Fight Club - Στα χαρακώματα

ΑΕΚ-ΠΑΟ και ΟΣΦΠ-ΑΡΗΣ: Head to head

Τα ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής που πλησιάζουν τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνουν οι απουσίες. Κάθε μάχη όμως έχει τραυματίες, το θέμα είναι τι κάνει γι’ αυτές ο «στρατηγός» και πόσο επηρεάζονται απ’ αυτές οι υπόλοιποι «στρατιώτες». Με την υπογραφή του Fight Club.

Τα ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής που πλησιάζουν τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνουν οι απουσίες. Κάθε μάχη όμως έχει τραυματίες, το θέμα είναι τι κάνει γι’ αυτές ο «στρατηγός» και πόσο επηρεάζονται απ’ αυτές οι υπόλοιποι «στρατιώτες».

ΑΕΚ-ΠΑΟ

Τερματοφύλακες: Σάχα vs Τζόρβας σημειώσατε «2».

Η αστάθεια του Αργεντινού είναι ίδια κι απαράλλαχτη από τη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα. Κατά καιρούς, άλλωστε, του κόστισε και τη θέση του βασικού. Στον αντίποδα, ο Τζόρβας μάλλον δεν θα διορθώσει τις αδυναμίες του στις εξόδους μεσούντος του πρωταθλήματος (if ever), αλλά τα καλά αντανακλαστικά του και ο ισχυρότερος χαρακτήρας του τού δίνουν πλεονέκτημα.

Άμυνα: Νασούτι (Αργυρίου), Μανωλάς, Δέλλας και Λαγός vs Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλος, σημειώσατε «Χ».

Η αναγκαστική αλλά αποτυχημένη τετράδα του αγώνα με την Αντερλεχτ θα αλλάξει μάλλον κατά το ήμισυ. Οι Μανωλάς-Δέλλας δείχνουν να αλληλοσυμπληρώνονται καλύτερα από το δίδυμο των στόπερ των αντιπάλων, που όμως υπερτερεί στους ακραίους μπακ -οι οποίοι αποδίδουν καλύτερα από τους αντίστοιχους της ΑΕΚ σε άμυνα και επίθεση.

Κέντρο: Ντιόπ, Καφές και Μάκος vs Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Κατσουράνης σημειώσατε «Χ».

Η τριάδα της ΑΕΚ θωρακίζει τα μετόπισθεν και προσφέρει ασφάλεια στους μπροστινούς. Η τριάδα του ΠΑΟ υστερεί στην ανασταλτική σύγκριση (ισορροπία που μπορεί να αλλάξει με την είσοδο των Σιμάο ή Μαρίνου σ’ αυτήν και την μετατόπιση του Καραγκούνη στην επίθεση), αλλά –για όσο αντέξει να τρέχει- είναι περισσότερο δημιουργική.

Επίθεση: Τζιμπούρ, Λυμπερόπουλος (Μπλάνκο) και Μπερνς (Λεονάρντο) vs Γκαρσία, Χριστοδουλόπουλος (Μαρίνος, Καραγκούνης), Σισέ σημειώσατε «1».

Ο «άσος» ισχύει αν καταφέρει να αγωνιστεί ο Λυμπερόπουλος, αλλιώς σημειώσατε «Χ». Αμφότερες οι ομάδες έχουν πετύχει 11 γκολ στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ ωστόσο εμφανίζει μεγαλύτερη ποικιλία επιθετικών επιλογών σε αντίθεση με τον ΠΑΟ, που δυσκολεύεται να σκοράρει αν δεν βρεθούν δίοδοι προς τον Σισέ.

Πάγκος: Χιμένεθ vs Νιόπλιας σημειώσατε «2».

Απ’ όποια πλευρά και να το δεις είναι μόλις το τρίτο ματς του Ισπανού. Υπ’ αυτό το πρίσμα μειονεκτεί σε σχέση με οποιονδήποτε συνάδελφό του.

ΟΣΦΠ-ΑΡΗΣ

Τερματοφύλακες: Πάρντο vs Σηφάκης σημειώσατε «2».

Urko who? Ο Σηφάκης με το ένα χέρι δεμένο στην πλάτη είναι καλύτερος.

Άμυνα: Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μπράβο vs Νέτο (Βανγκέλι), Γκιάρο, Λαζαρίδης και Μίσελ σημειώσατε «1».

Παρότι ο Μέλμπεργκ κάνει μέχρι στιγμής μέτρια –για τα στάνταρντς του- χρονιά η ομοιογένεια που έχει αποκτήσει η συγκεκριμένη τετράδα από πέρυσι υπερτερεί κατά κράτος αυτής των αντιπάλων, από την οποία φέτος ξεχωρίζει για τη σταθερότητά του μόνο ο Λαζαρίδης.

Κέντρο: Ντουντού, Ιμπαγάσα, Ριέρα, Ρόμενταλ (Φετφατζίδης) vs Χαβίτο, Κάλβο, Ναφτί (Φατί) και Τόχα (Μενδρινός) σημειώσατε «1».

Ελαφρώς καλύτερος ανασταλτικά ο Άρης, αλλά πολύ πιο ποιοτικός ο Ολυμπιακός. Ο γηπεδούχος έχει ουσιαστικά να προσέχει μόνο τον Χαβίτο (μια που ο Κάλβο περνάει παρατεταμένο ντεφορμάρισμα), ενώ ο φιλοξενούμενος γνωρίζει ότι καθένας από τους αντιπάλους μπορεί με προσωπική ενέργεια να φτάσει μέχρι το γκολ.

Επίθεση: Φουστέρ και Μιραλάς vs Κόκε και Ρουίς σημειώσατε «1».

Οι επιθετικοί του Ολυμπιακού δεν ευνοούνται «κατά μόνας», μια που δεν είναι δα και bomber όπως οι αντίπαλοί τους, ωστόσο θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες λόγω του τρόπου παιχνιδιού της ομάδας. Από την άλλη ο Κόκε έχει να σκοράρει από τον Απρίλιο ενώ ο «εκτελεστής» Ρουίς δύσκολα θα ξεφύγει από τη μέγγενη των Μέλμπεργκ-Παπαδόπουλου.

Πάγκος: Βαλβέρδε vs Κούπερ σημειώσατε «Χ».

Και οι δύο είναι πολύ σταθεροί και πείσμονες ως προς τη διάταξη και το αγωνιστικό πλάνο των ομάδων τους. Πλεονέκτημα στον Ισπανό λόγω καλύτερων παικτών και περισσότερων λύσεων από τον πάγκο, αντίβαρο για τον Αργεντινό η πολυετής πείρα που τον κάνει να «διαβάζει» καλύτερα το παιχνίδι στη διάρκειά του.

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x