Γενικά

Μπράβο και κρίμα!

Η Εθνική Γυναικών έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό, καθώς ηττήθηκε από τη Λευκορωσία με 74-70 στο ματς που θα έκρινε την πρόκριση στους «8», και αποχαιρέτησε το Μουντομπάσκετ της Τσεχίας με ψηλά το κεφάλι. Πολλά μπράβο στα κορίτσια του Κώστα Μίσσα, που στην παρθενική τους συμμετοχή στον μεγάλο θεσμό κατάφεραν όχι μόνο να πάρουν την πρώτη τους νίκη και να προκριθούν στη Β’ φάση των ομίλων, αλλά διεκδίκησαν και επί ίσοις όροις την είσοδο στην οκτάδα.

Η Εθνική Γυναικών έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό, καθώς ηττήθηκε από τη Λευκορωσία με 74-70 στο ματς που θα έκρινε την πρόκριση στους «8», και αποχαιρέτησε το Μουντομπάσκετ της Τσεχίας με ψηλά το κεφάλι. Πολλά μπράβο στα κορίτσια του Κώστα Μίσσα, που στην παρθενική τους συμμετοχή στον μεγάλο θεσμό κατάφεραν όχι μόνο να πάρουν την πρώτη τους νίκη και να προκριθούν στη Β’ φάση των ομίλων, αλλά διεκδίκησαν και επί ίσοις όροις την είσοδο στην οκτάδα. Τα ψηλά κορμιά και η … εκνευριστική ευστοχία από το τρίποντο, τα «κλειδιά» της νίκης για τη Λευκορωσία. Πολλά παράπονα για τη διαιτησία από τις Ελληνίδες.

Το ματς

Τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα μπήκαν νωχελικά στην αναμέτρηση κόντρα στη Λευκορωσία, δίνοντας το δικαίωμα στις αντιπάλους να πάρουν προβάδισμα 4 πόντων (10-6) με λέι απ της Τραφιμάβα, λίγο πριν φτάσουμε στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Η διαφορά υπέρ της Λευκορωσίας έφτασε μέχρι και τους 7 πόντους (18-11), 1’29’’ πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, με την Ελλάδα να παρουσιάζει σαφέστατο πρόβλημα στα ριμπάουντ. Ένα 7-2 ωστόσο στα τελευταία δευτερόλεπτα του δεκαλέπτου, με 5 πόντους της Καλέντζου και άλλους 2 της Παπαμιχαήλ, «ψαλίδισαν» τη διαφορά, διαμορφώνοντας το σκορ στο 18-20.

Και αν στο ξεκίνημα του παιχνιδιού η Ελλάδα εμφανίστηκε εκτός ρυθμού, στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν απλά τραγική. Και αυτό γιατί το καλάθι της Καλτσίδου, που έδωσε προβάδισμα στα κορίτσια μας με 21-20, ακολούθησε επιμέρους σκορ 16-2 για τη Λευκορωσία, που πήγε το ματς στο 36-23, 4’24’’ πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Η περιφερειακή μας άμυνα δεν ήταν η ενδεδειγμένη, με τις Λευκορωσίδες να σουτάρουν με ποσοστό 60% (6/10), έξω από τα 6.25, αποκτώντας διαφορά ασφαλείας. Σαν βγαλμένο από επανάληψη του πρώτου δεκαλέπτου εξελίχθηκε και το δεύτερο, αφού στο φινάλε του η Εθνική μας ξύπνησε. Μαζί της και οι Καλτσίδου και Μάλτση, οι οποίες με 7 και 5 πόντους αντίστοιχα σε αυτό το διάστημα, βοήθησαν την Ελλάδα να τρέξει ένα επιμέρους 15-4, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 38-40 για τη Λευκορωσία.

Το τρίποντο της Εβίνας Μάλτση, με την επανέναρξη του αγώνα, έδωσε στην Εθνική μας προβάδισμα ενός πόντου (41-40), η ρέντα όμως της Βεραμεγιένκα έξω από τη γραμμή του τριπόντου και η έφεση της Λεουτσάνκα στο σκοράρισμα, άφησαν και πάλι τις Ελληνίδες αρκετά πίσω (52-44), 3’22’’ για τη λήξη της τρίτης περιόδου. Το 54-49, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο υπέρ της Λευκορωσίας, έδινε ελαφρύ προβάδισμα στη χώρα του ανατολικού μπλοκ, άφηνε ωστόσο στις Ελληνίδες δικαίωμα να ελπίζουν.

Τα τελευταία δέκα αγωνιστικά λεπτά θα έκριναν πια ομάδα θα έπαιρνε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ της Τσεχίας. Η Ελλάδα δεν κατάφερε να πάρει σε κάποια στιγμή την πρωτοπορία, ενώ δύο άστοχες επιθέσεις της Παπαμιχαήλ σε κρίσιμα σημεία, έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της αντιπάλου ομάδας. Το τελικό 74-70 βρήκε τη Λευκορωσία να πανηγυρίζει και την Ελλάδα να ανανεώνει το ραντεβού της για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση. Στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-12, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μία εκ των Ρωσίας, Ισπανίας θα αντιμετωπίσει η Λεουτσάνκα και οι συμπαίκτριές της, στον προημιτελικό.


Τα δεκάλεπτα: 18-20, 38-40, 49-54, 70-74

Ελλάδα: Καλέντζου 12, Δημητράκου 2, Χατζηνικολάου 1, Καλτσίδου 29, Μάλτση 17, Παπαμιχαήλ 5, Λίμουρα, Σωτηρίου 2, Μητροπούλου 2

Λευκορωσία: Ντουρέικα 3, Ανουφριένκα , Βεραμεγιένκα 13, Λεουτσάνκα 24, Μαρτσάνκα 6, Τρόινα 12, Τραφιμάβα 10, Κρες 6

Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x