Γιώργος Χελάκης

Ποιός θυμάται τον Βασίλη Πλιάτσικα;

Η… ελπίδα που είχαμε να χάσει το ματς του Σαββάτου κάποιος από τους Παρκ της Νότιας Κορέας αποδείχθηκε μάταιη. Θα περιοριστούμε στην απώλεια του κεντρικού αμυντικού Γιόνγκ Χιούνγκ Τσο. Κάτι είναι κι αυτή.

Η… ελπίδα που είχαμε να χάσει το ματς του Σαββάτου κάποιος από τους Παρκ της Νότιας Κορέας αποδείχθηκε μάταιη. Θα περιοριστούμε στην απώλεια του κεντρικού αμυντικού, Γιόνγκ Χιούνγκ Τσο. Κάτι είναι κι αυτή.

Πρόκειται για βασικό παίκτη και από τους στυλοβάτες της άμυνας. Κάτι σαν τον Μόρα, δηλαδή. Μπορεί και κάτι παραπάνω. Όποιος κι αν τον αντικαταστήσει δεν θα βελτιώσει τις αντιδράσεις της Νοτιοκορεάτικης άμυνας στο ψηλό παιχνίδι.

Αλλά, για σταθείτε! Από που κι ως που σημαίνει ότι σέντερ μπακ που απλά είναι μόλις πάνω από το 1.80 υστερούν στις εναέριες μονομαχίες. Αν ήταν έτσι, ο Φάμπιο Καναβάρο στις ημέρες μας, και ο μακαρίτης ο Γιάννης Κυράστας, δυο δεκαετίες πίσω, δεν θα έκαναν καριέρα.

Όσοι νομίζουν ότι αρκεί η μπάλα να κυκλοφορεί στον αέρα για να πάθουν ζημιά οι αντίπαλοι το Σάββατο, κάνουν μεγάλο λάθος. Η Εθνική για να φτάσει μέσα στη μεγάλη περιοχή των Νοτιοκορεατών θα πρέπει να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να «βγάλει» επιθέσεις από τα πλάγια.

Το μεγαλύτερο βάρος αναλογεί στον Γιούρκα Σεϊταρίδη και τον Βασίλη Τοροσίδη. Τους –κατά πάσα πιθανότητα- ακραίους μπακ της Εθνικής. Όπως λέει και μια μεγάλη μορφή των πάγκων, ο Γιάτσεκ Γκμοχ, σε σύστημα με τρεις σέντερ μπακ, η επιθετική ανάπτυξη εξαρτάται από τους ακραίους μπακ.

Κι από το πόσο θα «κρατήσουν», τρέχοντας μόνοι στο κέντρο, οι δύο κλασικοί χαφ που αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο Ρεχάγκελ.
Θυμίζουμε ότι το σύστημα αυτό, έφερε την πρόκριση μέσα στην Ουκρανία. Τότε οι ακραίοι μπακ, ήταν ο Νίκος Σπυρόπουλος και ο Βασίλης Πλιάτσικας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x