Γιώργος Χελάκης

Ο «Μέγας» Αλέξανδρος και ο «οπλαρχηγός» Τζαβέλλας

Κι όμως στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος εμφανίστηκε με το γνωστό σκυθρωπό του ύφος και μάλλον κάπως μελαγχολικός. Οι αναγκαστικές αλλαγές του Σαλπιγγίδη και του Καραγκούνη του είχαν ανατρέψει τα σχέδια. Άλλα πράγματα είχε στο μυαλό του προκειμένου να χτυπήσει το ματς και να πάρει τη νίκη.

Κι όμως στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος εμφανίστηκε με το γνωστό σκυθρωπό του ύφος και μάλλον κάπως μελαγχολικός. Οι αναγκαστικές αλλαγές του Σαλπιγγίδη και του Καραγκούνη του είχαν ανατρέψει τα σχέδια.

Άλλα πράγματα είχε στο μυαλό του προκειμένου να χτυπήσει το ματς και να πάρει τη νίκη.

Δυστυχώς ο Σωτήρης Νίνης που αντικατέστησε τον Καραγκούνη δεν μπόρεσε ούτε να κρατήσει τη μπάλα, ούτε να βγάλει την Εθνική σε γρήγορη αντεπίθεση. Έτσι στα τελευταία λεπτά η Κροατία που έπαιζε με οκτώ επιθετικούς προβλημάτισε την Εθνική μας και δημιούργησε καταστάσεις στην περιοχή του Μιχάλη Σηφάκη.

Γιατί σε όλο τον πρώτο ημίχρονο και μέχρι το 70’ οι προικισμένοι και πολυδιαφημισμένοι επιθετικοί του Σλάβεν Μπίλιτς δεν είχαν επισκεφθεί τη μεγάλη περιοχή του Έλληνα τερματοφύλακα. Όσες φορές κατάφερναν να φτάσουν κάπου εκεί κοντά έπεφταν πάνω στους εξαιρετικούς Παπασταθόπουλο και Παπαδόπουλο και έχαναν τη μπάλα και τον προσανατολισμό τους.

Ανασταλτικά η Εθνική μας ομάδα έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Από εκείνα που δεν προδίδουν πανικό, δεν φανερώνουν αγωνιστική κατωτερότητα, αλλά δείχνουν σχέδιο και προσανατολισμό ως αποτέλεσμα συγκεκριμένης τακτικής που έχει επιλέξει ο προπονητής και εφαρμόζουν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο.

Σε σύστημα 4-2-3-1 και τον Αλέξανδρο Τζιόλη να συνεχίζει εμφανίσεις όπως αυτές που έκανε στα τελικά του Μουντιάλ η Εθνική ομάδα, όχι μόνο σταματούσε έγκαιρα τους Κροάτες, αλλά και τους καρδιοχτυπούσε με τις επελάσεις του Τοροσίδη και του Σαμαρά από τα πλάγια.

Οργάνωση του παιχνιδιού μέχρι και τη λεπτομέρεια μαρτυρά το γεγονός ότι όλα τα βολέ του Μιχάλη Σηφάκη σημάδευαν το κεφάλι του Γιώργου Σαμαρά.

Βαθμός αυτός μας φέρνει και πάλι στο προσκήνιο του ομίλου. Δίνει τα περιθώρια στον Σάντος να δουλέψει για να σχεδιάσει την ομάδα σε όλες τις λεπτομέρειες και η αλήθεια είναι ότι τώρα έχει ένα επιπλέον όπλο στη διάθεσή του.

Η εμφάνιση του Γιώργου Τζαβέλα ήταν συγκλονιστική για πρωτοεμφανιζόμενο και μάλιστα στο καμίνι του Μάξιμιρ.

Η ποιότητα των Κροατών σκόνταψε πάνω στο σχεδιασμένο παιχνίδι της Εθνικής και σε δύο σέντερ μπακ τα οποία κλείνουν το πρόβλημα στην άμυνα της ομάδας σχεδόν σε βάθος δεκαετίας.

Ο ρόμβος του Μπίλιτς έπαθε πάνω –κάτω όσα και ο ρόμβος του Σάντος στο παιχνίδι μ ε την Γεωργία. Μια –δυο σωστές επιλογές στις τελικές πάσες των αντεπιθέσεων ίσως μας έδιναν και τη νίκη. Αυτό είχε στο μυαλό του ο Φερνάντο Σάντος.

Αλλά ας μην είμαστε υπερβολικοί. Ο βαθμός επαναφέρει την ισορροπία στον όμιλο και με δύο νίκες στο γήπεδο μα τον επόμενο μήνα ίσως βρεθούμε και πάλι στη θέση του οδηγού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x