση ήρθε ισόπαλη 1-1 απέναντι στην FC Knokke.

Στο πρώτο της φιλικό η ΑΕΚ υπέστη βαριά ήττα (6-0, 28/6) από την Άλκμααρ. Σ' ένα ματς που η «Ένωση» είχε το «ελαφρυντικό» των πολλών απουσιών και στο οποίο έπαιξε βασικό ρόλο -ως προς και την έκταση του σκορ- η αποτελεσματικότητα των Ολλανδών εν αντιθέσει με τη δική της αναποτελεσματικότητα. Εάν και σε κάθε περίπτωση η απόδοσή της ήταν κακή.

Ωστόσο, στο δεύτερο τεστ κόντρα στην, πιο αδύναμη σαφώς, βέλγικη Μπέρσχοτ, την περασμένη Τετάρτη (3/7), έδειξε σημάδια βελτίωσης, επικρατώντας 3-0.

Στην πρώτη ώρα του... μαραθώνιου φιλικού (διάρκειας τεσσάρων ημιώρων) -όταν δηλαδή αγωνίστηκαν οι παίκτες της πρώτης ομάδας- οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κυρίως θετική εικόνα. Πρέσαραν καλά, πατούσαν περιοχή και έφτιαχναν φάσεις. Είχαν, μάλιστα, ως κορυφαίους, τους σκόρερ Γαλανόπουλο (9') και Ζίνι (15') που, πέρα από τα γκολ τους, ήταν κάτι παραπάνω από θετικοί. Ο πρώτος -που είχε και δοκάρι (21')- πατούσε πολύ περιοχή, ενώ ο δεύτερος δημιούργησε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα με ωραίες ενέργειες. Ωστόσο, παράλληλα, δεν έλλειψαν τα θεματάκια πίσω, με την «Ένωση» να δέχεται φάσεις στην πλάτη της άμυνάς της, έχοντας όμως σε καλή μέρα τον Θεοχάρη.

Στο τρίτο και στο τέταρτο ημίωρο έπαιξαν ουσιαστικά οι παίκτες της ΑΕΚ Β', οι οποίοι είχαν διάθεση, προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, χωρίς όμως να φτιάξουν αρκετές καταστάσεις. Σημαντική εξαίρεση η φάση του 3-0 στο 79', με τον Γκολφίνο να σκοράρει ύστερα από υπέροχη ομαδική ενέργεια. Πάντως, όπως και οι «μεγάλοι», έτσι και εκείνοι έδειξαν βελτίωση σε σχέση με το, σαφώς, πιο δύσκολο φιλικό με την Άλκμααρ.

Σε ό, τι αφορά το σημερινό φιλικό, ο Ματίας Αλμέιδα αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής στους Αλμπέρτο Μπρινιόλι και Νόρντιν Άμραμπατ, οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί από την Τετάρτη (3/7) στην προετοιμασία των «κιτρινόμαυρων», με τον Ιταλό πορτιέρε να πραγματοποιεί έτσι το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον «δικέφαλο». Επίσης, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε φιλικό και ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε.

Από εκεί και πέρα, εκτός μάχης είναι δεδομένα ο Σωτήρης Τσιλούλης, ο οποίος έχει υποστεί διάστρεμμα, ενώ μένει να φανεί η κατάσταση του Πάολο Φερνάντες που έχει χάσει τις δύο τελευταίες προπονήσεις λόγω των ενοχλήσεων που αποκόμισε στο φιλικό με την Μπέρσχοτ. Εκτός και ο Αλέξης Γκολφίνος, ο οποίος επίσης δέχτηκε χτύπημα, στο πόδι, απέναντι στους Βέλγους, όπως φυσικά και οι διεθνείς (Βίντα, Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Τσούμπερ, Πινέδα και Κάλενς, με τους τρεις πρώτους να αναμένονται στην Ολλανδία αύριο, 7/7).

Χθες οι παίκτες του «δικεφάλου» είχαν εντέλει μόνο πρωινή προπόνηση και το απόγευμα πήραν ανάσες, ενόψει και του σημερινού τεστ, έχοντας ανάλυση βίντεο με τον Ματίας Αλμέιδα και τους συνεργάτες του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x