Γιώργος Χελάκης

Έτσι θα φέρει πάλι τον κόσμο στο γήπεδο

Συμπέρασμα πρώτο. Ο χθεσινός Ολυμπιακός θα είχε στείλει αδιάβαστη τη Μακάμπι. Ηταν θέμα πάθους και διάθεσης τελικά, τα οποία υπήρξαν σε μεγάλη δόση χθες το βράδυ, έλειψαν ωστόσο χαρακτηριστικά και στα δύο παιχνίδια με τους Ισραηλινούς.

Συμπέρασμα πρώτο. Ο χθεσινός Ολυμπιακός θα είχε στείλει αδιάβαστη τη Μακάμπι. Ηταν θέμα πάθους και διάθεσης τελικά, τα οποία υπήρξαν σε μεγάλη δόση χθες το βράδυ, έλειψαν ωστόσο χαρακτηριστικά και στα δύο παιχνίδια με τους Ισραηλινούς.

Του Γιώργου Χελάκη

Μη γελαστεί κανείς. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ούτε πιο έτοιμη ούτε καλύτερη ομάδα από τη Ρόμα. Ομως η διάθεση των παικτών του να παίξουν και να δείξουν πράγματα στον προπονητή τους ήταν εμφανής. Είδαμε έναν κεφάτο Ολυμπιακό, ο οποίος παροτρυνόμενος από τον κόσμο του που ζητούσε τα γκολ και τη νίκη έπαιξε επιθετικά.

Με βάση τα όσα είδε χθες βράδυ ο Βαλβέρδε, δεν είναι να φεύγει κανείς. Ολοι τους από τον νεαρό Ποτουρίδη μέχρι τον Ντιόγο ήθελαν να δείξουν ότι μπορούν να μείνουν και να προσφέρουν. Το αυτό ισχύει και για τον Εντσο Μαρέσκα. Επαιξε για ένα ημίχρονο πιο μπροστά από τον Ντουντού και πάλεψε με πάθος, βγαίνοντας κρυφό φορ στην αντίπαλη περιοχή. Αν είναι να κρίνουμε μόνο από το ακριβό συμβόλαιο που έχει, τότε γίνεται κατανοητή η μουρμούρα. Να βγαίνει όμως περιττός ένας παίκτης αυτής της ποιότητας είναι αδικία.

Η άμυνα των «ερυθρολεύκων» θέλει βελτίωση. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι Ρωμαίοι την άνοιγαν σαν τριαντάφυλλο, άσχετα που δεν τα κατάφερναν επειδή έβρισκαν τα δοκάρια και αστοχούσαν στο «τσακ».

Παρακολουθώντας το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, έχω λόγους να πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος συμμετοχής στον Γιάννη Παπαδόπουλο. Οχι γιατί ξύπνησε «κάπως» ο Φερνάντο Σάντος και τον φώναξε στην Εθνική Ανδρών, αλλά γιατί το παιδί αυτό μεγάλωσε και πρέπει άμεσα να αποδειχθεί αν έγινε άντρας που μπορεί να κοιτάζει στα μάτια τον Μαρέσκα, τον Ντουντού και όποιον άλλον έρθει ως αμυντικό χαφ.

Για τον Ριέρα αρκούσε η διάθεση. Ηθελε να παίξει και να ευχαριστήσει τον κόσμο που τον επευφημούσε συνεχώς. Μετράει δηλαδή η διάθεση. Για όλα τα άλλα θα πρέπει να περιμένουμε... Πάμε παρακάτω. Ο Βαλβέρδε θα πρέπει να κατάλαβε ότι ο Ραούλ Μπράβο έχει φιλοδοξίες και τα ουσιαστικά προσόντα για να τις υλοποιήσει. Δηλαδή αστείρευτες δυνάμεις και διάθεση για μπάλα. Τον Φετφατζίδη δεν τον ήξερε ο Βάσκος. Τώρα θα έμαθε πως αυτός ο μικρός «Ιμπαγάσα», πέραν του ότι ήδη λατρεύεται από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, ξέρει μπάλα με το καντάρι. Κι αφού είναι «μυρμήγκι», δική του δουλειά είναι να τον κάνει κανονικό «Ιμπαγάσα». Γιατί ο κανονικός στο πρώτο ημίχρονο ήταν σε μεγάλα κέφια. Μοίρασε, προσποιήθηκε, σκόραρε. Με λίγα λόγια πήρε πάνω του το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Λίγα λόγια για τον Μπαπτίστα. Ο κόσμος έκανε ό,τι μπορούσε για να του δείξει πόσο τον θέλει στον Ολυμπιακό. Αυτός μέσα στο γήπεδο τι έκανε; Λίγα πράγματα και βέβαια όχι σε θέση σέντερ φορ. Μην το κουράζουμε. Εφόσον ο Βαλβέρδε θέλει κανονικό σέντερ φορ, ας ψάξει για κανέναν άλλον. Που πιθανόν να είναι καλύτερος και φθηνότερος.

Η χορταστική νίκη των «ερυθρολεύκων» επί της Ρόμα ας μη λειτουργήσει ως στάχτη στα μάτια. Η ομάδα θέλει πολλά μαζέματα και μεταγραφές. Ενα «βαρβάτο» αμυντικό χαφ που θα καλύπτει τις προωθήσεις του Ντουντού και του Μαρέσκα. Ενα σέντερ φορ που θα βρίσκεται μέσα στην αντίπαλη περιοχή και θα κάνει ό,τι και ο Μήτρογλου στη σέντρα του Ζαϊρί. Για όλες τις άλλες θέσεις υπάρχουν λύσεις ώστε ο Ολυμπιακός να είναι πλήρης και ποιοτικός.

Η «πεντάρα» ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή για τον Ολυμπιακό. Εκεί που όλοι είχαν πλημμυρίσει απογοήτευση. Εκεί που ο Παναθηναϊκός είχε «διώξει» 20.000 εισιτήρια διαρκείας και ο Ολυμπιακός μόλις 13.000.

Τα μεγάλα αμυντικά κενά που απλώς δεν εκμεταλλεύτηκαν οι Ρωμαίοι μπορούν να καλυφθούν όταν επιστρέψει ο Μέλμπεργκ και ενεργοποιηθεί ο Τοροσίδης. Το 5-1 είναι μαγική εικόνα. Ο Βαλβέρδε το δήλωσε καθαρά αμέσως μετά το ματς. Και αντί ο αθεόφοβος να δηλώσει ανήσυχος για τα αμυντικά κενά, δήλωσε ότι «πρέπει να γίνουμε πιο γρήγοροι και πιο επιθετικοί». Αυτό δείχνει πως περνάμε πάλι στην εποχή ενός θεαματικού Ολυμπιακού. ?ραία θα είναι...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x