Γιώργος Χελάκης

Την καλύτερη μεταγραφή ίσως, την έκανε ο Νιόπλιας

Ομάδα που θεωρητικά αλλά και πρακτικά έχει τη δυνατότητα να παίξει πλήρης με τον Σεϊταρίδη και Καραγκούνη στον πάγκο, δικαιωματικά θεωρείται φαβορί για το πρωτάθλημα. Μιλάμε βέβαια για τον βελτιωμένο Σεϊταρίδη που έδωσε δείγματα γραφής στο τελευταίο φιλικό με την Τζένοα.

Ομάδα που θεωρητικά αλλά και πρακτικά έχει τη δυνατότητα να παίξει πλήρης με τον Σεϊταρίδη και Καραγκούνη στον πάγκο, δικαιωματικά θεωρείται φαβορί για το πρωτάθλημα. Μιλάμε βέβαια για τον βελτιωμένο Σεϊταρίδη που έδωσε δείγματα γραφής στο τελευταίο φιλικό με την Τζένοα.

Του Γιώργου Χελάκη

Ο μεταγραφικός πληθωρισμός του Ολυμπιακού ίσως και σε συνδυασμό με την δυστοκία των πράσινων να βρουν έναν αναπληρωματικό επιθετικό, δημιούργησαν εντυπώσεις που μάλλον μας απομακρύνουν από την πραγματικότητα.

Στην ουσία δύο είναι τα προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν στον φετινό Παναθηναϊκό. Το πρώτο αφορά την για διάφορους λόγους μακρόχρονη απουσία του Σισέ. Το ζήτημα δεν τίθεται με όρους ενός ακόμα αναπληρωματικού. Τι θα άλλαζε δηλαδή αν αντί του Πετρόπουλου έπαιζε ο Νέμεθ; Το ζήτημα αφορά την προσαρμογή της επιθετικής ανάπτυξης του Παναθηναϊκού πάνω στο τρόπο παιχνιδιού του Γάλλου σκόρερ.

Αυτή η ενός είδους μονομέρεια που πέρυσι έδωσε ένα πρωτάθλημα αλλά ο πρόωρος τραυματισμός του Σισέ τη βγάζει σαν πρόβλημα, φέτος. Ο Νιόπλιας έχει τις τεχνικές δυνατότητες να δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά η δύναμη της συνήθειας πολλές φορές μετατρέπεται σε δύναμη αδράνειας.

Αν από το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν απουσίαζε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τότε ίσως ούτε πρόβλημα θα υπήρχε ούτε συζήτηση θα γινόταν…

Το δεύτερο πρόβλημα αφορά τη λειτουργία της αμυντικής γραμμής. Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε κανέναν από τους κεντρικούς αμυντικούς του και πρόσθεσε σ’ αυτούς τον πολύπειρο Μπουμσόνγκ.

Ανεξάρτητα από την αξία ή το φορμάρισμά του, γεγονός είναι ότι ο παίκτης αυτός δεν έχει τα χαρακτηριστικά του Μπορντόν, του Κρις ή του Γκαλάς. Δεν κουμαντάρει την άμυνα, δεν βγάζει την ομάδα στην επίθεση, δεν έχει τον χαρακτήρα ηγέτη.

Όπου κι αν έπαιξε η δουλειά του ήταν να μαρκάρει τον πιο προωθημένο αντίπαλο. Για την υπόλοιπη δουλειά πάντα βρισκόταν πλάι του κάποιος άλλος. Κι ο Παναθηναϊκός υποτίθεται ότι έψαχνε παίκτη για την υπόλοιπη δουλειά… Κι εδώ όμως ο Νιόπλιας έχει λύσεις.

Η επιμονή του να μεταμορφώσει τον Μαρίνο σε έναν ικανό αμυντικό χαφ του δίνει τη δυνατότητα εφόσον οι περιστάσεις το απαιτήσουν να φέρει προς τα πίσω του τον Κώστα Κατσουράνη.

Τα «τρεξίματα» του Μαρίνου θα συμπληρώσουν την εμπειρία του Ζιλμπέρτο Σίλβα και θα… απελευθερώσουν τον Κατσουράνη. Με σεβασμό στα ποδοσφαιρικά χιλιόμετρα που έχουν γράψει στα κοντέρ τους, ο Γκοβού και ο Μπουμσόνγκ ίσως η καλύτερη φετινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού αποδειχθεί ο Στέργιος Μαρίνος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x