Γιώργος Χελάκης

Ο Λεβ «κατέβασε» άλλη Γερμανία!

Πέρασε αυτός που έπαιξε για να νικήσει και όχι αυτός που φρόντισε να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου του. Ο Γιόακιμ Λεβ πλήρωσε τη συντηρητική επιλογή του και μαζί πλήρωσαν όσοι θαύμασαν την ωραία μπάλα που μέχρι τώρα έπαιξαν οι Γερμανοί.

Πέρασε αυτός που έπαιξε για να νικήσει και όχι αυτός που φρόντισε να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου του.

Ο Γιόακιμ Λεβ πλήρωσε τη συντηρητική επιλογή του και μαζί πλήρωσαν όσοι θαύμασαν την ωραία μπάλα που μέχρι τώρα έπαιξαν οι Γερμανοί.

Η ολική μεταμόρφωσή τους σε μια μειονεκτική ομάδα, τους έστειλε δίκαια στο μικρό τελικό απέναντι στους Ουρουγουανούς.

Δεν ταίριαζε στη Γερμανία το παιχνίδι που επέλεξε να παίξει. Υπερεκτίμησε τους προικισμένους Ισπανούς και πληρώθηκε με το νόμισμα που της άξιζε. Δεν της ταιριάζουν δάκρυα, γιατί σε όλο το ματς πήγαινε γυρεύοντας.

Οι Ισπανοί του Ντελ Μπόσκε δεν άλλαξαν ούτε κατά κεραία το παιχνίδι τους. Ίσα-ίσα, με τον φορμαρισμένο Πέδρο στη θέση του Τόρες, έδειξαν από την αρχή ότι δεν φοβούνται. Ότι πιστεύουν στην ανωτερότητα της ομάδας τους. Μάταια προσπάθησε ο συγκινητικός Σβαϊνστάιγκερ να τους σταματήσει στη μεσαία γραμμή.

Ο μικρόσωμος Τσάβι «όργωσε» το γήπεδο κι έψαχνε συνέχεια την τρύπα στην κλειστή γερμανική άμυνα. Για να έρθει με φόρα, πείσμα και τσαμπουκά ο μέγας Πουγιόλ και να εκτελέσει τον Νόιερ. Μπράβο στους Ισπανούς, γιατί έπαιξαν αυτό που πάντα παίζουν. Ο Λεβ ζούσε με τα φαντάσματα του EURO 2008 και φοβήθηκε το θηρίο.

Όσοι πίστεψαν τα «πάντσερ», αναθεώρησαν μετά το ματς τις απόψεις τους. Ναι, το συγκρότημα του Λεβ είναι νεανικό κι έχει μέλλον μπροστά του. Όμως, επί του παρόντος, η Ισπανία είναι η κυρίαρχη. Την Κυριακή έχουμε τελικό με δύο ομάδες που δεν έχουν πάρει ποτέ παγκόσμιο τίτλο. Έχει κι αυτό τη γοητεία του…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x