Γιώργος Χελάκης

Χωρίς Ντουντού έγινε (πάλι) μέτριος

Το ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ έχει λιγότερες πιθανότητες να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από όσες θα έχει ο Ολυμπιακός. Ξέρω επίσης ότι ο πλήρης φετινός Ολυμπιακός είναι θεωρητικά καλύτερη ομάδα από τον "Δικέφαλο του Βορρά". Όμως, άλλο πράγμα η θεωρία και άλλο η πράξη.

Το ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ έχει λιγότερες πιθανότητες να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από όσες θα έχει ο Ολυμπιακός. Ξέρω επίσης ότι ο πλήρης φετινός Ολυμπιακός είναι θεωρητικά καλύτερη ομάδα από τον Δικέφαλο του Βορρά. Όμως, άλλο πράγμα η θεωρία και άλλο η πράξη.

Στην πράξη ο Ολυμπιακός παίζει σχεδόν πάντα με πολλές ελλείψεις και είναι μια μέτρια ομάδα. Λοιπόν, αυτή τη μέτρια ομάδα δίκαια τη νίκησε ο ΠΑΟΚ και της αφαίρεσε τον τίτλο του φαβορί.

Για τους «ερυθρόλευκους» αποδείχτηκε καθοριστικό το λάθος του Νικοπολίδη. Γενικά φέτος το κάθε λάθος του διεθνούς πορτιέρο στοιχίζει. Ισχύει δηλαδή στο ακέραιο η παρατήρηση του Κώστα Νικολακόπουλου στο ραδιόφωνο πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να απαντήσει όταν δεχθεί πρώτος γκολ.

Συνέβη στην Τούμπα, παρά το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες μετά το γκολ και πίεσαν τον αντίπαλο στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία μπόρεσε να κοντρολάρει τον ρυθμό και να βγει μπροστά σε φαρμακερές αντεπιθέσεις. Το… τετράγωνο Γκαρσία, Μουσλίμοβιτς, Βιεϊρίνια, Φιλομένο κυριάρχησε στο γήπεδο. Ειδικά ο τελευταίος κάλυψε το κενό του Ίβιτς και βοήθησε ουσιαστικά κρατώντας την μπάλα και απειλώντας τον Νικοπολίδη.

Τα στοιχεία λένε ότι ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που συνεχίζει αήττητη στα πλέι οφ και δεν έχει δεχτεί γκολ. Κατά συνέπεια, έχει ψυχολογικό πλεονέκτημα πέραν του αγωνιστικού. Στο Καραϊσκάκη, που δεν τον τρομάζει πια, θα κατέβει με τον αέρα του φαβορί.

Αν συναντήσει εκεί έναν τόσο ευάλωτο αμυντικά Ολυμπιακό, θα έχει ευκαιρίες να σκοράρει. Ο Μπάντοβιτς έχει λιγοστό χρόνο μπροστά του να ανορθώσει (πάλι) το ηθικό των παικτών του και να σκεφτεί πως αν είχε τον Ντουντού στην Τούμπα, θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Μόνο αυτός μπορεί να γνωρίζει γιατί στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της διαδικασίας επέλεξε να πάει χωρίς τον πιο ποιοτικό παίκτη του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x