Γιώργος Χελάκης

Εκεί που σταματά ο Σισέ, συνεχίζει ο «Ντάρμπι»...

Για να τα βάλουμε κάτω: Ο σούπερ σκόρερ Σισέ μένει άσφαιρος στα ντέρμπι με τον «αιώνιο». Ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκει άλλη λύση στο σκοράρισμα. Ο Ολυμπιακός βάζει γκολ και νικά στα ντέρμπι.

Για να τα βάλουμε κάτω: Ο σούπερ σκόρερ Σισέ μένει άσφαιρος στα ντέρμπι με τον «αιώνιο». Ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκει άλλη λύση στο σκοράρισμα. Ο Ολυμπιακός βάζει γκολ και νικά στα ντέρμπι.

Τα γκολ πετυχαίνουν οι δύο φορ του. Ο Μήτρογλου στο «Καραϊσκάκη» και ο Ντάρμπισαϊρ στο ΟΑΚΑ. Ο Σισέ είναι μεγάλος και καταξιωμένος φορ. Ο Μήτρογλου και ο Νταρμπισάιρ φέτος ξεκίνησαν πίσω από τον Ντιόγκο και προσπαθούν να καθιερωθούν ανταγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλο. Το γκολ του Νταμπισάιρ δείχνει ότι ο νεαρός Άγγλος έχει μέλλον μπροστά του. Μπορεί να μην κάνει καριέρα ανάλογη του Σισέ, αλλά ήδη στον Ολυμπιακό αισθάνονται ευτυχείς που τον έχουν στο δυναμικό τους.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Κώστα Μήτρογλου. Το γκολ του Άγγλου έδωσε στη μάχη του ντέρμπι την εξέλιξη που είχε η μάχη του Δαυίδ με τον Γολιάθ. Ακόμα και αν συμφωνούμε πως δεν υπήρχε Γολιάθ στο γήπεδο υπήρχε σίγουρα Δαυίδ. Έτσι έμοιαζαν οι «ερυθρόλευκοι» λόγω της ολοκληρωτικής αδυναμίας της μεσαίας γραμμής να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις απαιτήσεις της αναμέτρησης.

Πάνω εκεί έχτισε την καθολική υπεροχή του ο Παναθηναϊκός την πρώτη ώρα του παιχνιδιού. Και είναι ένα μείγμα ατυχίας και ανικανότητας ότι δεν μετουσίωσε σε γκολ την υπεροχή του. Ο Μπάντοβιτς τόλμησε να ρισκάρει αποσύροντας έναν μέσο, βάζοντας στη θέση του καθαρόαιμο φορ. Να του αποδοθούν τα εύσημα γιατί η ισοπαλία λίγα πράγματα θα σήμαινε για την ομάδα του.

Το ρίσκο έπιασε και η νίκη ήρθε. Ο αποδεκατισμένος Ολυμπιακός έπαιξε «παρτιζάνικο» σύστημα γιατί αντικειμενικά δεν μπορούσε να παίξει κάτι άλλο πιο ελκυστικό. Η νίκη τού αναστηλώνει το γόητρο και του δημιουργεί προϋποθέσεις να ανασυνταχθεί αγωνιστικά.

Στον Παναθηναϊκό επιβεβαίωσαν ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό αλλά η διαπίστωση δεν πρέπει να τους αφήνει ικανοποιημένους. Έχουν όλο το χρόνο να σκεφτούν ότι η δική τους αγωνιστική βελτίωση φέτος είναι μικρότερη από τον βαθμό αγωνιστικής καθίζησης του Ολυμπιακού φέτος σε σύγκριση με πέρσι.

Εκεί οφείλεται η διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γιατί όσο κι αν αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες ο Κόκκαλης θα βρει δύο να τρέχουν αντί να βαδίζουν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x