Γιώργος Χελάκης

Ο ΠΑΟ πήρε τον τίτλο, αλλά πρέπει να…

Όσοι εξακολουθούν να βλέπουν τις δύο ήττες στα ντέρμπι με τον «αιώνιο», κινδυνεύουν να χάσουν το δάσος βλέποντας μόνο το δέντρο.

Όσοι εξακολουθούν να βλέπουν τις δύο ήττες στα ντέρμπι με τον «αιώνιο», κινδυνεύουν να χάσουν το δάσος βλέποντας μόνο το δέντρο.

Ο Παναθηναϊκός φτάνει με άνεση στην κατάκτηση του τίτλου και βλέπει μπροστά του το νταμπλ. Οι επενδύσεις που έκανε το τελευταίο καλοκαίρι έπιασαν τόπο και τον έφεραν στην κορυφή. Ταυτόχρονα δείχνουν καθαρά το δρόμο για το καλοκαίρι που έρχεται. Νέες επενδύσεις, που θα τον ισχυροποιήσουν και θα τον κρατήσουν στην κορυφή, δίνοντάς του ταυτόχρονα τη δυνατότητα να διακριθεί και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως ήρθαν τα πράγματα, στον Παναθηναϊκό πρέπει να σκεφτούν το μέλλον της ομάδας αντί να πνιγούν σε ατέρμονες διαδικασίες για διοικητικές διευθετήσεις, που αφαιρούν χρόνο και ενεργητικότητα. Ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει αν στην ΠΑΕ λειτουργήσει εφησυχαστικά η διαφαινόμενη οικονομική δυσχέρεια όλων, χωρίς εξαίρεση, των εν δυνάμει ανταγωνιστών του.

Ο Νίκος Νιόπλιας και ο Κώστας Αντωνίου ξέρουν πράγματα που οι υπόλοιποι στην ΠΑΕ ίσως θέλουν περισσότερο χρόνο να συνειδητοποιήσουν.

•Ο Σαλπιγγίδης έχει πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει την Παιανία.

•Ο Ζιλμπέρτο την επόμενη αγωνιστική χρονιά θα βαδίζει στα τριάντα τέσσερα.

•Ο Γιώργος Καραγκούνης, ο «καταπονημένος» αρχηγός, θα βαδίζει τα τριάντα τρία.

•Ο Σωτήρης Νίνης θα φέρνει στην ΠΑΕ δελεαστικές προτάσεις για τη μεταγραφή του.

•Η τρύπα στο κέντρο της άμυνας θα ζητεί άμεσο κλείσιμο.

Όλα αυτά επιβάλλουν σχεδιασμό για την αντιμετώπισή τους. Η προικοδότηση με περίπου είκοσι εκατ. ευρώ από την εξασφαλισμένη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, φέρνει τον Παναθηναϊκό σε θέση απόλυτης ισχύος. Σε πρώτη φάση μόνο ενδοοικογενειακές διαμάχες κουβαλούν τον κίνδυνο να τον καθυστερήσουν, να τον βγάλουν εκτός πορείας.

Η τακτοποίηση το ταχύτερο δυνατό κάθε διοικητικής εκκρεμότητας, θα επιτρέψει στην ΠΑΕ, αμέσως μετά τον τελικό Κυπέλλου με τον Αρη, να υλοποιήσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό και να επισπεύσει τις διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου γηπέδου.

Ο Παναθηναϊκός έχει όλες τις προϋποθέσεις με το μέρος του προκειμένου να εδραιώσει την κυριαρχία του στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, ο κίνδυνος μπορεί να προέλθει από δικά του λάθη και παραλείψεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x